19/10/2021
Στα... αλώνια | Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014 - 18:21

Μπήκαν στον Ταρλά αγνοώντας γεωπόνο και κίνδυνο!

Υπό το βλέμμα του νέου δημάρχου Μυτιλήνης, ο Αιολικός έκανε προπόνηση στο γεμάτο με λίπασμα χλοοτάπητα * Έξαλλοι στην Καλλονή

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στη Λέσβο με το γήπεδο του Ταρλά, το οποίο είναι η έδρα της Καλλονής στη Σούπερ Λίγκα έπειτα από ένα χρόνο ξεσπιτώματος εξαιτίας της κωλυσιεργίας των τοπικών αρχών.

Η ΑΕΛΚ το Σάββατο (23/8) έφυγε από το νησί και πήγε στη Θεσσαλονίκη για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Το ίδιο πρωί οι υπεύθυνοι της Καλλονής, σε συνεργασία με την εταιρεία συντήρησης του χλοοτάπητα, πραγματοποίησαν σειρά εργασιών εν όψει των επίσημων εντός έδρας υποχρεώσεων της ομάδας.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν 300 κιλά λίπασμα στον αγωνιστικό χώρο και ο επιβλέπων γεωπόνος απαγόρευσε κάθε χρήση για 48 ώρες (είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι το χρώμα του χορταριού ήταν, αντί για πράσινο, μπλε σε πολλά σημεία).

Παρ' όλα αυτά, όμως, ο Ταρλάς το ίδιο απόγευμα φιλοξένησε τον Αιολικό, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά!

Οι προθέσεις των ανθρώπων του Αιολικού να μπουν στο γήπεδο ήταν γνωστές στη διοίκηση της Καλλονής ημέρες πριν. Μάλιστα, για αυτόν το λόγο, η ΠΑΕ ΑΕΛΚ είχε προτείνει, για να εξυπηρετήσει το συντοπίτη της, να του παραχωρήσει το βοηθητικό της «Γ. Σκούφος». Αυτή η πρόταση, όμως, δεν βρήκε ανταπόκριση κι έτσι η ομάδα του Αιολικού, η οποία φέτος θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αγνόησε τους γεωπόνους και μπήκε στο γήπεδο.

Το χειρότερο, ωστόσο, ήταν ότι ουδείς έλαβε υπ’ όψιν του τους κινδύνους για τους ποδοσφαιριστές του Αιολικού, καθώς λόγω των λιπασμάτων και των φαρμάκων η επαφή με το χορτάρι μπορούσε να προκαλέσει αλλεργίες και άλλες δερματικές παθήσεις.

Όλα αυτά, πάντως, συνέβησαν υπό τις ευλογίες και το βλέμμα του νέου δημάρχου Μυτιλήνης Σπύρου Γαληνού, ο οποίος ενθάρρυνε τον Αιολικό να μπει στον Ταρλά αγνοώντας γεωπόνο και κινδύνους!

Έτσι, οι άνθρωποι της Καλλονής έγιναν έξαλλοι μαθαίνοντας με την επιστροφή της αποστολής τη Δευτέρα (25/8) από τη Θεσσαλονίκη το τι ακριβώς συνέβη.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την παραμονή του Αιολικού στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης ξηλώθηκαν και κάποια σήματα της ΑΕΛΚ, που ήταν τοποθετημένα μπροστά από τους παλιούς πάγκους του γηπέδου!

Πάντως, σε ό,τι αφορά το νέο δήμαρχο της πόλης, φαίνεται πως έχει μεγάλη κόντρα με την Καλλονή. Και αυτό διότι, αν και η ΑΕΛΚ έχει προγραμματίσει φιλικό με την τουρκική Εσκισεχίρ για τις 7 Σεπτεμβρίου (στο διάστημα της διακοπής της Σούπερ Λίγκας λόγω της Εθνικής), ο Σπύρος Γαληνός αρνείται να δώσει το παραχωρητήριο στον Ταρλά για τη διεξαγωγή του!

Αντίθετα, για την ίδια ημέρα ο δήμαρχος θέλει να προσφέρει το γήπεδο για φιλικό του Αιολικού. Μάλιστα, αρχικά ο συμπολίτης της ΑΕΛΚ ήθελε να φιλοξενήσει τον Λεβαδειακό, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Βοιωτοί, μαθαίνοντας τα προβλήματα που έχουν προκύψει με θύμα την Καλλονή, δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Αιολικού.

Μοιραστείτε το: