20/04/2024
Εθνικές ομάδες | Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 - 23:41

Σοβαρεύτηκε ο Φαν'τ Σιπ και με Φορτούνη έκανε τη… δουλειά στη Μολδαβία η Εθνική

Με κορυφαίο και σκόρερ του καταπληκτικού πρώτου γκολ τον άσο του Ολυμπιακού, η Ελλάδα επικράτησε με 0-2 στο Κισινάου και πλέον παίζει «τελικό» πρωτιάς με τη Σλοβενία στη Ριζούπολη τη Τετάρτη (18/11) * Ο Μπακασέτας το δεύτερο τέρμα

Σχεδόν όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα (ανεξαρτήτως συλλογικών προτιμήσεων) «φώναζε» καιρό τώρα για την αναγκαιότητα της παρουσίας του Κώστα Φορτούνη στην 11άδα της Εθνικής… Κι επειδή δεν είμαστε τρελοί, επιτέλους ο Φαν’τ Σιπ αποφάσισε να σοβαρευτεί (όπως και οι τραγικοί και μη μανατζαρέοι συμβουλάτορες του), χρησιμοποιώντας τον στο βασικό σχήμα και το αποτέλεσμα ήρθε αμέσως! Με κορυφαίο -και πιο ποιοτικό Έλληνα ποδοσφαιριστή αυτή τη στιγμή- τον άσο του Ολυμπιακού, η «γαλανόλευκη» επικράτησε με 2-0 μέσα στο Κισινάου της Μολδαβίας το βράδυ της Κυριακής (15/11) στο προτελευταίο ματς του 3ου ομίλου της γ’ κατηγορίας του Νations League.

Έτσι η Ελλάδα παίζει πλέον τα… ρέστα της για την πρωτιά και την άνοδο στη β’ κατηγορία, που θα της δώσει προοπτική για πρόκριση στο επόμενο Μουντιάλ, κόντρα στη Σλοβενία την Τετάρτη (18/11) στη Ριζούπολη. Ένα ματς, που έχει χαρακτήρα τελικού, με την Εθνική να θέλει μόνο νίκη για να καταφέρει έτσι να ξεπεράσει την αντίπαλο της, που μετά από πέντε ματς προηγείται κατά δύο βαθμούς στην κατάταξη (13 έναντι 11).

Έβαλε ένα, έδωσε... ένα ο Κώστας!

Στα αμιγώς αγωνιστικά της Εθνικής κόντρα στους αδύναμους Μολδαβούς το σημαντικό είναι ότι έγινε... δουλειά. Οι διεθνείς μας, πάντως, μπήκαν καλύτερα στο ματς, αλλά σταδιακά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν. Ωστόσο, η διαφορά κλάσης του Φορτούνη μέτρησε και στο 32’ με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το δρόμο για το πολύτιμο τρίποντο.

Το γκολ απελευθέρωσε την Ελλάδα στο 41’ ο Φορτούνης έγινε δημιουργός και με δική του ασίστ ο Μπακασέτας (επίσης διακριθείς) διαμόρφωσε το τελικό 0-2 με πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Η Εθνική είχε και κάποιες άλλες καλές στιγμές για να αυξήσει το υπέρ της σκορ τόσο με τον Φορτούνη όσο και με τον Γιακουμάκη, αλλά γενικά στο τελευταίο 25λεπτο ο ρυθμός έπεσε πολύ. Σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός των πολλών αλλαγών (αντικαταστάθηκε και ο κορυφαίος του ματς για να είναι προφανώς «φρέσκος» κόντρα στη Σλοβενία), αλλά δικαιολογούνται οι συγκεκριμένες επιλογές – κινήσεις.

Για τον Φορτούνη και τον Μπακασέτα τα είπαμε ως προς τα θετικά, ενώ στα αρνητικά οφείλουμε να επισημάνουμε ότι δεν μπορεί να ξεκινά ο Παυλίδης ως σέντερ φορ. Και μάλιστα όταν λειτούργησε καλύτερα η ομάδα με Γιακουμάκη…

Για τη Μολδαβία ο παίκτης που ξεχώρισε ήταν ο Καϊμάκοφ, αν και οι γηπεδούχοι γενικά δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Βλαχοδήμο.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Γιόβιτς (Κροατία).

Κίτρινες: 61' Γιορντάν, 90+1' Πόσμακ - 47' Μαυρίας

ΜΟΛΔΑΒΙΑ (Ενγκίν Φιράτ): Ναμάσκο, Πόσματς, Αρνάς, Γιαρντάν, Ρέαμπτσιουκ, Τσεμποτάρου (46' Επουρεάνου), Ιονίτα (83' Μπόιτσουκ), Ράτα (63' Τούρκαν), Κότσιουκ (46' Καϊμάκοφ), Σπάταρου, Νταμασκάν (72' Ντρος).

ΕΛΛΑΔΑ (Φαν’τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλας, Τσιμίκας (62' Κυριακόπουλος), Ζέκα, Μπουχαλάκης, Λημνιός (78' Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας, Φορτούνης (65' Τζόλης), Παυλίδης (78' Γιακουμάκης).

- ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: