29/03/2024
Πρωτάθλημα | Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 - 16:42

Μοιρασιά στη Νεάπολη με χαμένους και τους δύο

Δεν ανέδειξε νικητή (1-1) το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της SL2 ανάμεσα στον Ιωνικό και την Ξάνθη * Προηγήθηκαν με τον Πλατέλλα οι γηπεδούχοι, απάντησαν στο... καπάκι με τον Κέβιν οι Θρακιώτες, που είχαν και δοκάρι στο α' ημίχρονο

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (6/3) Ιωνικός και Ξάνθη. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στη Νεάπολη, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας 2, και αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1.

Σε ένα παιχνίδι δύναμης και με μπόλικη τακτική, οι Νικαιώτες πήραν το προβάδισμα στο 65' με τον Πλατέλλα ωστόσο οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 68' με τον Κέβιν και πήραν τον βαθμό σε μία δύσκολη έδρα.

Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που δεν βολεύει κανέναν... Και αυτό διότι ο μεν Ιωνικός έφτασε τους 22 βαθμούς και διατηρήθηκε τρίτος στην κατάταξη ενώ η Ξάνθη πήγε στους 17 πόντους και συνεχίζει να βρίσκεται στην πέμπτη θέση, έχοντας όμως και ματς λιγότερο.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο ξεκίνημά του, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τα ηνία μετά το 20' και να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 27' σε πλασέ του Φαζού που εξουδετέρωσε ο Ίτσο. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, έφτασαν ξανά μια ανάσα από το γκολ όταν ο Νιάσε έκανε το γυριστό αλλά ο γκολκίπερ της Ξάνθης είπε ξανά «όχι». Τη μεγαλύτερη όμως φάση στο πρώτο ημίχρονο την είχαν οι φιλοξενούμενοι: ο Μικελτάτζε πάσαρε στον αφύλακτο Μπριλάντε ο οποίος φάτσα με την εστία σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, τα λάθη κυριάρχησαν, και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Στο 56' ο Μπάμπης Τεννές έριξε και στο παιχνίδι τον Καπνίδη ο οποίος, δευτερόλεπτα αργότερα, πήγε να εκμεταλλευτεί λάθος του Γκοτσούλια αλλά το σουτ του κατέληξε κόρνερ μετά από σωτήρια παρέμβαση του Κοτσώνη. Στο 59' οι γηπεδούχοι απείλησαν με το φάουλ του Ρόλε, που απέκρουσε ο Ίτσο, αλλά στο 65' ευτύχησαν να πάρουν... κεφάλι στο σκορ με το σουτ του Πλατέλλα. Η χαρά τους ωστόσο κράτησε μόλις τρία λεπτά αφού στο 68' ο Κέβιν με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, οι Νικαιώτες προσπάθησαν να βγουν μπροστά όμως, με εξαίρεση ένα σουτ του Ρόλε που έφυγε ελάχιστα άουτ, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κινδύνους για την εστία του Ίτσο.

Ο Πλατέλλας ήταν ο MVP των «μπλε» καθώς εκτός από το γκολ που σημείωσε, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην αντίπαλη άμυνα. Από εκεί και πέρα, πολύ καλό ματς έκανε και ο Νιάσε ενώ κινητικός ήταν και ο Ρόλε.

Από πλευράς φιλοξενούμενων, καλύτερος όλων ήταν ο Θυμιάνης, έχοντας πολλά τρεξίματα, ενώ ξεχώρισαν και οι Τάτος, Κέβιν.

Διαιτητής ήταν ο Τάσης (Ηπείρου), με βοηθούς τους Φίλο (Βοιωτίας) και Βογιατζή (Καρδίτσας). Τέταρτος ήταν ο Κατόπης (Σάμου).

Κίτρινες: 25' Ματσούκας, 45+1' Κοτσώνης, 81' Φαζός, 89' Πλατέλλας - 25' Τάτος, 58' Μικελτάτζε, 78' Καπνίδης

Κόκκινες: 25' Τσιριγώτης (στον πάγκο)

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Γκίνης, Παπαγεωργίου (82' Βλαχομήτρος), Φαζός, Κοτσώνης, Ομάρ, Γκοτσούλιας, Νιάσε, Πλατέλλας, Ματσούκας (64' Μπρίτο, 90+1' Μουστάκης), Ρόλε (90+1' Πογοσιάν), Κάστρο.

ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς, Τζούρμαν, Βέρκερ, Κέβιν, Θυμιάνης, Δημούτσος (56' Καπνίδης), Μπριλάντε, Έμπερτ (71' Σρόιχεν), Τάτος (90' Ντίνας), Μικελτάτζε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: