18/04/2024
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 - 15:29

ΕΠΟ: Έκανε πίσω, αρχίζουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα!

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να παιχθεί μπάλα σε Γ' Εθνική, Γυναικείο και τοπικά μπροστά στις πιέσεις της ίδιας της ποδοσφαιρικής κοινότητας * Χαιρέτησε την εξέλιξη ο Αυγενάκης, που δηλώνει έτοιμος για συνεργασία * Έκτακτη Γ.Σ. στην Ομοσπονδία στις 2 Νοεμβρίου

Αίσιο τέλος σε μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση, που επηρέαζε χιλιάδες οικογένειες… Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την Πέμπτη (20/10) έκανε πίσω ως προς την αναβολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων (δηλαδή Γ' Εθνική, Γυναικείο και τοπικές κατηγορίες), θέλοντας έτσι να «πρεσάρει» την Πολιτεία σε σχέση με τη διένεξη με την υπόθεση του Μητρώου και τελικά αποφάσισε να εκκινήσει να παίζεται ξανά μπάλα παντού! 

Η Ομοσπονδία ουσιαστικά υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε αυτή την αλλαγή πλεύσης εξαιτίας των πιέσεων που δέχθηκε από την ίδια την ποδοσφαιρική κοινότητα. 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα ακόλουθα:  

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ κατά την σημερινή της συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της χώρας να επαναρχίσουν άμεσα, έπειτα και από την εκπεφρασμένη επιθυμία πολλών σωματείων, παραγόντων, γονέων και αθλητών να επιστρέψουν σε αγωνιστική δραστηριότητα. 

Τονίζεται, ωστόσο, ότι για την ΕΠΟ, το όλο θέμα του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων δεν τελειώνει σήμερα, αλλά μόλις αρχίζει». 

Αυτή η αλλαγή πλεύσης, έφερε ικανοποίηση στο υφυπουργείο Αθλητισμού με τον Λευτέρη Αυγενάκη να «χαιρετίζει» την απόφαση της ΕΠΟ και να δηλώνει ανοιχτός σε διάλογο και συνεργασία.

Είναι χαρακτηριστικό το τουίτ του πολιτικού προϊστάμενου των σπορ, το οποίο αναφέρει: 

«Η λογική επικράτησε απέναντι στις εμμονές. 

Η τάξη, που επιζητά η συντριπτική πλειονότητα, επικράτησε της αταξίας των ελάχιστων.

Ώρα για ποδόσφαιρο!

Έτοιμοι να συνεργαστούμε περαιτέρω για να βρεθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εκεί που πραγματικά αξίζει!».

Από εκεί και πέρα, η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2022 θα διεξαχθεί έκτακτη γενική συνέλευση… Αναλυτικά: 

«Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 09:30 θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του ξενοδοχείου GRAND HYATT ATHENS (Λεωφ. Συγγρού 115) Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η Συνέλευση θα συγκληθεί, χωρίς άλλη ειδοποίηση, στις 10:30 της ίδιας μέρας».

Μοιραστείτε το: