29/05/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015 - 16:13

Αυτό ήταν το αίτημα του Άρη για σύγκληση της ΕΕΘ της ΕΠΟ (pics)

Το a-sports.gr σας αποκαλύπτει το έγγραφο που εστάλη στην Ομοσπονδία, αλλά ποτέ δεν απαντήθηκε

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι τον Άρη δεν τον ήθελαν στη Β’ Εθνική, με συνέπεια οι Θεσσαλονικείς να εγκλωβιστούν στην τρίτη κατηγορία με σκανδαλώδεις αποφάσεις πέρα από κάθε λογική και προηγούμενο… Αυτό φάνηκε από το διπλό «όχι» της Επιτροπής Εφέσεων αλλά και από την απόρριψη στο Διαιτητικό Δικαστήριο για τη συμπλήρωση των κενών στη Β’ Εθνική.

Το πλέον τραγελαφικό, βέβαια, είναι ότι, αν και υποτίθεται πως το άρθρο 4 παράγραφος 2 απαγορεύει με οποιονδήποτε τρόπο την κάλυψη θέσεων από εδώ και στο εξής, στην προκήρυξη της Ένωσης Β’ Εθνικής για τη σεζόν 2015-16 υπάρχει πρόβλεψη ότι, αν δεν έχουν άδεια οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας, θα μπορέσουν να αντικατασταθούν από τον τρίτο και τον τέταρτο της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος εφόσον έχουν εκείνοι άδεια από την αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Έτσι, γίνεται ξεκάθαρο ότι το… τρικ της τροποποίησης του άρθρου 4 παράγραφος 2 και παράλληλα το πρωτόγνωρο της άμεσης εφαρμογής κόντρα σε όλους τους κανονισμούς έγινε μόνο και μόνο για τον Άρη. Και αυτό κόντρα στις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΠΟ αλλά και της γνωμοδότησης της νομικής υπηρεσίας της Ομοσπονδίας, η οποία ανέφερε ρητώς και κατηγορηματικώς ότι το πρωτάθλημα στη Β’ Εθνική 2015-16 έπρεπε να διεξαχθεί με 20 ομάδες και η ισχύ της μη κάλυψης κενών (η τροποποίηση του άρθρου 4 παρ. 2, δηλαδή) να μπει σε εφαρμογή από το τέλος σεζόν 2015-16 ώστε να λειτουργήσει ουσιαστικά στο ξεκίνημα της περιόδου 2016-17.

Το a-sports.gr σας αποκαλύπτει το αίτημα του Άρη, που ακολούθησε την απορριπτική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, η οποία καθήλωσε τους «κίτρινους» στη Γ’ Εθνική και μαζί και τους άλλους τρεις περσινούς δευτεραθλητές (Α.Ε. Καραϊσκάκης, Παναργειακός, Κηφισιά), οι οποίοι χωρίς να φταίνε «πλήρωσαν» τη νύφη ελέω των Θεσσαλονικέων.

Ο Άρης με επιστολή προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου, η οποία πρωτοκολλήθηκε από την Ομοσπονδία την επόμενη μέρα (με αριθμό 25684) και κοινοποιήθηκε και στην Ένωση Β’ Εθνικής, ζητούσε τη σύγκληση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων.

Συγκεκριμένα, οι «κίτρινοι», επικαλούμενοι το άρθρο 41 του καταστατικού της ΕΠΟ, ζητούσαν να αποφανθεί οριστικά η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων (δηλαδή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και άλλα έξι μέλη του Δ.Σ.) αναφορικά με το τι πραγματικά ισχύει για το άρθρο 4 παράγραφος 2 του ΚΑΠ, όταν η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ έλεγε ότι θα ισχύσει από τη μεθεπόμενη σεζόν, αλλά οι αποφάσεις των οργάνων τη θεώρησαν εφαρμοστέα από την επομένη, με αποτέλεσμα να πουν «όχι» στα μπαράζ.

«Λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα, κατ’ εφαρμογή των κείμενων διατάξεων, όπως η συγκληθεί η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 41 του Καταστατικού της ΕΠΟ, προκειμένου να αποφανθεί οριστικά και να προβεί σε συμπληρωματική επεξηγηματική προσθήκη του άρθρου 4 παρ. 2 του ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων, αναφορικά με το χρόνο ισχύος και εφαρμογής της, εν λόγω, διάταξης και γενικά να πράξει κάθε τι νόμιμο, ώστε να δύνανται να εφαρμόζονται τα αναφερόμενα στην, από 27-8-2015, γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ και ειδικότερα να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της FOOTBALLLEAGUE, κατά την αγωνιστική περίοδο 2015-16 με είκοσι (20) ομάδες», είναι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το αίτημα του Άρη.

Αυτό το έγγραφο συνοδευόταν με αίτημα αναβολής των κληρώσεων της α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας και του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής της νέας περιόδου, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Στα αξιοσημείωτα, πάντως, είναι ότι το εν λόγω αίτημα του Άρη προς την ΕΠΟ δεν απαντήθηκε μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (7/9).

Μοιραστείτε το: