13/05/2024
Αρχείο | Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 - 08:47

Επιτέλους το ’πε!

Όλα όσα γίνονται εντός και εκτός, στη στήλη του Απόλλωνα στο a-sports.gr  

 

 

 


«Πάμε για άνοδο απευθείας»

Ο ΒΕΛΛΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΠΩΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Δεν είχα καμία αμφιβολία πως δεν το ήθελε, ήταν, ωστόσο, λίγο διστακτικός. Το σκεφτόταν από το καλοκαίρι, αλλά τότε κάτι τον κρατούσε (δεν είναι της στιγμής η ανάλυση)… Η πορεία του Απόλλωνα στο 1/4 του πρωταθλήματος, όμως, τον έκανε να το εξωτερικεύσει. Ο λόγος για τον Σταμάτη Βελλή, που επιτέλους είπε το… αυτονόητο «πάμε για άνοδο», αναφορικά με το στόχο του Απόλλωνα την τρέχουσα σεζόν. Μάλιστα, ο μεγαλομέτοχος ως πρωταρχική επιδίωξη θέτει τον απευθείας προβιβασμό της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στη Σούπερ Λίγκα!
«Με τα χρήματα που τελικά δαπανώ και φέτος, στόχος είναι η πρώτη τριάδα…», έχει αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνεργάτες του μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα των «κυανόλευκων». Έτσι, το αρχικό δόγμα «πάμε για μια αξιοπρεπή πορεία σε μια κατηγορία την οποία δεν γνωρίζουμε ως νεοφώτιστοι» ή το «θα είμαστε σίγουρα μέσα στην 8άδα», το οποίο είχε θέσει στο μεγαλομέτοχο ο τεχνικός διευθυντής Παύλος Μυροφορίδης μόλις αναλάμβανε τα καθήκοντά του, πάνε περίπατο.  
Το όλο θέμα συζητήθηκε και αναλύθηκε. Όπως ήταν λογικό, αυτό έγινε και με τον κόουτς Αλέκο Βοσνιάδη σε σύσκεψη κορυφής, ενώ ενήμεροι είναι και οι ποδοσφαιριστές, φυσικά.
Η διαφορά, βέβαια, είναι πως τόσο ο Βελλής όσο και ο προπονητής δεν θέλουν να μεταδώσουν άγχος στους παίκτες ως στόχο-μονόδρομο. Το «πάμε για άνοδο» εκφράστηκε επί της ουσίας και στο γεύμα που παρέθεσε ο μεγαλομέτοχος την Τρίτη ως δώρο για τη νίκη κόντρα στον Βύζαντα.
Για επικοινωνιακούς λόγους, ωστόσο, και για να μην υπάρχει πίεση από τον κόσμο έχει αποφασισθεί σε όλες τις επίσημες - δημόσιες τοποθετήσεις να μην τίθεται ανοιχτά το ζήτημα με επιτακτικό τρόπο ως η αποκλειστική επιδίωξη. «Κρατάμε χαμηλούς τόνους… Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και βλέπουμε…», είναι το δόγμα, το οποίο τηρεί κατά γράμμα βασικά ο Βοσνιάδης.

 

ΕΞΤΡΑΔΑΚΙΑ ΕΩΣ 100.000 ΕΥΡΩ

Στο πλαίσιο του επανακαθορισμού των στόχων, ο Βελλής θα ρίξει ένα ποσό έως 100.000 ευρώ (εννοούμε το ταβάνι) για την ενίσχυση του Απόλλωνα τον Ιανουάριο. Τα πάντα θα γίνουν καθ’ υπόδειξη του Μυροφορίδη, ο οποίος έχει το απόλυτο ελεύθερο στις διαπραγματεύσεις και θα επιδιώξει να δαπανήσει πολύ λιγότερα χρήματα από το παραπάνω ποσό…  

 

Είπε το «ναι» ο Κοιλιάρας, του βρίσκουν σπίτι!

Ο 26ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΗΔΗ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ

Μια μεταγραφή ολοκληρώνεται όταν πέσουν και οι τελευταίες υπογραφές. Υπό αυτή την έννοια υπάρχει εκκρεμότητα ακόμα, ωστόσο σε επίπεδο θεωρητικό ο Δημήτρης Κοιλιάρας είναι ήδη κλεισμένος από τον Απόλλωνα. Ο 26χρονος μέσος απάντησε θετικά στην πρόταση της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» (σας είχαμε γράψει σχετικά στην προηγούμενη στήλη) και μάλιστα οι «κυανόλευκοι» ψάχνουν ήδη σπίτι για να του το έχουν έτοιμο κοντά στα Χριστούγεννα! Ο Κοιλιάρας αλλά και ο επίσημος Απόλλων προσπαθούν να θολώσουν τα νερά ως προς την περίπτωση της μεταγραφής, καθώς ο παίκτης επιθυμεί να κλείσει μια σειρά από εκκρεμότητες που υπάρχουν στην Κύπρο (υπενθυμίζεται πως από το καλοκαίρι ανήκει στην Πάφο)…  

 

Η προτίμηση Φαρινόλα στον Απόλλωνα και το παιχνίδι…

Ο Πάολο Φαρινόλα έχει δεχθεί και άλλες προτάσεις, πέρα από αυτή του Απόλλωνα, αν και οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως έχει εκφραστεί ανοιχτά πλέον πως προτιμά τη μεταγραφή του στη Ριζούπολη… Το γεγονός, όμως, πως δεν έχει δώσει ακόμα τα χέρια με τον Μυροφορίδη τον κάνει, όπως είναι λογικό, λίγο προβληματισμένο… Έτσι, ακούει και περιμένει, αν μάλιστα οι μέρες περάσουν χωρίς κάτι το χειροπιαστό το παιχνίδι θα χοντρύνει.

* Κάποιοι -και δεν είναι άσχετοι- υποστηρίζουν πως ο Απόλλων θα πάρει τελικά έναν από τους δύο (Κοιλιάρα ή Φαρινόλα). Το σκεπτικό τους είναι πως οι δύο παίκτες αγωνίζονται πάνω-κάτω στις ίδιες θέσεις. Δεκτό, αλλά μήπως στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» οι αγωνιστικοί ρόλοι θα είναι διαφορετικοί; Ένας πιο κεντρικά και μπροστά και ένας σταθερός στα πλάγια της επίθεσης; 

 

Έχει προταθεί και άλλος παίκτης από τη Σιέρα Λεόνε

Όπως γίνεται, πάντως, με τις ομάδες που έχουν καλό όνομα πληρωμών στην πιάτσα, πέρα από το ψάξιμο, υπάρχουν και οι προτάσεις που έρχονται… Μια από αυτές είναι και για ένα συμπατριώτη του Τζον Καμαρά, επιθετικό από τη Σιέρα Λεόνε… Χλωμό το βλέπουμε να προχωρά, αλλά καμία φορά δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει…

 

Σάββατο το ματς με την ΑΕΛ

Για το Σάββατο 8/12 να ετοιμάζεστε για το εκτός έδρας ματς του Απόλλωνα κόντρα στην ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής.

 

Ο πιο δύσκολος αγώνας

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως το κυριακάτικο (2/12, 15.00) ματς με τον Φωκικό μέσα στη Ριζούπολη είναι εξαιρετικά δύσκολο. Και αυτό γιατί ο προπονητής των φιλοξενούμενων (ο συνεπίθετός μας) θα παρατάξει πολύ κλειστά την ομάδα της Άμφισσας επιδιώκοντας με κάθε τρόπο να μη δεχθεί γκολ…

 

Βοσνιάδης στους παίκτες: «Να μην παρασυρθούμε»

Οι παίκτες του Απόλλωνα πήραν την Παρασκευή μια γεύση για το πώς παίζει ο Φωκικός βλέποντας σε βίντεο το ματς της ομάδας της Άμφισσας με τον Εργοτέλη… Ο Αλέκος Βοσνιάδης επισήμανε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του τα εξής: «Να μην παρασυρθούμε από αυτά που έχουμε πετύχει τις τελευταίες αγωνιστικές αλλά και από το καταστροφικό ποδόσφαιρο του αντιπάλου μας, γιατί αυτό θα μας αποδυναμώσει, αυτό το ματς πρέπει να το νικήσουμε οπωσδήποτε».

* Στις δε επίσημες - καθιερωμένες δηλώσεις του πριν από τα ματς, ο Βοσνιάδης υποστήριξε τα ακόλουθα: «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο ματς με μια ομάδα η οποία έχει τον δικό της, ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού. Την έχουμε παρακολουθήσει. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε στον ρυθμό της. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας με όποια μορφή και να παρουσιαστεί ο αντίπαλος. Χρειάζεται να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε υπομονή. Ο Φωκικός ξέρει να αμύνεται και να σπάει τον ρυθμό του αντιπάλου. Πρέπει να έχουμε ηρεμία και να μην αγχωθούμε. Να έχουμε την υπομονή αν δεν ανοίξουμε νωρίς το σκορ, έτσι ώστε να φέρουμε το ματς εκεί που θέλουμε. Το ίδιο ζητάμε και από τον κόσμο. Τη συμπαράσταση του και όλο το ματς με ηρεμία και υπομονή. Είναι σημαντικό να τελειώσουμε με τους βαθμούς της νίκης σε αυτό το ματς και να δούμε ήρεμα το επόμενο».


Η γνωστή συνταγή

Αν δεν δει… όνειρο στο παρά πέντε, με βάση τις δοκιμές της Παρασκευής, ο Βοσνιάδης θα παρατάξει τον Απόλλωνα με την κλασική φετινή ενδεκάδα του. Δηλαδή τους: Κοτταρά, Χατζηζήση, Χιντζίδη, Δεληζήση, Ιασωνίδη, Καμαρά, Τσεμπερίδη, Τσιλιγκίρη, Διαμάντη, Κατσίκη, Καραμαλίκη…

* Μην το ξεχάσω… Το ότι δεν ασχολούμαι τις τελευταίες εβδομάδες με μια σειρά από καραγκιοζιλίκια που λέγονται εις βάρος μου (αναφέρομαι σε ανθρώπους της ομάδας) δεν σημαίνει πως τα περνάω στο ντούκου ή δεν τα πληροφορούμαι… Αυτή την περίοδο, όμως, το θέμα μας δεν είναι αυτά.


Διπλή προεδρική επίσκεψη στα αποδυτήρια

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΑ

«Προσέξτε το παιχνίδι… Σας θέλω παθιασμένους. Κάντε μου ένα δώρο. Δεν έχω κερδίσει ποτέ τον Βύζαντα από τότε που είμαι εδώ…», είπε, μεταξύ άλλων, ο Βελλής πριν από το ματς με τον Βύζαντα, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια της Ριζούπολης και μίλησε στους ποδοσφαιριστές λίγο πριν αναχωρήσουν με πούλμαν για τα Μέγαρα…
Ο μεγαλομέτοχος, ωστόσο, έκανε την εμφάνισή του (πολύ πιο σύντομη) και λίγο μετά το νικηφόρο ματς με τους Μεγαρείς… «Μπράβο, παιδιά… Συγχαρητήρια, προχωράμε…», είπε. Σημείωση: Τόσο στο πριν όσο και στο μετά στα αποδυτήρια, ο Βελλής μπήκε μαζί με τον Νίκο Καρούλια, ο οποίος είναι αυτό που λέμε στην πολιτική ο άνθρωπος του προέδρου (καλά καλά, στον Απόλλωνα ο μεγαλομέτοχος έχει πολλούς…).

 

Σνομπάρισμα, αλλά…

Ο Βελλής «σνόμπαρε» το ματς Κυπέλλου με τον ΟΦΗ και έτσι δεν κατέβηκε στην Κρήτη. Λογικό από τη στιγμή που πλέον ο στόχος είναι μόνο το πρωτάθλημα. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως δεν τον πείραξε ο τρόπος από τον οποίο προήλθε και το γκολ της ήττας από το πέναλτι-βουτιά…

    

Τίμησαν τον Δημήτρη Κουνουπιώτη

Πλήθος Απολλωνιστών αποχαιρέτησε την Τετάρτη 28/11 το μεσημέρι τον Δημήτρη Κουνουπιώτη στο Β’ Νεκροταφείο. Και οι φίλοι της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» που είπαν το στερνό «αντίο» στον κυρ Μήτσο της Ριζούπολης ήταν πάρα πολλοί. Το άξιζε.


TO «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟ ΚΟΣΚΙΝΟ»

(11η αγωνιστική: ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 0-1)

ΚΟΤΤΑΡΑΣ
Ο έμπειρος τερματοφύλακας του Απόλλωνα πέρασε ένα ήσυχο απόγευμα στα Μέγαρα (από πλευράς δουλειάς κάτω από τα γκολπόστ, γιατί στην εξέδρα οι γηπεδούχοι ήταν πολύ… ανήσυχοι μαζί του). Πάντως και στις μια-δυο υποψίες φάσης που πήγε να δημιουργήσει ο Βύζας ήταν εκεί, χωρίς να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα.  
ΒΑΘΜΟΣ: 6,5

ΧΑΤΖΗΖΗΣΗΣ
Καλή εμφάνιση, χωρίς τις περιττές ή περίτεχνες ενέργειες. Σοβαρός στη θέση του στη δεξιά πλευρά, έκανε ένα χαλαρό και θετικό παιχνίδι.
ΒΑΘΜΟΣ: 6

ΧΙΝΤΖΙΔΗΣ
Τα πήγε καλά στα αριστερά και κατάφερε να βγάλει και κάποιες επιθετικές αρετές.  
ΒΑΘΜΟΣ: 6,5

ΔΕΛΗΖΗΣΗΣ
«Οδοστρωτήρας», καθάριζε ό,τι πήγαινε να μπει από αέρος ή από το έδαφος προς την περιοχή του Απόλλωνα. Πολύ καλή εμφάνιση, δείχνει πως βρίσκεται σε φόρμα έχοντας σωστά πατήματα και τη σταθερότητα που απαιτεί η θέση του στόπερ. Χάνει στα σημεία τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη.
ΒΑΘΜΟΣ: 8

ΙΑΣΩΝΙΔΗΣ
Δίπλα στον Δεληζήση και με δεδομένη την αδυναμία των γηπεδούχων να βγάλουν φάσεις και να γίνουν απειλητικοί στα καρέ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» δεν είχε πολλή δουλειά και φυσικά τα πήγε αρκετά καλά.  
ΒΑΘΜΟΣ: 6,5

ΤΣΕΜΠΕΡΙΔΗΣ
Μεστή εμφάνιση, κέρδισε μάχες, έδωσε μπαλιές. Είχε καλή παρουσία χωρίς προβλήματα…
ΒΑΘΜΟΣ: 6,5

ΚΑΜΑΡΑ
Μαχητικός και κινητικός, όπως πάντα. Σε ανοδική πορεία η απόδοσή του. Επιχείρησε να πάρει και κάποιες επιπλέον πρωτοβουλίες με καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με προηγούμενες φορές (αναφέρομαι στο ζήτημα των σωστών μεταβιβάσεων).
ΒΑΘΜΟΣ: 6,5

ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΗΣ
Ξεκίνησε φουριόζος… Μοίρασε «σακούλες» από τις περιστροφές και τα πετάγματά του στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν κεφάτος, έκανε πολύ καλό παιχνίδι, είχε σουτ, στάθηκε άτυχος στη φάση του δοκαριού. Του βγήκαν όλα άνετα και του έλειψε μόνο το γκολ, αν και το κυνήγησε. Στο δεύτερο ημίχρονο έκανε συντήρηση δυνάμεων, αλλά ήταν φυσιολογικό έως ένα βαθμό.  
ΒΑΘΜΟΣ: 7

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Αυτό μάλιστα, ήταν αρχηγικό παιχνίδι. Ο Δημήτρης έκανε το καλύτερο φετινό ματς του. Είχε διάθεση και ουσία. Έτρεξε, έδωσε μπαλιές, είδε γήπεδο. Βοήθησε ουσιαστικά και του πιστώνεται και το νικητήριο γκολ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Με όλα αυτά ασφαλώς και δικαιούται να πάρει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη των «κυανόλευκων» στα Μέγαρα. Πρέπει, όμως, αυτή η εμφάνιση να αποτελέσει το έναυσμα ανάλογης συνέχειας…
ΒΑΘΜΟΣ: 8 (MVP)

 

ΚΑΤΣΙΚΗΣ
Προσπάθησε, αλλά εξακολουθεί να είναι μακριά από τις προσδοκίες και από αυτό που έδειξε στην περίοδο της προετοιμασίας. Πάντως, αδιάφορος δεν ήταν ούτε στα Μέγαρα…
ΒΑΘΜΟΣ: 6,5

ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗΣ
Μέτρια, πολύ μέτρια παρουσία και πάλι. Αν δεν βάλει γκολ και σε θεωρητικά εύκολους αντίπαλους, πότε θα βάλει; Είναι, πάντως, γεγονός πως αδικήθηκε στη φάση της καθαρής ανατροπής του που δεν του δόθηκε πέναλτι και αντιθέτως τιμωρήθηκε και με κίτρινη (ήμαρτον)! Και επιμένω σε αυτή τη φάση, γιατί δημιουργήθηκε επειδή ήταν σε επίκαιρη θέση και εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του Βύζαντα. Προσωπικά (και δεν κάνω πλάκα), περιμένω να βρει δίχτυα στη Ριζούπολη με τον Φωκικό…   
ΒΑΘΜΟΣ: 4,5

ΜΑΝΙΑΣ (αλλαγή στο 73’ στη θέση του Καραμαλίκη)
Κινητικός, έκανε αισθητή την παρουσία του και βοήθησε. Φυσικά, δεν γίνεται κάθε Κυριακή ή Τετάρτη να μπαίνει στο γήπεδο για ένα 20λεπτο και να πετυχαίνει γκολ. Μην τρελαθούμε κιόλας.
ΒΑΘΜΟΣ: 7

ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ (αλλαγή στο 78’ στη θέση του Κατσίκη)
Προσπάθησε να βοηθήσει… Ίσως αν είχε και λίγο περισσότερο χρόνο, να έκανε και περισσότερα. Δείχνει πάντως βελτιωμένος…
ΒΑΘΜΟΣ: 5,5

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (αλλαγή στο 88’ στη θέση του Τσιλιγκίρη)
Δεν μπορεί να βαθμολογηθεί με δύο λεπτά και τις ολιγόλεπτες καθυστερήσεις.
ΒΑΘΜΟΣ: -

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ: 6,54

ΠΑΓΚΟΣ: ΑΛΕΚΟΣ ΒΟΣΝΙΑΔΗΣ
Μια χαρά το πήγε το έργο… Πρόβλημα δεν είχε και ο Βύζας βοήθησε σε αυτό από την άποψη πως είχε χτυπητές αδυναμίες σχεδόν σε όλες τις γραμμές του. Εύκολο ματς, δεν χρειάστηκε ιδιαίτερο τρόπο για να το πάρει και το ευχάριστο ήταν πως αυτή τη φορά η ομάδα ξέφυγε λίγο από αυτό τον κουραστικό τρόπο παιχνιδιού που συνηθίζει επί των ημερών του (δεν θα το αναλύσω τώρα, αλλά καταλαβαίνετε…). Όλα καλά, λοιπόν. Από εκεί και πέρα, ενδεχομένως να έπρεπε να φρεσκάρει νωρίτερα την ομάδα και κάτι ακόμα: Είπαμε η ενδεκάδα να είναι πάνω-κάτω… μπετόν, αλλά και η 18άδα; Αυτό πρώτη φορά το βλέπω.
ΒΑΘΜΟΣ: 6,5


ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Γ’ φάση, α’ αγώνας (ΟΦΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ 1-0)

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Μπήκε πάρα πολύ τρακαρισμένος στο «Γεντί Κουλέ», όσο περνούσε η ώρα, όμως, γέμιζε αυτοπεποίθηση. Τα πήγε καλά (είχε μια-δυο καλές επεμβάσεις μαζί με λίγο τύχη). Δείχνει πως του πάει το Κύπελλο…  
ΒΑΘΜΟΣ: 7

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Πολλές μάχες, πολλά χιλιόμετρα. Καλή εμφάνιση. Βοήθησε σημαντικά από τη δεξιά πτέρυγα και το πάλεψε ακόμα και στα δύσκολα (Σίσιτς).
ΒΑΘΜΟΣ: 6,5

ΚΡΟΥΣΤΑΛΕΛΗΣ
Τα πήγε μια χαρά στο αριστερό άκρο. Δεν έχει ξεχάσει τη θέση (το έδειξε και στο ματς πρωταθλήματος με την Καβάλα, όταν βγήκε από τη ναφθαλίνη).  
ΒΑΘΜΟΣ: 6,5

ΙΑΣΩΝΙΔΗΣ
Είχε πολλή δουλειά, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. «Καθάρισε» πάρα πολλές φάσεις και έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Θα ήταν ο κορυφαίος του Απόλλωνα αν δεν έμπλεκε ως τρίτος στη φάση του πέναλτι δίνοντας δικαίωμα στην εντυπωσιακή βουτιά του Περογαμβράκη.
ΒΑΘΜΟΣ: 7,5

ΚΥΡΓΙΑΣ
Σοβαρός, πειθαρχημένος και με σωστές και έγκαιρες τοποθετήσεις ως επί το πλείστον στο κέντρο της άμυνας. Προσωπικά, όμως, βλέπω στη γλώσσα του σώματος του Μιχάλη μια απογοήτευση… Από τους καλύτερους.
ΒΑΘΜΟΣ: 7,5

ΛΕΟΝΤΙΟΥ
Το πιο σημαντικό ήταν ότι έπαιξε και όχι το πώς έπαιξε. Επέστρεψε στα γήπεδα έπειτα από 1,5 χρόνο. Θέλει το χρόνο του, δεν είναι έτοιμος. Η αξιολόγησή του είναι ελαστική, θέλοντας να επικροτήσω την προσπάθεια.   
ΒΑΘΜΟΣ 5,5

ΝΤΟΥΤΣΑΡΙΔΗΣ
Έδωσε τις μάχες του, έβαλε τα πόδια του στη φωτιά. Χάλασε και δεν έφτιαξε παιχνίδι (φυσιολογικό σε αυτό το ματς και μάλλον το ζητούμενο, για να γράφουμε την αλήθεια). Ασφαλώς και ήταν αρνητικός. Αντιθέτως, ήταν θετικός για την αποστολή του και το πάλεψε.
ΒΑΘΜΟΣ: 6

ΔΗΜΟΓΙΑΝΝΗΣ
Τον είδαμε σε ρόλο δεξιού χαφ και δεν ήταν καθόλου κακός. Κάθε άλλο, θα έλεγα. Αν αναλογιστούμε πως ο Βοσνιάδης τού έδωσε επιτέλους ευκαιρία, τα πήγε πολύ καλά.
ΒΑΘΜΟΣ: 7

ΤΟΜΑΡΑΣ
Σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις του (λίγες φυσικά, θυμάμαι για παράδειγμα το ματς με την Κόρινθο επίσης για το Κύπελλο), ήταν βελτιωμένος. Έκανε την προσπάθειά του και του το αναγνωρίζω. Περίμενα όμως περισσότερες πρωτοβουλίες, στο μέτρο του δυνατού φυσικά.
ΒΑΘΜΟΣ: 6

ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ
Έκανε καλό παιχνίδι, προσπάθησε να κρατήσει λίγο μπάλα και να δημιουργήσει κάποιες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του ΟΦΗ…
ΒΑΘΜΟΣ: 6,5

ΜΑΝΙΑΣ
Έδωσε μάχες, κατάφερε να κάνει μια-δυο προσπάθειες, αν και κάποιες στιγμές ήταν αποκομμένος. Έδειξε τα γνωστά καλά στοιχεία του και το θάρρος που τον διακρίνει να επιτίθεται κατά μέτωπο. Καλή εμφάνιση σε δύσκολες συνθήκες.
ΒΑΘΜΟΣ: 6,5

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ (αλλαγή στο 61’ στη θέση του Δημογιάννη)
Αν ο Δημογιάννης τα πήγε πολύ καλά, εδώ τα πράγματα είναι πιο εντυπωσιακά. Η αποκάλυψη του ματς. Μπήκε για 30’ και ζωντάνεψε όλη την επίθεση του Απόλλωνα. Κινητικότατος, κυνήγησε μπάλες, ήταν σε σωστές θέσεις, πήγε να κάνει ζημιές και απελευθέρωσε στο φινάλε τον Μανιά… Η παρουσία του έγινε αμέσως αισθητή. Μια τέτοια εμφάνιση δείχνει πως εντελώς λανθασμένα δεν υπολογίζεται από τον Βοσνιάδη και θα είναι λάθος όχι απλώς να μην παραμείνει, αλλά να μην πάρει τις ευκαιρίες του. Προσωπικά θεωρώ πως ο κόουτς εκτέθηκε.  
ΒΑΘΜΟΣ: 8 (ΜVP)

 

KOΡΩΝΗΣ (αλλαγή στο 70’ στη θέση του Τομαρά)
Ασφαλώς τα πήγε καλύτερα από τον Τομαρά τον οποίο αντικατέστησε, χωρίς να καταφέρει να κάνει κάτι το σούπερ. Ήταν, όμως, μετρημένος στις κινήσεις του, απέφυγε τα λάθη, έβαλε τα πόδια του και προσπάθησε να κρατήσει μπάλα και κυρίως να δει γήπεδο. Είναι τελείως λάθος να μην υπάρχει πουθενά, είναι εντελώς άδικο να μην έχει συμμετοχή στο πρωτάθλημα όταν βολοδέρνει η ομάδα να βρει μπαλαντεράκι (δεν έχει σημασία το ότι ο Απόλλων είναι πρώτος στη βαθμολογία στο 1/4 του πρωταθλήματος, γιατί τα προβλήματά του στην ανάπτυξη είναι δεδομένα πέρα από την καλή άμυνα).   
ΒΑΘΜΟΣ: 6,5

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ (αλλαγή στο 81’ στη θέση του Λεοντίου)
Δεν μπορώ να πω ότι φάνηκε ιδιαίτερα σε αυτά τα λίγα λεπτά που χρησιμοποιήθηκε, θα ήταν ψέμα. Είχε λίγες επαφές με την μπάλα.
ΒΑΘΜΟΣ 5,5


ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ: 6,61

ΠΑΓΚΟΣ: ΑΛΕΚΟΣ ΒΟΣΝΙΑΔΗΣ
Του βγήκε το ρίσκο να βάλει από το πουθενά μια ομάδα που δεν έχει παίξει ποτέ μαζί… Θεωρώ πως έκανε δύο βασικά λάθη: Το ότι δεν ξεκίνησε τον Κορώνη και ότι κράτησε έως το 80’ τον Λεοντίου. Από εκεί και πέρα, ο σχεδιασμός και η φιλοσοφία του παιχνιδιού του για να αντιμετωπίσει μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας μέσα στο γήπεδό της ήταν εξαιρετική. Και αυτό απέδωσε καρπούς στο α’ ημίχρονο σχεδόν σε απόλυτο βαθμό. Ο Απόλλων πέτυχε αυτό που ήθελε και το σκοπό του (πέρα από την ήττα με 1-0) και είναι επιτυχία, την οποία πιστώνεται ο κόουτς.
ΒΑΘΜΟΣ: 7,5

* Επόμενη στήλη, λογικά χωρίς απρόοπτα και καθυστερήσεις, την Τετάρτη 5/12.

Μοιραστείτε το: