01/05/2024
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 - 16:25

Μώραλης και του χρόνου, τηλεοπτική επέκταση

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2013-14 Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ * ΣΤΗ ΝΟVA ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕXΡΙ ΤΟ 2017!

Πανηγυρικό τόνο έλαβε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και της Γενικής Συνέλευσης της Σούπερ Λίγκας, κυρίως σε ό,τι αφορά την επανεκλογή του Γιάννη Μώραλη. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής θα παραμείνει στη θέση του για δεύτερη σερί χρονιά, κάτι που μπορεί μεν να προβλέπεται από το καταστατικό, αλλά συμβαίνει για πρώτη φορά από τη σύσταση της Λίγκας.

Μάλιστα, αξίζει να επισημανθεί πως αυτή τη φορά εξελέγη ομόφωνα (πέρσι είχαν αντιρρήσεις οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ), καθώς, όταν ζήτησε από όποια ομάδα τυχόν διαφωνεί να το γνωστοποιήσει, ουδείς πήρε το λόγο και μάλιστα στο τέλος χειροκροτήθηκε, ενώ ακούστηκε αρκετές φορές και το «άξιος» που έδωσε πανηγυρικό τόνο προς το τέλος.

Επίσης, σχετικά με τα υπόλοιπα ζητήματα, εγκρίθηκε η επέκταση του συμβολαίου με τη NOVA, με την αναγκαία οικονομική αναπροσαρμογή, που λήγει πλέον το 2017, έχοντας ισχύ δύο επιπλέον ετών. Μοναδικό «όχι» ήταν αυτό του Παναθηναϊκού, ενώ ο ΠΑΟΚ επιφυλάχθηκε να απαντήσει, ζητώντας διορία 48 ωρών για να κάνει γνωστή τη θέση του.

Όσο για τα χρήματα από τα τηλεοπτικά, υπήρξε ομόφωνη αποδοχή της πρότασης του ΠΑΟΚ προκειμένου να υπάρξει αναπροσαρμογή στον τρόπο διανομής τους. Η πρόταση των Θεσσαλονικέων αναφέρει πως θα πρέπει να υπάρξει η εν λόγω αναπροσαρμογή, καθώς αφενός οι ομάδες είναι πλέον 18, ενώ έχουν αλλάξει και κάποια δεδομένα, όπως η απουσία της ΑΕΚ, που κατείχε μεγάλο μέρος της «πίτας», το οποίο θα πρέπει να ανακατανεμηθεί στους υπολοίπους. Σχετικά με τη διανομή των τηλεοπτικών, αυτό θα το αναλάβει εταιρεία αξιολόγησης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της διαφήμισης του ΟΠΑΠ στις φανέλες των ομάδων, προτάθηκε από την εταιρεία μείωση της τάξης του 45% στα χρήματα που καταβάλλει στους συλλόγους της Σούπερ Λίγκας. Όμως, διά στόματος Μώραλη, η εν λόγω πρόταση δεν έγινε δεκτή και επισημάνθηκε πως θα υπάρξει άμεσα και νέα προσέγγιση με τον ΟΠΑΠ.

Επίσης, αποφασίστηκε να κατατεθεί εισήγηση στην ΕΠΟ αναφορικά με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λίγκα και θα ανέβουν από τη Β’ Εθνική του χρόνου. Ύστερα από πρόταση της Ξάνθης, που έγινε δεκτή, αποφασίστηκε να υπάρξει εισήγηση για 2 ομάδες, ενώ τον αριθμό των 3 ομάδων πρότειναν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Ατρόμητος, αλλά δεν έγινε δεκτό. Πλέον η οριστική απόφαση θα παρθεί από την ΕΠΟ στη Γενική Συνέλευση της Κυριακής (14/7).

Αναλυτικά, οι επίσημες ανακοινώσεις για το Δ.Σ. και τη Γ.Σ. της Σούπερ Λίγκας αναφέρουν: «Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
1) Εγκρίθηκε ομόφωνα η εγγραφή στη Super League των ΠΑΕ Απόλλων, Εργοτέλης, Παναιτωλικός και Καλλονή.
2) Συμφώνησαν 16 ΠΑΕ στην πρόταση της Forthnet/Nova περί επέκτασης της κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων για δύο επιπλέον αγωνιστικές περιόδους, ήτοι 2015-16 και 2016-17. Διαφώνησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε 48ωρη προθεσμία για την τελική της απάντηση.
3) Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ περί αναζήτησης αναγνωρισμένου οίκου αξιολόγησης για την κατανομή των εσόδων από την κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
4) Σε αντικατάσταση του υπευθύνου ασφαλείας της Super League κ. Αθ. Μαχαίρα σε συνέχεια της παραίτησής του, εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόσληψη των κ.κ. Άκη Τάκη και Μάκη Τσάτσου. Το Δ.Σ. εύχεται στον κ. Μαχαίρα καλή συνέχεια στη σταδιοδρομία του και τον ευχαριστεί για το σημαντικό έργο που πρόσφερε κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Η Γ.Σ. της Super League κατά τη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
1) Εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2013-14.
2) Εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Κ20 αγωνιστικής περιόδου 2013-14.
3) Εγκρίθηκε ομόφωνα να συνεχιστεί και για την αγωνιστική περίοδο 2013-14 η προεδρία του κ. Γ. Μώραλη».

Μοιραστείτε το: