26/04/2024
Πρωτάθλημα | Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 - 16:58

Παναθηναϊκός... 5Χ5 πέρασε και από το Πανθεσσαλικό!

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 0-2 του Βόλου, διευρύνοντας το νικηφόρο σερί τους * Με δέκα από το 55' αγωνίζονταν οι φιλοξενούμενοι * Δοκάρι είχαν οι ηττημένοι στο πρώτο μέρος, που ήταν καλύτεροι

Φαίνεται ότι το 2021… πηγαίνει στον Παναθηναϊκό. Και αυτό διότι οι «πράσινοι» συνέχισαν για ακόμα ένα ματς το νικηφόρο σερί τους φτάνοντας στην 5η νίκη τους στο τρέχον έτος μετά το 0-2 στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο για τη 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1.

Το «τριφύλλι» μετά τις νίκες με Απόλλωνα, ΑΕΛ, Άρη, ΟΦΗ νίκησε και τον Βόλο φτάνοντας έτσι τους 34 πόντους και παρέμεινε στην 5η θέση, ενώ ο Βόλος παρέμεινε στους 23 βαθμούς αποτυγχάνοντας να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα μετά το «2» στα Γιάννινα κόντρα στον ΠΑΣ.

Αγωνιστικά οι Θεσσαλοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο έχοντας αρκετές ευκαιρίες και ένα δοκάρι, όμως στο ποδόσφαιρο μετρά το ποια ομάδα σκοράρει και αυτό το κατάφερε ο Παναθηναϊκός λίγο πριν την ανάπαυλα. Στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» παρότι έμειναν νωρίς με 10 παίκτες, έφτασαν σε δεύτερο τέρμα καθαρίζοντας ουσιαστικά και το παιχνίδι.

Οι Βολιώτες μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο όντας πιο κινητικοί και πιεστικοί από τους αντιπάλους τους. Στο 2' ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Καμπετσή όμως ο Ευαγγέλου - με τη συμβολή και του VAR - είπε «παίζετε». Στο 15' οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ όταν η σέντρα του Φεράρι σταμάτησε στη συμβολή των δοκών του Διούδη, ενώ δύο λεπτά αργότερα το πλασέ του Μπαρτόλο πέρασε ελάχιστα άουτ. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν κάπως το παιχνίδι μετά το 20' και στο 26' απείλησαν για πρώτη φορά με κεφαλιά του Ιωαννίδη. Η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ είχε ακόμα μία καλή στιγμή στο 33' με τον Ρενάτο να σουτάρει άουτ από πλεονεκτική θέση, ωστόσο στο 42' βρέθηκε από το... πουθενά πίσω στο σκορ όταν ο Καμπετσής έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και στον Γκρίλο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Σε αναγκαστική αλλαγή προχώρησε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Άνχελ Λόπεθ καθώς ο Κιάκος πέρασε στο ματς αντί του Μπαριέντος και ήταν εκείνος που στο 51’ δεν μπόρεσε, αν και αφύλακτος, από κοντά να κάνει το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν καθώς ο Χουάνκαρ - με τη συμβολή και του VAR - είδε σωστά την κόκκινη κάρτα του Ευαγγέλου για χτύπημα στο πρόσωπο του Γκρίλο. Οι «πράσινοι» παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα έφτασαν στο δεύτερο γκολ στο 65’ σε μία φάση που ξεκίνησε από φάουλ των γηπεδούχων. Ο Ρενάτο εκτέλεσε φάουλ για τον Βόλο, η μπάλα βρήκε στο τοίχος, ο Μαουρίσιο έγινε κάτοχός της βγάζοντας την ομάδα του σε κόντρα επίθεση και με κάθετη βρήκε τον Ιωαννίδη, ο οποίος σε τετ-α-τετ με τον Κλέιμαν έκανε με ιδανικό τελείωμα το 0-2. Τα πόδια των παικτών του Βόλου «κόπηκαν» μετά το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού, με τους γηπεδούχους πάντως να ψάχνουν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι, χάνοντας ευκαιρία με τον Μπάλλα στο 80’ το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Διούδης. Ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού αντέδρασε εξαιρετικά και στο 88’ διώχνοντας εντυπωσιακά την μπάλα στο εν κινήσει σουτ του Ριένστρα. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε για το τελικό 0-2 για τον Παναθηναϊκό, κορυφαίοι του οποίου ήταν οι Μαουρίσιο, Ιωαννίδης, Καμπετσής, ενώ για τον Βόλο ξεχώρισαν οι Μπαρτόλο, Φεράρι.

Διαιτητής ήταν ο Ευαγγέλου (Αθηνών) με βοηθούς τους Κωνσταντόπουλο (Κορινθίας) και Τζιουβάρα (Κοζάνης). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Φωτιάς (Πέλλας) και AVAR ο Τριανταφύλλου (Αρκαδίας). Τέταρτος ήταν ο Αγγελάκης (Μακεδονίας).

Κίτρινες: 59' Κιάκος - 85' Καμπετσής

Κόκκινες: 55' Χουάνκαρ

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Ντεντάκης (22' λ.τρ. Μπαριέντος, 46' λ.τρ. Κιάκος, 71' Μπάλλας), Μήτογλου, Γκρίλο, Φεράρι, Ριένστρα, Τσοκάνης, Ρενάτο, Μπαρτόλο, Μαρτίνες, Δουβίκας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Πούγγουρας, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Χατζηθεοδωρίδης, Αϊτόρ (79' Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής, Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης (83' Καρλίτος).

- ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: