19/03/2024
Εθνικές ομάδες | Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 - 01:00

Ο Φαν'τ Σιπ βλέπει προοπτική εν όψει προκριματικών του Μουντιάλ...

Δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια ο τεχνικός της Εθνικής μετά το δεύτερο 0-0 με τη Σλοβενία

Η Εθνική απέτυχε στο Νations League, αλλά μετά και τη νέα ισοπαλία με τη Σλοβενία ο Τζον Φαν'τ Σιπ δήλωσε ότι υπάρχει προοπτική για κάτι καλό στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Ολλανδός προπονητής είπε ότι νιώθει περήφανος για την προσπάθεια και ανέφερε: «Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια στη Σλοβενία για την πρώτη θέση. Είμαστε πολύ περήφανοι για την ομάδα. Όλοι είμαστε περήφανοι για το πώς έπαιξε, τις ευκαιρίες, το μαχητικό πνεύμα και το πάθος. Δεν καταφέραμε όμως αυτό που θέλαμε διότι παίξαμε και με αντίπαλο έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, τον Όμπλακ. Κανονικά θα έπρεπε να είχαμε νικήσει σήμερα. Δεν έχουμε καλά τελειώματα. Πρέπει να τα δουλέψουμε και να δούμε την προκριματική φάση μετά.

Από την αρχή θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε το Nations League για να βελτιωθούμε για τα ματς πρόκρισης για το Κατάρ. Το να περάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πιο δύσκολο από την πρόκριση σε ένα Ευρωπαϊκό. Κάναμε πολύ καλά βήματα».

Επίσης, είπε:

Για τα νέα πρόσωπα και την πίεση: «Όχι, ήταν μία χαρά στο να διαχειριστούν τον αγώνα. Έπαιξαν πολύ καλά. Κυριάρχησαν με έναν πολύ καλό αντίπαλο. Μία καλή ομάδα, τη Σλοβενία με έμπειρους παίκτες όπως οι Όμπλακ και Ίλιτσιτς. Πρέπει να κάνουμε καλά τελειώματα στις φάσεις που δημιουργούμε. Με το Κόσοβο είχαμε ισοπαλία και εάν κερδίζαμε σήμερα, το 0-0 θα αρκούσε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η προοπτική υπάρχει».

Για τη μετατόπιση του Κουρμπέλη ως στόπερ: «Αυτό έγινε προς το τέλος. Βγάλαμε τον Τζαβέλλα για να γίνουμε πιο επιθετικοί. Ήταν στο τελευταίο μέρος. Τον χρησιμοποιήσαμε στο build up. Προωθήθηκε και ο Ζέκα. Μπήκαν παίκτες όπως οι Μασούρας, Τζόλης και Παυλίδης και ακόμα και ο Κυριακόπουλος. Κάναμε τα πάντα, αλλά δεν αρκούσε».

Για το εάν είναι άδικη η 2η θέση: «Ίσως να είναι άδικο. Όμως έπρεπε να σκοράρουμε με το Κόσοβο ή και σήμερα ή και στο πρώτο ματς με τη Σλοβενία. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αξίζαμε περισσότερα. Δεν σκοράραμε. Είμαι περήφανος για την ομάδα. Όταν παίζεις επιθετικό ποδόσφαιρο υπάρχει η αίσθηση πως δίνεις χώρο. Όμως ήμασταν συμπαγείς».

Μοιραστείτε το: