28/03/2024
ΑΕΚ | Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 - 22:33

Έκανε τη δουλειά της η ΑΕΚ

Η Ένωση επικράτησε πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το 3-0 του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ στη πρεμιέρα Γιαννίκη * Διαμαρτυρίες των ηττημένων για πέναλτι στο 0-0

Δυσκολεύτηκε και αγχώθηκε αλλά πήρε αυτό που ήθελε η ΑΕΚ καθώς επικράτησε με 3-0 του Ατρόμητου το βράδυ της Κυριακής (17/10) στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας 1.

Στο ντεμπούτο του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της, η Ένωση δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης ωστόσο ήταν αποτελεσματική και πήρε το τρίποντο χάρη στα γκολ των Αραούχο (24'), Τσούμπερ (78' πέν.) και Βράνιες (80').

Πλέον ο «Δικέφαλος», που έδειξε σημάδια βελτίωσης στην άμυνα και έβγαλε ένταση αλλά είχε και αρκετά νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι του, έφτασε τους 13 βαθμούς και πλέον μοιράζεται τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με ΠΑΟΚ και Βόλο.

Οι Περιστεριώτες από την άλλη, παρουσιάστηκαν εμφανώς καλύτεροι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και μέχρι ένα σημείο ήταν άκρως ανταγωνιστικοί όμως τους έλλειψε η ουσία. Πάντως φωνάζουν για ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο πρώτο ημίχρονο (στο 18').

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο κινητικοί στο ξεκίνημα του αγώνα ωστόσο η πρώτη σημαντική ευκαιρία ήρθε από τον Ατρόμητο, με το σουτ του Μουνίθ στο 18' να περνά λίγο άουτ. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ρότα ανέτρεψε τον Κλωναρίδη, οι «κυανόλευκοι» ζήτησαν πέναλτι θεωρώντας πως το μαρκάρισμα έγινε πάνω στη γραμμή ωστόσο ο ρέφερι Παπαδόπουλος είπε «παίζεται». Στο 24' η Ένωση ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο Γκαρσία έκανε το γύρισμα και ο Αραούχο με πλασέ νίκησε τον Πίριτς για το 1-0. Στο 26' λίγο έλειψε να γίνει και το 2-0 όταν Χατζηισαΐας, στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα, κόντεψε να σημειώσει αυτογκόλ. Μετά το 35' ο ρυθμός έπεσε, με τους γηπεδούχους να έχουν δύο επικίνδυνα σουτ με Ρότα (41') και Μάνταλο (44').

Η Ένωση παρά το υπέρ της 1-0 από το πρώτο ημίχρονο μπήκε νωθρά στο δεύτερο έχοντας αρκετό αδικαιολόγητο άγχος, νευρικότητα και πολλές λάθος πάσες… Παρ' όλα αυτά θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα όταν στο 51' το διαγώνιο σουτ του Μάνταλου πέρασε άουτ. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου ανέβασαν την απόδοσή τους, πήραν μέτρα και στο 58' άγγιξαν το 1-1 όταν στην κάθετη του Μουνίθ, προς τον Κλωναρίδη, ο άλλοτε επιθετικός της ΑΕΚ έκανε το διαγώνιο πλασέ με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι. Στο 65’ ο Ντένιτς με δυνατό μακρινό σουτ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Στάνκοβιτς που μπλόκαρε. Ο Γιαννίκης βλέποντας ότι οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν σοβαρά με ισοφάριση και πλανιόταν πάνω από το ΟΑΚΑ ο φόβος μίας νέας απώλειας έριξε στη μάχη τους Άμραμπατ και Λε Ταλέκ, ενώ από την πλευρά του ο Παράσχος τους Μπεντινέλι και Σπιριντόνοβιτς με στόχο την ισοφάριση. Με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Άμραμπατ έδωσε άλλη πνοή στην επίθεση των «κιτρινόμαυρων» και στο 75' κέρδισε πέναλτι, το οποίο δόθηκε μέσω του VAR για μαρκάρισμα του Γκαλβάο. Ο Τσούμπερ εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, ο Πίριιτς έπεσε σωστά αποκρούοντας, όμως ο Βράνιες από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Κάνοντας χρήση του VAR ο διαιτητής έδωσε επανάληψη, με τον Τσούμπερ να μη λαθεύει ξανά και να γράφει το 2-0. Στο 80' οι γηπεδούχοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους όταν από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, ο Βράνιες με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Η ΑΕΚ έφτασε κοντά και στο 4-0 όμως ο Λε Ταλέκ στο 89’ παρότι αφύλακτος μέσα στην περιοχή με προβολή έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Μπορεί να μην σκόραρε όμως ο Μάνταλος παίρνει τον τίτλο του MVP των νικητών. Ο 30χρονος άσος μπήκε στο ματς στο πρώτο ημίχρονο στη θέση του τραυματία Γέβτιτς κυλώντας σωστά τη μπάλα στο χορτάρι. Από εκεί και πέρα, σταθερή εμφάνιση στο πρώτο τους ματς με τα «κιτρινόμαυρα» έκαναν οι Μήτογλου και Ρότα θετικός ήταν και ο Σιμόες που είχε πολλά τρεξίματα.

Από πλευράς φιλοξενούμενων, ο Μουνίθ ήταν ο πιο κινητικός από όλους ενώ καλό ματς έκανε και οι Βασιλαντωνόπουλος - Σάλομον.

Διαιτητής ήταν ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), με βοηθούς τους Νικολαΐδης (Μακεδονίας) και Νικολακάκη (Λασιθίου). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) και AVAR ο Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας). Τέταρτος ήταν ο Ζαμπαλάς (Ηπείρου).

Κίτρινες: 36' Βράνιες, 47' Σιμάνσκι – 67' Γκαλβάο

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (67' Λε Ταλέκ), Σιμόες (84' Σάκχοφ), Γκαρσία (67' Άμραμπατ), Τσούμπερ, Γέβτιτς (35' λ.τρ. Μάνταλος), Αραούχο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Γκαλβάο, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Βασιλαντωνόπουλος, Καστεγιάνο, Σάλομον, Ντένιτς, Μουνίθ (69' Σπιριντόνοβιτς), Κλωναρίδης (84' Κωτσόπουλος), Κουλούρης (69' Μπεντινέλι).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: