26/04/2024
Πρωτάθλημα | Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 - 19:19

Λαμία, ο κακός δαίμονας του Απόλλωνα Σμύρνης

Τεράστια νίκη (0-1) για τους Φθιώτες μέσα στη Ριζούπολη και ανάσα βαθμολογική * Ανύπαρκτη στο α' ημίχρονο η «Ελαφρά Ταξιαρχία», βελτιώθηκε στο β' αλλά δεν απέφυγε την ήττα * Χωρίς πάθος οι ηττημένοι, δεν βοηθήθηκαν και από τον πάγκο

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Σερί και σχέση πελατείας… Του έχει πάρει τον… αέρα και τον «γλεντάει» κανονικά. Ο λόγος για τη Λαμία, η οποία έχει καταφέρει να μεταβληθεί στον κακό δαίμονα του Απόλλωνα Σμύρνης. Αυτό επιβεβαιώθηκε και το απόγευμα της Πέμπτης (18/2) στη Ριζούπολη στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας 1 με τους Φθιώτες να φεύγουν νικητές με 0-1! Και το εντυπωσιακό είναι ότι η Λαμία δεν έχει χάσει ποτέ από την «Ελαφρά Ταξιαρχία» σε έξι ματς (μέσα – έξω) όσες φορές οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες!

Πρακτικά, βέβαια, αυτή η επικράτηση χαρακτηρίζεται τεράστια για τους φιλοξενούμενους (να σημειωθεί ότι είχαν νικήσει με το ίσιο σκορ και στο ματς του β’ γύρου κόντρα στον Απόλλωνα που παραδόξως προηγήθηκε χρονικά προ τριών περίπου εβδομάδων). Κι αυτό διότι η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου πλέον έφτασε τους 15 βαθμούς και μετά από πάρα πολύ καιρό ως 12η ξέφυγε από τις δύο τελευταίες θέσεις της κατάταξης!

Από την άλλη πλευρά ο Απόλλων Σμύρνης πλήρωσε την ανυπαρξία του στο α’ ημίχρονο, αλλά και τη γενική έλλειψη πάθους, παράλληλα όμως η γηπεδούχοι δεν βοηθήθηκαν από τον πάγκο με τον πολύπειρο Γιώργο Παράσχο αυτή τη φορά να μην είναι σε καλή ημέρα. Με αυτό το συνδυασμό, λοιπόν, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν απέφυγε την ήττα παρά το γεγονός ότι βελτίωσε την εικόνα της στο δεύτερο μισό του ματς, διάστημα στο οποίο είχε και δύο πολύ καλές (αλλά και μοναδικές στην πραγματικότητα σε όλο το 90λεπτο) φάσεις για να ισοφαρίσει.

Το 1-1 όμως δεν έγινε ποτέ και έτσι η Λαμία, που κράτησε το υπέρ 0-1 από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αραμπούλι στο 33’ πανηγύρισε στο φινάλε ένα μεγάλο διπλό στην προσπάθεια παραμονής της.

Ο δε Απόλλων Σμύρνης (παρέμεινε με 22 πόντους στην 9η θέση) πέταξε στα σκουπίδια μια μοναδική ευκαιρία να ξεμπερδέψει γρήγορα γρήγορα από το άγχος και παράλληλα δεν ρευστοποίησε την ιστορική νίκη επί του Ατρόμητου σε επίπεδο κορυφαίας κατηγορίας μετά από 41 χρόνια!

Πεναλντάρα από Φατιόν με τον Ζαχαριάδη να του «χαρίζει» την αποβολή

Το ματς γενικά στη Ριζούπολη ήταν κακό και ο Απόλλων Σμύρνης στο α’ ημίχρονο άγγιξε την ανυπαρξία… Η Λαμία από τα πρώτα λεπτά πατούσε ελαφρώς καλύτερα χωρίς βέβαια να μπορέσει να ξεφύγει από τη μετριότητα και αυτή με τη σειρά της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρχε τελική στο ματς μέχρι ο Φατιόν να κάνει πέναλτι με… χερούκλα στο 31’. Παράβαση, που δεν χωρούσε καμία αμφισβήτηση και έτσι δύο λεπτά αργότερα ο Αραμπούλι «νίκησε» από τα 11 μέτρα τον Βερλχούστ για το 0-1!

Ο Ζαχαριάδης στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης μας απέδειξε -για άλλη μια φορά- ότι είναι κακός διαιτητής είναι. Κάνοντας πολλά λάθη κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο με δύο κίτρινες σε Φατιόν και Τσαμπουρή που δεν ήταν ποτέ, ενώ εν συνεχεία χαρίστηκε δύο φορές στον πρώτο μη βγάζοντας του τη δεύτερη, που θα σήμαινε αποβολή! Έτσι ο ρέφερι από τη Μακεδονία συνέχισε να σφάλματα του. Πάντως, για να είμαστε δίκαιο στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού ο Ζαχαριάδης ήταν καλός…

Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης βελτιώθηκε και ο Απόλλων Σμύρνης. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπάθησε να πιέσει αλλά συνήθως με ανορθόδοξο τρόπο (γιόμες και γεμίσματα με πολλές φορές εκτελεστεί φάουλ και κάτω από το κέντρο τον Βέρλχουστ) με εξαίρεση δύο κλασικές ευκαιρίες. Η πρώτη με τον Μπεντινέλι, που ηττήθηκε στο τετ α τετ από τον Επασί στο 56’ και μια καλή κεφαλιά του Σλίβκα στο 75’, που πέρασε μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Σε αυτές τις δύο μεγάλες στιγμές του ο Απόλλωνας δεν σκόραρε και το 0-1 παρέμεινε μέχρι τέλους. Ωστόσο, κάνει τεράστια εντύπωση και επιβεβαιώνει ότι ο Παράσχος είχε κάτι στο μυαλό του που μόνο ο ίδιος το ήξερε να κάνει τις πρώτες κινήσεις του -αλλαγές- στο 77’! Και αυτό από μόνο του τα λέει όλα για μια ομάδα που ήταν πίσω στο σκορ και στο α’ ημίχρονο δεν βλεπόταν.

Από τους ηττημένους δυσκολευόμαστε ιδιαίτερα να βρούμε κάποιον που να ξέφυγε από τη μετριότητα για να μπορέσουμε να τον βάλουμε στους διακριθέντες. Κάπως κινητικός ο Σλίβκα περισσότερο, αλλά με πολλά λάθη και αυτός, ωστόσο, έπαιρνε πρωτοβουλίες και δεν κρυβόταν.

Για τους νικητές από την άλλη ο Ντέλετιτς, ο Ρόμανιτς και ο Μπεχαράνο ήταν οι καλύτεροι…

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ζαχαριάδης του Συνδέσμου Μακεδονίας με βοηθούς τον Κούλα του Συνδέσμου Ξάνθης και τον Καρσιώτη του Συνδέσμου Κορινθίας. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο Διαμαντόπουλος του Συνδέσμου Αρκαδίας και βοηθός ο Κωνσταντίνου του Συνδέσμου Πρέβεζας/Λευκάδας.

Κίτρινες: 15' Φατιόν, 25' Τσαμπούρης, 78' Κάλισιρ, 90'+1 Λισγάρας - 50' Ρόμανιτς

Kόκκινες: 89' Τσαμπούρης (στον πάγκο) - 87' Ρόμανιτς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Τσαμπούρης (77' Μπαξεβανίδης), Μπρούσιτς, Κάλισιρ (86' Ντομίνγκες), Λισγάρας, Φατιόν (77' Μουνιέ), Σλίβκα, Τσιλούλης, Μπεντινέλι, Ντάουντα, Ιωαννίδης.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Άνχελ Μαρτίνεθ, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Ντέλετιτς (90' Μπιάρνασον), Ρόμανιτς, Αραμπούλι (73' Τζέιμς), Καραμάνος (82' Μπα).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: