19/03/2024

/
SUPERLEAGUE
10/08/2020
ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
-
ΞΑΝΘΗ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΝΙΑ
10
-
8
Εξέλιξη αγώνα
20:26

Ολοκληρώνεται η διαδικασία. Ευχαριστούμε που μείνατε στο A-SPORTS.GR. Από τον Δημήτρη Δημητρίου, που ήταν στα γραφεία της ΕΠΟ και στη συνεδρίασει του Διαιτητικού Δικαστηρίου καλή συνέχεια. Εκτάκτως σας ενημερώνουμε ότι θα υπάρξει απόψε αργά το βράδυ έκτακτη εκπομπή "Πλέι δεν... πλέι".

20:25

Πρόεδρος Διαιτητικού Δικαστηρίου: "Τι να πείτε;" και συμπληρώνει: "Κλείσαμε, γεια σας".

20:25

Παναγόπουλος: "Εμείς να μην πούμε τίποτα...".

20:23

"Δεν παραβιάσαμε καμία απόφαση της ΕΠΟ", λέει ο Οικονομάκης και συμπληρώνει: "Το 2013 ήταν άλλες οι περιπτώσεις και ανέβηκαν δύο ομάδες, δεν υπήρχε μονός αριθμός".

20:22

"Μην μου λέτε τα ίδια...", λέει η πρόεδρος του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

20:20

Απαντά ξανά ο Οικονομάκης: "Εννοείται ότι η Σούπερ Λίγκα 1 έχει έννομο συμφέρον, επιχειρείται να μας αλλάξουν την προκήρυξη και να αλλάξουν τον αριθμό τον ομάδων".

20:19

Ο Σαράκης από την ΕΠΟ δευτερολογεί: "Δεν υπάρχουν καταληκτικές ημερομηνίες...".

20:16

Και συνεχίζει ο Γκαγκάτσης: "Ακούστηκε ότι θα υπάρχουν κυρώσεις από τη Νόβα... Τι πάει να πει αυτό; Και κάτι τελευταίο: Άρθρο 79 για λόγους ανώτερης βίας η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μπορεί να πάρει οποιαδήποτε απόφαση".

20:04

Δευτερολογία Γκαγκάτση: "Για την ουσία δεν μας είπαν τίποτα. Μόνο φιλολογίες άκουσα και ότι λέμε αστεία. Ποιο είναι το έννομο συμφέρον της Σούπερ Λίγκα 1, ποια βλάβη υφίσταται το νομικό πρόσωπο. Θα μπορούσε να πει κάποιος για τις ομάδες, αν και δεν έχουμε κεντρική τηλεοπτική διαχείριση... Υπάρχει η κεντρική χορηγία, αλλά θα έπρεπε να έχουν δώσει ειδική εξουσιοδότηση. Ποια είναι η βλάβη, του νομικού προσώπου; Θα παραβιαστεί η προκήρυξη. Που θα έχει βλάβη; Όχι βέβαια. Εξήγησα ότι μέχρι 26/7 μπορούσε να δώσει παράταση, όταν στις 27 θα έπρεπε να παίξουν για να δώσουν το δεύτερο 2/8. Και ποιες εκκρεμοδικίες υπήρχαν, όταν η ΕΠΟ έδωσε παράταση μέχρι 31/8 για όλες τις εκκρεμότητες και τα πρόστιμα. Χάθηκε η προθεσμία που είχε η Σούπερ Λίγκα 1 και η ΕΠΟ. Και ήρθαν και επικύρωσαν στην ΣΛ1 στις 3 Αυγούστου. Παρέβλεψε ένα στοιχείο ο συνάδελφος μου, τις εγγυήσεις τις γραπτές που ζήτησε το υπουργείο μόνο στην ΣΛ2, μόνο 5/6 δόθηκε η δυνατότητα να ξεκινήσουμε προπονήσεις. Θα θυμίσουμε ότι το 2012-13 από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο μπήκαν δύο ομάδες και έπαιζαν Κυριακή - Τετάρτη. Δεν κατάλαβα γιατί και στο μπάσκετ πέρσι δεν υπήρξε ρεπό; ".

20:01

Ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σμύρνης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, που παρακολουθεί λέει: "Όλο εκβιασμούς είστε...", προς τον νομικό σύμβουλο της Σούπερ Λίγκας 1.

19:58

"Έχω εξουσιοδότηση και έχει για τέτοια θέματα ο πρόεδρος της ΣΛ2... Γιατί ο κ. Στρατός είπε ότι δεν υπάρχει νομιμοποίηση... Το Δ.Σ. είπε επίσης της ΣΛ1 ότι δεν θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα αν αυξηθούν οι ομάδες", λέει ο Οικονομάκης, κάνω ότι δεν το άκουσα αυτό απαντά η πρόεδρος του Δικαστηρίου.

19:57

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου αναφέρει ότι ο Σούπερ Λίγκας 2 κ. Λεουτσάκος με επιστολή του ζητά συγγνώμη προς τα Χανιά, γιατί δεν προλάβαινε να κάνει Δ.Σ. για να εξουσιοδοτηθεί και να κάνει παρέμβαση υπέρ τους.

19:54

Δευτερολογία Ξάνθης με τον Γιώργο Στρατό: "Είχα την τύχη και τιμή να είμαι πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 1. Να μας πει η πλευρά της ΣΛ1 ποια εξουσιοδότηση έχει. Πως παρεμβαίνει, υπάρχει νομιμοποίηση από το Σώμα της Σούπερ Λίγκα 1;".

19:50

Και ολοκληρώνει ο νομικός σύμβουλος της Σούπερ Λίγκας 1: "Θα φτάσουμε στο αστείο φαινόμενο να υπάρχει ομάδα με μονό αριθμό αν έχουμε 15 ομάδες. Η Νόβα που είναι ο τηλεοπτικός μας συνεργάτης, όχι ότι αυτό που λέει γίνεται... Αλλά επισημαίνει ότι θα υπάρξουν οικονομικές διαφοροποιήσεις και αυτό σημαίνει οικονομικές απώλειες".

19:46

"Θα έρθεις εσύ Σούπερ Λίγκα 2 που δεν ολοκλήρωσες το πρωτάθλημα σου επικαλούμενη το νόμο Αυγενάκη. Να το επιβάλεις σε εμάς που παίξαμε και τελειώσαμε. Ε όχι! Δεν ήταν νόμιμη η πρόταση Αυγενάκη για 15 ακόμα κι αν είχε τα 3/4", λέει ο Αυγενάκης, που μιλά και για κατάχρηση δικαιώματος από πλευράς Ξάνθης.

19:40

Οικονομάκης: "Η Σούπερ Λίγκα 2 θα είχε δικαίωμα να πει κάτι αν έρχονταν και είχε τροποποιήσει την προκήρυξη της... Δεν θα μπορούσε ούτε αυτό. Ο νόμος Αυγενάκης ήρθε για να κάνουν τις 10 αγωνιστικές των πλέι οφ σε 5 για να προλάβουν... Και δεν το έκαναν...".

19:37

"Αν οι προσφυγές γίνουν δεκτές παραβιάζονται οι κανονισμοί...", λέει ο Οικονομάκης.

19:34

Παρεμβαίνει η πρόεδρος του Διαιτητικού Δικαστηρίου και λέει στον νομικό σύμβουλο της Σούπερ Λίγκας 1: "Το είπαμε 2-3 φορές, είναι λίγο ειρωνικό, άρα καλό είναι να μην το επαναλάβετε".

19:34

Γκαγκάτσης προς Οικονομάκη και το δικαστήριο: "Μας λέτε αστείους...".

19:31

Οικονομάκης: "Υπάρχει λένε μια προθεσμία αποκλειστική... Από που; Οι περισσότερες παρατείνονται... Η παράταση έγινε πριν λήξη. Από το Ελληνο-ρωμα-βυζαντινό δίκαιο...".

19:27

Και συνεχίζει ο Οικονομάκης: "Κάθε θέμα για τα μπαράζ θα ρυθμίζεται από την ΕΠΟ... Αυτό λέει η προκήρυξη. Ρωτάω κάπου απαγορεύεται στην ΕΠΟ, υπάρχει διάταξη ότι δεν μπορεί να παρατείνει μια δική της απόφαση; Κατά τα Ρωμοβυζαντινά δίκαια μόνο υπάρχουν αυτά που υποστηρίζουν. Δεν υπάρχει διάταξη καμία, η ίδια η ΕΠΟ έθεσε μια ημερομηνία (σ.σ. τις 2/8) και την παραίτεινε. Είναι αυτό παράνομο;".

19:20

Και συνεχίζει ο Οικονομάκης: "Έθεσε από την αρχή η Σούπερ Λίγκα 2 το θέμα της αναδιάρθρωσης, γιατί δεν ήθελε να παίξει και έλεγε να ανέβουν όλοι. Δεν μπορούσαμε να επικυρώσουμε στις 27/7 όταν μετά υπήρχε συμβούλιο της ΕΠΟ, θα ήταν σαν να θέλουμε να προκαταβάλουμε... Επίσης εκκρεμούσαν αποφάσεις από την Πειθαρχική Επιτροπή, ρωτήσαμε και μας είπαν ότι εκκρεμούσαν, άρα δεν μπορούσαμε. Το τρικ ότι κακώς δεν επικύρωσε η Σούπερ Λίγκα 2, είναι προφάσεις εν αμαρτίες...".

19:19

Οικονομάκης: "Δεν ήθελε ο Απόλλωνας να παίξει, αυτό θα έκανα και εγώ... Κακώς το πήρε αρνητικά ο κ. Γκαγκάτσης".

19:18

Παρεμβαίνει ο Γκαγκάτσης... "Δεν σας έθιξα...".

19:14

"Και εμείς κορωνοϊό είχαμε και τελειώσουμε. Εμείς κινηθήκαμε νωρίτερα γιατί θέλαμε να παίξουμε και να τελειώσουμε. Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει... Δεν ήθελαν οι περισσότερες ομάδες να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα. Αν ήμουν εγώ δικηγόρος του συμπαθέστατου του κ. Μονεμβασιώτη (σ.σ. είναι παρών στη διαδικασία) θα έλεγα ότι δεν έχουμε ελπίδες να πάρουμε την πρώτη θέση, αλλά αν ήμουν δεύτερος με 4 βαθμούς διαφορά από τους τρίτους θα έλεγα να μην παίξουμε", λέει ο Οικονομάκης.

19:11

Οικονομάκης: "Και εγώ αν ήμουν Γκαγκάτσης και Στρατός θα επέμενα στο ηθικό και ιστορικό, νομικό υπόβαθρο δεν έχουν. Έρχονται και λένε κακώς παρατάθηκε η αγωνιστική σεζόν και κακώς ορίστηκαν τα μπαράζ. Τα ερωτήματα είναι δύο υπάρχουν στην ουσία. Επιτρεπόταν η ίδια η ΕΠΟ να παρατείνει δική της απόφασης και η πρόταση Διακοφώτη με το 9-8 είναι ή όχι νόμιμη; Αυτά είναι τίποτα άλλο".

19:09

Και συνεχίζει ο Οικονομάκης: "Για τα Χανιά δεν έχουν έννομο συμφέρον...".

19:04

Αρχίζει ξανά η διαδικασία με τον Οικονομάκη: "Στα 12 χρόνια που είμαι νομικός σύμβουλος της Σούπερ Λίγκας 1 μόνο τρεις φορές δεν έρχονται στο Διαιτητικό ομάδες στο τέλος. Είναι προφανέστατο το έννομο συμφέρον μας... Αν γίνει δεκτή η προσφυγή θα γίνουμε η μόνη Λίγκα στην Ευρώπη με μονό αριθμό. Ποτέ δεν έχει γίνει με μονό αριθμό ομάδων. Ο Απόλλωνας έβαλε μέσα στα έγγραφα του την Τουρκία, μόνο και μόνο αυτό είναι η υπέρ μας. Έχουμε κάνει ένσταση παθητικής νομιμοποίησης...".

18:56

Ζητά μικρή διακοπή ο νομικός σύμβουλος της Σούπερ Λίγκας 1, Γιάννης Οικονομάκης και δίνεται από την Έδρα.

18:56

"Και η απόφαση της Σούπερ Λίγκα 2 ήταν νομίζω για τις δύο αγωνιστικές, όχι για όλα τα υπολειπόμενα ματς της περιόδου. Ως προς τα ρόστερ οι ομάδες θα παίξουν με τα ρόστερ που είχαν και εξάλλου παρατάθηκε η δυνατότητα να επεκταθούν τα συμβόλαια μέχρι 31/8", λέει ο δικηγόρος της ΕΠΟ.

18:52

"Το δικαίωμα να διεκδικεί αυτή τη θέση ο Απόλλων είναι επειδή δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα", λέει ο Σαράκης, παρεμβαίνει η πρόεδρος και λέει "με τα αν δεν μπορούμε να πούμε κάτι, αυτό αφορά όλες τις ομάδες".

18:50

Συνεχίζει ο Σαράκης από πλευράς ΕΠΟ: "Δεν μπορεί να αλλάξει ο κανονισμός και να τροποποιηθούν οι προκηρύξεις, αυτό μας είπε η ΦΙΦΑ. Αυτό έγινε με την αυξημένη πλειοψηφία του νόμου, που έγινε ελέω κορωνοϊού για να λήξουν τα πρωταθλήματα".

18:49

Η πρόεδρος του Διαιτητικού Δικαστηρίου υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει αυθημερόν απόφαση, είχε κάνει παράκληση ο Β. Γκαγκάτσης αν μπορεί να γίνει. Η πρόεδρος υπογράμμισε ότι είναι πολλά τα έγγραφα ούτως ή άλλως... Απλά εξηγεί

18:41

Από την νομική υπηρεσία της ΕΠΟ τώρα μιλά ο Βασίλης Σαράκης. Επικαλείται ότι ο αριθμός των ομάδων θα πρέπει να είναι σταθερός για δύο συνεχόμενες σεζόν. Και ότι υπάρχει και η προκήρυξη. "Αυτό το κάνουμε γιατί κάθε χρόνο καμία ομάδα δεν θέλουν να πέφτουν και κάποιες φιλόδοξες να ανεβαίνουν... Δεν μπορεί η ΕΠΟ από μόνης της να επιβάλει αλλά σε συμφωνία με όλους και ότι θα ισχύει για την επόμενη σεζόν... Αυτό λένε οι κανόνες. Η πρόταση για 15 ομάδες δεν υπήρχε καν στη ημερήσια διάταξη κάτι τέτοιο... Ο πρόεδρος, που είναι δικηγόρος για το 9-8 είπε ότι είναι εμπίπτει στο νόμο, ενώ για το μπαράζ για το 7-5-5, ρωτήθηκα και είπα ότι τα πέντε παρών μετράνε ως λευκά και άρα είναι εντάξει".

18:37

Ο Γκαγκάτσης ζητά να πάρει το λόγο και υπογραμμίζει εύστοχα: "Σήμερα είναι 10 Αυγούστου και οι δύο ομάδες δεν ξέρουν με ποιους παίκτες θα παίξουν. Και η επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι στις 19/8 και στις 22/8 θα παίξουμε; Δεν έχει εκδοθεί απόφαση από την ΕΠΟ... Επίσης η πλευρά της Σούπερ Λίγκας 1 επικαλείται τη δήλωση του κ. Χούμπελ, αλλά ξεχνά ότι ο κ. Χούμπελ ζητά τα πάντα να τελειώσουν στις

18:36

Αγορεύει ο Παναγόπουλος που λέει ότι η σωστή λύση δεν είναι το μπαράζ αλλά μετά να επανέλθουν τότε ξανά οι ομάδες... Η πρόεδρος επισημαίνει ότι δεν καταλαβαίνει το συμφέρον των Χανίων!

18:29

Από πλευράς Χανίων ο Παναγόπουλος απολογείται στην πρόεδρο του Διαιτητικού Δικαστηρίου γιατί στο ξεκίνημα υπογράμμισε ότι είναι εκπρόθεσμη. "Δεν έχω καταλάβει το αίτημα σας, θέλετε 18, δεν καταλαβαίνω το έννομο συμφέρον σας", λέει η Μπιτζούνη... Η πρόεδρος του Δικαστηρίου επισημαίνει ότι αν κρατούσε τους τύπους θα έπρεπε να θεωρήσει εκπρόθεσμη η προσφυγή των Χανίων. Και αυστηρά λέει προς τον Παναγόπουλο "Στείλατε 12 παρά 10 με μέιλ και χωρίς υπογραφές και στείλατε νέο την επόμενη...".

18:17

Η Ρίζου από την πλευρά της αναφέρει για το νόμο 4684 άρθρο 8 του 2020 περί αυξημένης πλειοψηφίας ότι δεν έχει εφαρμογή στην απόφαση με 9-8 της Εκτελεστικής Επιτροπής για να γίνουν οι ομάδες 15 στη Σούπερ Λίγκα 1. "Όταν χάνεται μια προθεσμία δεν παρατείνεται... Να πω τα αυτονόητα που ένας ακόμα και πρωτοετής φοιτητής το γνωρίζει. Δεν υφίσταται τέτοιο φαινόμενο στο νομικό κόσμο. Στις 2 Αυγούστου δεν μπορούσε να παραταθεί η αγωνιστική περίοδο. Από 13 σε 15 οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 1 δεν συνιστά τροποποίησης της προκήρυξης... Αλλά για ποια προκήρυξη μιλάμε; Δεν υπάρχει καν προκήρυξη τώρα, η παλιά του 2019-20 έχει λήξη. Η μόνη διέξοδος της Ε.Ε. της ΕΠΟ είναι αφού δεν μπορούν να γίνουν τα μπαράζ είναι οι δύο αυτές ομάδες να αυξηθεί κατά ένα ο αριθμός στη Σούπερ Λίγκα 1. Δεν υπάρχει καν προκήρυξη 2020-21 για να πούμε ότι υπάρχει τροποποίηση. Με δική σας απόφαση, την 80 ως Διαιτητικό έχετε αποφασίσει τι συμβαίνει... Η Ξάνθη έλυσε τα συμβόλαια της εφαρμόζοντας κατά γράμμα ότι της είχε ζητήσει η ΕΠΟ. Η Ξάνθη θα ήθελε να παίξουν και να βρεθεί η λύση στον αγωνιστικό χώρο. Φταίει όμως ο κορωνοϊός, φταίει η ΣΛ1, η ΕΠΟ, μπορεί κανένας, μπορεί και όλοι. Έχει διαμορφωθεί μια έκτακτη ανάγκη χωρίς ευθύνη των δυο ομάδων. Είναι αμαρτία και άδικο να καταστραφούν δύο ομάδες όταν ήδη με τη νομολογία του Δικαστηρίου σας έχετε αποφασίσει".

18:11

Ξενικά ο Στρατός: "Την 31 Ιουλίου καθ' υπέρβαση της αρμοδιότητας του ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 1 ζητά παράταση της περιόδου μέχρι 31/8. Αυθημερόν έγινε δεκτό το αίτημα και το υποκείμενο όργανο η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων ανατρέπει την απόφαση του ανώτερου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Λες και το ΚΥΣΕΑ ήρθε και ανέτρεψε την απόφαση του υπουργικό συμβούλιο. Έγινε νομική κατασκευή για να θεωρηθεί ότι εμπίπτει η απόφαση για μη διεξαγωγή του μπαράζ στο νόμο. Να αποκατασταθεί το κύρος των οργάνων και η προφανής ολοκληρωτική ζημία".

18:10

Ο Γιώργος Στρατός και η Ελευθερία Ρίζου εκπροσωπούν την Ξάνθη...

18:06

"Το 9-8 ακύρωσε την απόφαση παράτασης μέχρι 31/8. Είπε ότι η 2/8 δεν μπορεί να πάει παραπέρα...".

18:02

Και συνεχίζει ο Β. Γκαγκάτσης: "Δεν υπάρχει εφαρμογή για 3/4. Απορρίφθηκε η αναδιάρθρωση που ζήτησε η Σούπερ Λίγκα 2 αρχικά. Εκεί ήθελε πλειοψηφία 3/4. Επομένως εξαντλήθηκε η εφαρμογή του νόμου. Άρα η ΕΠΟ έπρεπε να πει ότι το 9-8 για τις 15 ομάδες είναι αναγκαστική απόφαση, ανωτέρας βίας. Δεν ήρθαμε για να μην παίξουμε μπαράζ. Αν ήταν νομότυπα δεν θα ερχόμασταν. Είναι πραγματική εξόντωση αυτό που πάει να γίνει...".

17:52

"Είναι δεσμευτική η απόφαση της ΕΠΟ για να γίνουν τα μπαράζ μέχρι τις 2 Αυγούστου... Είναι υποχρεωτικές για τα μέλη τους άρα και για τη Σούπερ Λίγκα... Τη δική αδυναμία και ολιγωρία η Σούπερ Λίγκα 1 τη μεταθέτει στην ΕΠΟ και κουνά το δάκτυλο και απειλεί ότι δεν θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα. Και λένε, αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα στις δυο ομάδες παίξτε 22 και 29 Αυγούστου. Όποιος και από τους δύο κερδίσει, βρήκαμε τον έναν που θα υποβιβασθεί. Όλες οι ομάδες έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους. Οι ειδικοί ζητούν επτά εβδομάδες προετοιμασίας, εμείς θα είχαμε δύο. Δεν μπορούμε να πάρουμε ποδοσφαιριστές, προπονητή. Ουσιαστικά είναι αφανισμός... Όταν η Σούπερ Λίγκα 1 έλεγε να τελειώσει η αγωνιστική περίοδος στις 2 Αυγούστου ήξερε τι έκανε, τότε δεν ήθελε η δική της ομάδα να περιμένει ένα μήνα την ομάδα από τη Σούπερ Λίγκα 2 για το μπαράζ. Ουσιαστικά όμως οι 9 της ΕΕ της ΕΠΟ ακύρωσαν την απόφαση της Επιτροπής Έκτακτο Θεμάτων στις 31/7 για παράταση της αγωνιστικής περιόδου μέχρι 31/8. Αυτό λένε, καταργούμε την απόφαση για μπαράζ και δεχόμαστε οι ομάδες να γίνουν 15 στη Σούπερ Λίγκα 1. Έτσι με τα μπαράζ 22-29/8 βρήκαν αυτός που θα πέσει τη νέα σεζόν, αλλά και αυτόν που θα χάσει, που θα αφανιστεί. Θα διαλυθεί αυτή η ομάδα. Η ΕΠΟ ήρθε και είπε να μην παίξουμε, όταν στις 5/6 είπε να τελειώσει αρχικά η σεζόν στις 2/8."

17:42

"Στην Εκτελεστική Επιτροπή ο πρόεδρος πρότεινε τον ορισμό των μπαράζ... Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων δεν είχε καμία εξουσιοδότηση από την ΕΕ. της ΕΠΟ. Εισηγήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ να οριστούν τα μπαράζ. Στις 3 Αυγούστου αυτά... Εκεί ένα μέλος της Ε.Ε. της λέει ότι είναι άκυρη η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων και να μην γίνει το μπαράζ. Με τη Σούπερ Λίγκα 1 με 15 ομάδες. Δεν φταίμε εμείς ούτε η Ξάνθη για ότι έγινε. Πήρε αυτή η πρόταση 9 ψήφους έναντι 8. Δεν πρέπει να εμπίπτει στο νόμο αυξημένης πλειοψηφίας. Δεν αλλάζει την προκήρυξη. Είναι μια αναγκαστική απόφαση να γίνει και η δική μας ομάδα . Για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας πρέπει να μην γίνει το μπαράζ, δεν υπάρχει τροποποίηση προκήρυξης, δεν απαιτεί και δεν υπάγεται στο νόμο των 3/4. Είναι αναγκαστική απόφαση, για λόγους ανώτερης βίας, δεν υπάρχει άλλη νόμιμη απόφαση. Στη συνέχεια η πρόταση για τον ορισμό, καθώς η νομική υπηρεσία έκρινε ότι το 15 υπάγεται στο νέο νόμο περί αυξημένης πλειοψηφία. Μόλις 7 είπαν να γίνει το μπαράζ, 5 όχι και 5 παρόν. Πως μπορεί αυτή η απόφαση να είναι ισχυρή; Ούτε καν το 50% δεν πήρε...", λέει στην αγόρευση του ο Βασίλης Γκαγκάτσης για λογαριασμό του Απόλλωνα Σμύρνης.

17:37

Συνεχίζει ο Β. Γκαγκάτσης εκπροσωπώντας τον Απόλλωνα Σμύρνης: "Ένα υποδεέστερο όργανο, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων ήρθε να ακυρώσει δύο συνεδριάσεις και αποφάσεις τις Εκτελεστικής Επιτροπής περί λήξης της αγωνιστικής περιόδου στις 2 Αυγούστου. Έπαψε η δυνατότητα να ορίσει τους αγώνες κατάταξης από τις 26/7... Στις 30/7 το ζήτησε η Σούπερ Λίγκα να υπάρξει ορισμός των μπαράζ προς την ΕΠΟ! Και το κάνει αυτό η Σούπερ Λίγκα 1 όταν δεν είχε επικυρώσει τη βαθμολογία της, αυτό το έκανε στις 3 Αυγούστου!"

17:35

"Σε 18 ημέρες δεν ήταν δυνατόν να οριστούν 12 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα 2".

17:34

Ο Β. Γκαγκάτσης αναλύει την επιχειρηματολογία του Απόλλωνα Σμύρνης και προσκρούει τα όσα υποστηρίζει εναντίον των "κυανόλευκων" η πρόσθετη παρέμβαση της Σούπερ Λίγκας 2.

17:19

Και συνεχίζει: "Η Σούπερ Λίγκα 1 στις 29 Απριλίου αποφάσισε την επανέναρξη των προπονήσεων και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τα πλέι οφ και πλέι άουτ. Στη Σούπερ Λίγκα 2 έγινε ίδιο αίτημα, αλλά λόγω των δυσκολιών των οικονομικών, ζητήθηκε να δοθούν και γραπτές εγγυήσεις ότι θα τηρηθούν τα Υγειονομικά Πρωτάθλημα και εν τελεί ήρθε μια ΚΥΑ στις 6/5 ότι μπορούν να ξεκινήσουν οι προπονήσεις αρκεί να υπάρχει ένας μήνας προπονήσεων. Το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας 2 στις 3/6 αποφάσισε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 29/6. Δύο ημέρες αργότερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ κατόπιν εισήγησης της Σούπερ Λίγκας 1 και του προέδρου της αποφασίσθηκε η καταληκτική ημερομηνία για τα μπαράζ στις 2 Αυγούστου. Στις 19/7 στην Ε.Ε. της ΕΠΟ ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 2 κ. Λεουτσάκος ζήτησε παράταση για να ολοκληρωθεί το δικό της πρωτάθλημα, αλλά απορρίφθηκε. Έτσι στη συνεδρίαση 22/6 του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας 2 αποφασίσθηκε να διακοπή οριστικά και να επικυρωθεί ο βαθμολογικός πίνακας, αφού δεν μπορούσαν να βγουν μοιραία οι ημερομηνίες πια. Η απόφαση αμφισβητήθηκε, αλλά δεν εμπίπτει στο νόμο περί αυξημένης πλειοψηφία, όπως αποφασίσατε με την απόφαση σας 80".

17:16

"Προσφεύγουμε κατά της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ. Στις 10 Μαρτίου ανεστάλησαν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες λόγω κορωνοϊού...", λέει ο Γκαγκάτσης.

17:16

Από τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Β. Γκαγκάτσης, που ξεκινά...

17:15

Εκφωνούνται οι διάδικοι...

17:12

Καλησπέρα σας από τα γραφεία της ΕΠΟ... Είμαι ο Δημήτρης Δημητρίου και μαζί θα δούμε την εκδίκαση της προσφυγής Απόλλωνα Σμύρνης, Ξάνθης και Χανίων.

01:01

Η συζήτηση της υπόθεσης είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 17.00 της Δευτέρας (10/8).