05/12/2023
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 - 08:43

Καλώς τα… παιδιά!

ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ στέλνουν επιστολή προς τον Κοντονή, ζητώντας από την κυβέρνηση εντός δέκα ημερών να αποσύρει τα επίμαχα σημεία του νόμου για το ντόπινγκ, τα οποία παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα... Η κυβερνητική ακροβασία σε σχέση με το ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο συνεχίζεται και έτσι τα επόμενα 24ωρα θα είναι «καυτά»…

Το νέο νομοσχέδιο για το ντόπινγκ υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής αργά το βράδυ της Πέμπτης (17/3), παρά τις διαφωνίες της ΕΠΟ σε τρία σημεία του, στα οποία υπογραμμίσθηκε ότι υπάρχει παραβίαση του αυτοδιοίκητου.

Έτσι, η καταγγελία είναι έτοιμη από πλευράς Ομοσπονδίας, με τις ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ να περιμένουν να λάβουν πλέον την επίσημη μετάφραση του νόμου και αμέσως μετά θα στείλουν το τελεσίγραφό τους.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα δοθεί δεκαήμερη προθεσμία μέσω επιστολής στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και την κυβέρνηση, ώστε να αποσυρθούν τα επίμαχα σημεία των άρθρων που επεμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Παράλληλα, οι δύο υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές θα προειδοποιούν πως σε διαφορετική περίπτωση θα επέλθει ο αποκλεισμός της Ελλάδας από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις τόσο σε επίπεδο εθνικών ομάδων όσο και συλλόγων.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ούτως ή άλλως αναμένεται… ραβασάκι από ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ άμεσα και με αφορμή την ανήκουστη απόφαση για λουκέτο στο Κύπελλο Ελλάδας από τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Μοιραστείτε το: