06/06/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 - 18:46

Ανακοινώθηκε ο μηδενισμός του ΟΦΗ

Και τυπικά ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε στα χαρτιά το ματς στο Ηράκλειο με 0-3 * Πρόστιμα σε Ατρόμητο, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ

Τις αποφάσεις της για την 26η και την 29η αγωνιστική ανακοίνωσε την Πέμπτη (26/3) η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.

Φυσικά αυτό που ξεχωρίζει είναι ο μηδενισμός του ΟΦΗ και το γεγονός πως ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τους τρεις βαθμούς από το συγκεκριμένο ματς, το οποίο δεν έγινε λόγω υπαιτιότητας του γηπεδούχου. Από εκεί και πέρα, Ατρόμητος, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κλήθηκαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Αναλυτικά: «Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 26ης και 29ης Αγωνιστικής. Αναλυτικά :

26η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή επτά χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Βέροια, Γ. Λαναρής (εκπρόσωπος): Για τη συμπεριφορά του κ. Γ. Λαναρή: ποινή επίπληξης.

Γ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή χιλίων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΟΦΗ, Ζ. Γεωργακάκη (εκπρόσωπος): Για τη συμπεριφορά του κ. Ζ. Γεωργακάκη: ποινή επίπληξης.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή χιλίων διακοσίων ευρώ.

29η Αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή χιλίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ ΟΦΗ: διότι: Βάσει των αναφερομένων στο από 21/3/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη 26-3-2015 και ώρα 13:30, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία ως υπαίτιοι για την μη τέλεση του ποδοσφαιρικού αγώνα που επρόκειτο να γίνει στις 21-3-2015 και ώρα 15:00 στο γήπεδο Θ. Βαρδινογιάννης της πόλης του Ηρακλείου, μεταξύ της ομάδας σας, ως γηπεδούχου και της ομάδας της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ως φιλοξενουμένης.

Συγκεκριμένα, 75 λεπτά πριν από την προκαθορισμένη ώρα ενάρξεως του παραπάνω ποδοσφαιρικού αγώνα, ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUΕ ΕΛΛΑΔΑ, προσκομίσατε στον διαιτητή λίστα παικτών αποτελούμενη από επτά (7) ποδοσφαιριστές, ενώ η φιλοξενούμενη ομάδα, ως όφειλε, προσκόμισε λίστα ποδοσφαιριστών με έντεκα (11) τακτικούς και επτά (7) αναπληρωματικούς. Ακολούθως κατά την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα (15:00) παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο μόνον οι διαιτητές και οι έντεκα (11) τακτικοί ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας.

Η παραπάνω παράβαση προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 3 στοιχ. α, περ. αα και γγ, και 4 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων: Δέχεται ότι ο αγώνας ΠΑΕ ΟΦΗ – ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν διεξήχθη από υπαιτιότητα της εγκαλουμένης ΠΑΕ ΟΦΗ. Θεωρεί ότι η εγκαλουμένη ΠΑΕ ηττήθηκε με τέρματα 0-3. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΦΗ χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή χιλίων διακοσίων ευρώ».

Μοιραστείτε το: