22/03/2019

/
ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
14/03/2018
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
-
ΧΕΜΠΕΡΤ ΧΟΥΜΠΕΛ
0
-
0
Εξέλιξη αγώνα
13:18

Σας ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας! Καλό σας μεσημέρι.

13:17

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου. Σε περίπου 20 λεπτά θα μιλήσει και ο Γραμμένος.

13:16

«Θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να ακολουθούμε τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Αν κάποιος εδώ μέσα θεωρεί ότι το να λάβεις μία σφαίρα χριστουγεννιάτικα, δεν είναι απειλή, ας σηκώσει το χέρι του».

13:16

Για την απειλή με σφαίρα στον Γραμμένο.

13:14

«Η αναφορά θα γίνει σε 10 μέρες. Πότε θα ασχοληθεί η ΦΙΦΑ δεν μπορώ να γνωρίζω. Ίσως υποβάλλουμε την αναφορά πριν τις 10 μέρες».

13:13

Πότε μπορούμε να αναμένουμε κάποια απόφαση από ΦΙΦΑ;

13:13

«Η αναφορά που θα υποβάλω παρουσιάζει ευρήματα και καταστάσεις. Οι αρχές της ΦΙΦΑ έχουν αρμοδιότητα για ποινές. Αναφέρω Grexit για να μην μπορεί να πει κανείς μετά ότι εξεπλάγην».

13:12

Yπάρχει περίπτωση να συζητηθεί το θέμα του ελληνικού ποδοσφαίρου στη συνεδρίαση της ΦΙΦΑ στις 15 Μαρτίου;

13:12

«Δεν είμαι εδώ για να απειλήσω κανέναν. ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ δεν μπορούν να μη λάβουν υπόψη τους τα όσα έγιναν. Κανείς δεν απειλεί κανέναν».

13:11

«Η συμπεριφορά σας είναι το καλύτερο παράδειγμα ότι κάτι κακό συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο" απαντάει στον δημοσιογράφο και προσθέτει... "Κανείς δεν απειλεί με Grexiτ. Προειδοποιούμε για τις όποιες συνέπειες μπορούν να υπάρξουν. Κανείς δεν απειλεί κανέναν».

13:08

Ανάμεσα σε άλλα ακούγεται η ερώτηση: « Ξέρετε ότι άνθρωπος που κρατούσε το όπλο ήταν υποστηρικτής του κυρίου Γραμμένου στις εκλογές της ΕΠΟ;».

13:08

Υπάρχει ένταση με δημοσιογράφο για κάποιες ερωτήσεις που του απηύθυνε.

13:08

«Κρίναμε ότι ήταν η σωστή στιγμή για να κάνουμε μία συνέντευξη Τύπου».

13:08

Για ποιον λόγο έγινε η συνέντευξη τύπου αφού δεν μπορεί να μας ενημερώσει για τα μέτρα που θα παρθούν;

13:07

«Θα ήταν άδικο να αναφερθώ μόνο σε ένα άτομο. Όλα όσα έγιναν το βράδυ του αγώνα είναι ντροπή για όποιον αγαπάει το ποδόσφαιρο».

13:07

Να σχολιάσει τη συμπεριφορά του κυρίου Μίχελ που ήταν διαιτητής για πολλά χρόνια. Του έκανε εντύπωση;

13:02

«Δεν θα σχολιάσω την συγγνώμη του κυρίου Σαββίδη, Είναι στα χέρια του δικαστηρίου τι θα κάνει. Οι πιθανές κυρώσεις είναι πολλές. Δε σημαίνει ότι θα γίνει Grexit απλά το λέω για να μην πείτε μετά ότι δεν ήταν πιθανόν»

13:01

«Αν κριθούν ανεπαρκείς οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων θα υπάρξει παρέμβαση, Δεν είναι όμως, στη δικαιοδοσία μου να σχολιάσω την απόφαση της κυβέρνησης. Πάρθηκε με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν. Κανείς δεν θέλει να βλέπει τον αγωνιστικό χώρο άδεια...».

12:59

Η συγγνώμη του κυρίου Σαββίδη θα μπορούσε να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να οδηγήσει σε μία απόφαση που δεν θα είναι Grexit. Συμφωνείτε με τη διακοπή;

12:59

Μπορούμε να πούμε πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα; «Όχι. Δεν θέλω να σας προσβάλω. Κάποια πράγματα θα μας επιτρέψετε να μην σας πω, τι ειπώθηκε».

12:56

«Ακόμη και να ήξερα δεν θα σας έλεγα. Τα μέτρα πρέπει να ληφθούν από παράγοντες. Αν οι αποφάσεις είναι ανεπαρκείς, τότε θα ληφθούν υπόψη. Πιστεύω ότι θα ενεργήσουν αμερόληπτα».

12:56

Θα κριθεί και η αυστηρότητα των πειθαρχικών επιτροπών;

12:56

Σε ερώτηση για τα μέτρα που θα βοηθήσουν να φτάσει η κατάσταση στο επιθυμητό αποτέλεσμα απάντησε: «Η επιτροπή δεν είναι εδώ για να επιβάλει μέτρα. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από τους Έλληνες παράγοντες. Είμαστε εδώ για να επιβλέπουμε, η ΦΙΦΑ θα αποφασίσει. Δεν είμαστε εδώ για να πούμε ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν».

12:54

«Επαναλαμβάνω, ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Το πρώτο βήμα για να θεραπευτεί η ΕΠΟ είναι να σταματήσει η βία. Η πολιτεία δεν επεμβαίνει στο ποδόσφαιρο αλλά είναι υπεύθυνη για την υπεύθυνη ασφάλεια. Πρέπει να σταματήσει η βία, κανείς δεν θέλει να βλέπει να συνεχίσουν αυτά τα περιστατικά»

12:53

«Πρέπει να υποβάλλουμε αναφορά, δεν θα περιγράφει ιδανική κατάσταση. Θα είναι μία σοβαρή αναφορά. Η ΦΙΦΑ θα πάρει την απόφαση. Είναι μεγάλο το εύρος των ποινών που μπορεί να επιβληθούν. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας και τη δύναμη του Τύπου, γιατί δεν μας βοηθάτε να διώξουμε τη βία από τα γήπεδα.

Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της δημοκρατίας αλλά ορισμένες φορές δεν μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε. Είμαστε εδώ για να γίνουν τα πράγματα σωστά. Χρειαζόμαστε μία δυνατή ΕΠΟ με την υποστήριξη όλων των παραγόντων και της Σούπερ Λιγκ για να μπορέσει η Ομοσπονδία να ανταποκριθεί στις περιστάσεις».

12:46

«Επαναλαμβάνω, δεν μπορώ να πω τι είπαμε. Ας σας τα πούμε ο κύριος Βασιλειάδης και ο κύριος Γραμμένος. Εμείς είμαστε εδώ για συστάσεις και για να επιβλέπουμε τη λειτουργία του ποδοσφαίρου.

Θα πρέπει να υπάρξει κάποια δήλωση δέσμευση από όλους ότι πρέπει τα όπλα να μπουν στις θήκες, να χρησιμοποιηθούν ξανά. Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να παιχθεί με όπλα και με απειλές.

Δεν βολεύει κανέναν, να μην υπάρχουν θεατές, να μην υπάρχουν νέοι στα γήπεδα. Θα δημιουργηθεί πρόβλημα και στην Εθνική. Πως όταν οι ελληνικές ομάδες παίζουν στην Ευρώπη είναι όλα καλά. Η βία πρέπει να σταματήσει, αυτές οι συνθήκες βλάπτουν τους πάντες και κυρίως τους νέους».

12:42

«Έρχομαι από τη συνάντηση με τον κυριο Βασιλειάδη. Συζητήσαμε πως μπορούμε να λύσουμε αυτό το ζήτημα. Ξεκαθαρίστηκε ότι η πολιτεία δεν έχει σκοπό να επέμβει στο ποδόσφαιρο. Διακινδυνεύονταν η ασφάλεια όμως, γι' αυτό πάρθηκε η απόφαση για αναστολή.

Συζητήσαμε για το πως μπορεί να βρεθεί μία λύση για να συνεχιστεί η ζωή και το ποδόσφαιρο. Πήραμε την απόφαση ότι θα βρεθεί η λύση».

12:40

«Το Grexit που έμοιαζε μακρινό δεν είναι πια τόσο μακρινό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε οριακό σημείο».

12:38

«Βρήκαμε ένα νέο πρόεδρο της ΕΠΟ γεμάτο ενέργεια, τώρα όμως, έχουμε την αίσθηση ότι δεν ενδιαφέρονται όλοι οι παράγοντες για το καλό του ποδοσφαίρου αλλά για τα δικά τους συμφέροντα.

Δεν είμαστε εδώ για να παίρνουμε αποφάσεις εμείς ή να επιβάλλουμε κυρώσεις. Είμαστε εδώ για να παρακολουθούμε και να κάνουμε συστάσεις και να δίνουμε αναφορά στη ΦΙΦΑ. Στη συνέχεια θα αποφασίσει η ΦΙΦΑ αν πρέπει να πάρει αποφάσεις.

Δυστυχώς ήταν επιβεβλημένο να έρθουμε μετά τα όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό. Όλα αυτά που έγιναν τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές ήταν επιεικώς απαράδεκτα»

12:35

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μία παρεξήγηση. δεν ήρθαμε εδώ για να αναλάβουμες τη διοίκηση, ήρθαμε με απόφαση ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ για να δώσουμε χειρα βοηθείας, να υποστηρίξουμε να βοηθήσουμε και να παρακολουθούμε.

Έχω την αίσθηση ότι αυτή η παρεξήγηση δεν έχει λυθεί. Σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχει αγάπη αλλά και υπερβολικός ενθουσιασμός».

12:32

«Καλημέρα everybody. Το ενδιαφέρον στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πάρα πολύ υψηλό και φαίνεται από την παρουσία σας σήμερα...», αναφέρει αρχικά.

12:29

Μόλις ήρθε ο Χούμπελ, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΕΠΟ, Ιάκωβο Φιλιππούση.

12:22

Είμαστε στα γραφεία της ΕΠΟ και περιμένουμε να ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ, Χέμπερτ Χούμπελ.

12:21

Καλημέρα σας από το a-sports.gr!

01:01

H συνέντευξη Τύπου ήταν προγραμματισμένη για τις 12.00 της Τετάρτης (14/3), αλλά καθυστερεί.