05/06/2020
Γυναικείο ποδόσφαιρο | Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 - 23:55

Λουλές: «Καλύτερα τα Τρίκαλα με την πάροδο του χρόνου» (video)

Προτεραιότητα η ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου για τον κόουτς * Ντόκου: «Θα ανταμειφθούμε στο τέλος» * Όλα όσα είπαν στην κάμερα του a-sports.gr για το ματς με τη Γλυφάδα

Παρά την ήττα με 4-1 από τη Γλυφάδα, τα νεοφώτιστα Τρίκαλα άρεσαν στην πρεμιέρα της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών…

Το a-sports.gr ήταν στο γήπεδο και συνομίλησε με τον προπονητή της ομάδας της Θεσσαλίας Γιώργο Λουλέ αλλά και την αμυντικό Κατερίνα Ντόκου.

«Πληρώνουμε περισσότερο την απειρία μας, αυτή η κατηγορία θέλει άλλη διαχείριση. Εγώ χαίρομαι για την απόδοση των παιδιών. Υπήρξαν διαστήματα που ήταν πραγματικά καλές, που κοίταξαν τον αντίπαλο στα μάτια. Θέλω να σας πω ότι για μένα η αντίπαλη ομάδα διαθέτει ένα πολύ ποιοτικό και πολύ καλό ρόστερ. Χάρηκα για την έκβαση του αγώνα και οι δύο ομάδες έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο και η Γλυφάδα ήταν πολύ φιλόξενη», δήλωσε αρχικά ο Λουλές και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα, εμείς έχουμε δρόμο ακόμα. Χρειαζόμαστε κάποια παιχνίδια για να δέσει η ομάδα. Είχαμε μερικές καινούργιες προσθήκες, θεωρώ ότι με την πάροδο του χρόνου θα παρουσιάσουμε καλύτερο πρόσωπο και όλα θα πάνε καλά».

Εν συνεχεία, σε ερώτησή μας για την παρουσία της Πορτογαλίδας Μαρλέν Μπαρμπόσα, που δίνει ποιότητα στα Τρίκαλα, ο προπονητής των νεοφώτιστων υπογράμμισε: «Χάρη στα ΤΕΦΑΑ έχουμε την τύχη να φέρνουμε παίκτριες και ίσως να καταφέρουμε να φέρουμε μία ακόμα. Βέβαια, η φιλοσοφία της ομάδας είναι να μείνουν παιδιά από την πόλη μας και να προάγουμε το άθλημα, επειδή αυτά τα παιδιά ξεκίνησαν από πολύ μικρά και έφτασαν εδώ! Ειλικρινά μας ενδιαφέρει ο αθλητισμός, δεν μας ενδιαφέρει ούτε ο πρωταθλητισμός ούτε η Α’ Εθνική. Θέλουμε να παίζουν τα παιδιά της πόλης μας, να διαδοθεί το άθλημα, όπως συμβαίνει ήδη στην πόλη μας. Και όλα καλά μέχρι εκεί…».

Την άποψή της για την εικόνα του αγώνα με τη Γλυφάδα αλλά και τη γενικότερη πορεία των Τρικάλων στο πρωτάθλημα είπε η Κατερίνα Ντόκου, η οποία εμφανίστηκε αισιόδοξη για τη συνέχεια...

«Εξαρχής γνωρίζαμε ότι ο αγώνας θα ήταν δύσκολος για μας, γιατί προερχόμαστε από τη Β’ Εθνική και ως νεοφώτιστη ομάδα θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες. Μάλιστα, έτυχε και την 1η αγωνιστική να παίζουμε με τη Γλυφάδα που είναι χρόνια στην Α’ Εθνική, άρα είχε περισσότερη εμπειρία και παίκτριες που παίζουν περισσότερα χρόνια ποδόσφαιρο. Θεωρώ, όμως, ότι είχαμε μια καλή εικόνα και στα διαστήματα του 1-0 αλλά και του 2-0 θα μπορούσαμε να μειώσουμε και να είναι άλλο το τελικό σκορ παίρνοντας έστω το βαθμό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η 24χρονη αμυντικός των Τρικάλων από εκεί και πέρα ξεκαθάρισε πως «σίγουρα η παραμονή είναι ο κύριος στόχος. Για αυτό παλεύουμε, αυτό προσπαθούμε να καταφέρουμε. Θέλαμε να κάνουμε μια καλή αρχή, δεν τα καταφέραμε, προχωράμε στο επόμενο και βήμα βήμα θεωρώ ότι στο τέλος της χρονιάς θα ανταμειφθούμε…».

Τέλος, σε σχέση με την εξέλιξη του αθλήματος, η Ντόκου επισήμανε: «Τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί το γυναικείο ποδόσφαιρο… Και εμείς από την πλευρά μας μέσω των ακαδημιών που έχουμε προσπαθούμε να μάθουμε σωστό ποδόσφαιρο και όχι αυτό που παίζουν οι περισσότεροι στις αλάνες και τις παιδικές χαρές. Και από τον προπονητή γίνεται μεγάλη προσπάθεια να παίζουμε με κάτω την μπάλα, να δημιουργούμε φάσεις και να μην προκύπτουν μόνο από τα λάθη».

Μοιραστείτε το: