13/12/2025
Πρωτάθλημα | Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 - 16:57

Στο ίδιο έργο θεατές

Για δεύτερο εντός έδρας ματς στη σειρά ο ΠΑΣ Γιάννινα πέταξε δύο βαθμούς με την Ξάνθη να τον ισοφαρίζει προς το φινάλε σε 1-1

Δεν έμαθε και την ξαναπάτησε... Για δεύτερη αγωνιστική στη σειρά ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του, προηγήθηκε στους «Ζωσιμάδες» αλλά περιορίστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας βλέποντας την Ξάνθη να τον ισοφαρίζει σε 1-1.

Μπορεί αυτή τη φορά να μην ήταν τόσο καλός και να μην είχε τόσες ευκαιρίες όπως με τον Παναιτωλικό, όμως, είχε το ματς στον έλεγχό του. Δεν το καθάρισε και τελικά το πλήρωσε με τον φορμαρισμένο Γέντρισεκ να δίνει πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.

Για τους Θρακιώτες ήταν ένα τεστ η συγκεκριμένη αναμέτρηση. Προέρχονταν από δύο νίκες, έψαχναν τρίτο θετικό αποτέλεσμα στη σειρά και δεν είχαν στη διάθεσή τους σημαντικές μονάδες τους. Ωστόσο κατάφεραν ακόμη και με αυτές τις συνθήκες να πάρουν βαθμό που τους κρατά στην πεντάδα.

Σημαντικός ο Ζίβκοβιτς, κινητικός ο Κίκε και θετικός ο Ντε Λούκας για τους φιλοξενούμενους, για τους οποίους ήταν αρνητικός ο Ρότσε. Καλά στοιχεία έδειξε και πάλι ο Μελιόπουλος όπως και ο Μανθάτης από την άλλη πλευρά. Πολύ καλό ματς ο Κόντε, δεν κινήθηκαν στα ίδια στάνταρ οι Γιάκος και Σολτάνι για τους «κυανόλευκους».

Η Ξάνθη ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο γήπεδο. Κανείς εκ των δύο δεν μπορούσε εύκολα να απειλήσει στα πρώτα λεπτά, όμως, οι Θρακιώτες έμοιαζαν πιο επικίνδυνοι. Άλλαζαν γρήγορα την μπάλα όταν την έπαιρναν και ήταν πιο εύκολο για εκείνους να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις.

Στο 13' ήρθε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Γέντρισεκ να οπλίζει και τον Βελλίδη να αποκρούει. Κάτι δεν λειτουργούσε καλά για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος για ένα ακόμη παιχνίδι επέλεξε να αφήσει την μπάλα στον αντίπαλο ίσως και για να μη δεχτεί αντεπιθέσεις από την πάντα επικίνδυνη σε αυτό τον τομέα Ξάνθη.

Βλέποντας ότι υπήρχε πρόβλημα στον χώρο του κέντρου ο Γιάννης Πετράκης άλλαξε λίγο μετά το ημίωρο τον σχηματισμό της ομάδας του. Η άμυνα γύρισε σε τετράδα, ο Τζημόπουλος πήγε δίπλα στον Λίλα και μπροστά τους ο Γιάκος. Αυτό λειτούργησε με τους Ηπειρώτες να είναι σαφώς καλύτεροι στο τελευταίο τέταρτο.

Πολύ κινητικός ήταν ο Μανθάτης, ενώ και ο Κόντε προσπαθούσε συνεχώς να ξεμαρκάρεται. Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν τα κατάφερε στο 38' και πλάσαρε χωρίς να νικήσει τον Ζίβκοβιτς. Έχοντας τον έλεγχο του αγώνα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν διαδρόμους για να ανοίξουν το σκορ, αλλά η Ξάνθη κράτησε το μηδέν.

Ό,τι δεν έγινε, όμως, στο φινάλε του πρώτου μέρους, έγινε στο δεύτερο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα και στο 49' έκανε το 1-0. Σκόρερ ο συνήθης ύποπτος Κόντε μετά από μία εξαιρετική κάθετη πάσα του Τζημόπουλου, ο οποίος παίζοντας ως χαφ βοήθησε σημαντικά.

Αυτομάτως ο Ράσταβατς άρχισε να φωνάζει στους παίκτες του να βγουν από την άμυνά τους προκειμένου να ψάξουν την ισοφάριση. Δεν ήταν εύκολο, όμως, να το καταφέρουν γιατί δυσκολεύονταν πολύ δημιουργικά. Ελλείψει των Λουσέρο και Μπρίτο δεν υπήρχε ο παίκτης που θα κάνει μία ενέργεια και διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Οι Θρακιώτες ήταν απόλυτα προβλέψιμοι και σε πολλές περιπτώσεις δυσκολεύονταν ακόμη και να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τον έλεγχο χωρίς να πιέζεται ιδιαίτερα και έβγαλε άλλη μία φάση στο 60' με τον Κόντε, ο οποίος ξέφευγε πολύ εύκολα από τα μαρκαρίσματα.

Στη συνέχεια δεν ήταν λίγες οι διακοπές που σημειώθηκαν με αποτέλεσμα να μην έχει ρυθμό το ματς. Η μονοτονία έσπασε στο 72' με τον Βελλίδη να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Κίκε. Λίγο μετά ο τραυματισμός του Σβάρνα έκανε ακόμη πιο επιθετική την Ξάνθη λόγω της εισόδου του Κάστρο και τελικά αυτό βγήκε στον Ράσταβατς. Στο 87' ο Μελιόπουλος έδωσε στον Γέντρισεκ και εκείνος διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καραντώνης (Ημαθίας), βοηθοί του οι Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) και Δημητριάδης (Καστοριάς), ενώ τέταρτος ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

Κίτρινες: 21' Σολτάνι, 83' Γαρουφαλιάς

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Λίλα (61' λ. τρ. Γαρουφαλιάς), Γιάκος (67' Χαλκιαδάκης), Μανθάτης, Σολτάνι, Κόντε.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας (76' λ. τρ. Κάστρο), Φλίσκας, Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Λούκας, Μεχία (67' Π. Ορφανίδης), Μελιόπουλος, Κίκε, Ρότσε (57' Φασίδης), Γέντρισεκ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: