29/11/2020
ΓΓΑ | Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 - 14:53

Χωρίς πιστοποιητικό από την ΕΕΑ τέσσερις ομάδες της Σούπερ Λίγκας!

ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος και Κέρκυρα δεν πήραν άδεια συμμετοχής, όπως σας αποκάλυψε το a-sports.gr * Έρχονται πρόστιμα… * Εντάξει ο Πανθρακικός * Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΓΓΑ

Μπελάδες… Τελικά, μόνο η μία από τις τελευταίες πέντε ομάδες της Σούπερ Λίγκας που είχαν πάρει επιπλέον προθεσμία, εξαντλώντας όλα τα χρονικά περιθώρια, πήρε άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο λόγος για τον Πανθρακικό, ο οποίος κατέθεσε τα απαιτούμενα έγγραφα και εξασφάλισε το πιστοποιητικό.

Αντίθετα, σε περιπέτειες μπαίνουν ο ΟΦΗ, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πανιώνιος και η Κέρκυρα, τους φάκελους των οποίων η ΕΕΑ απέρριψε, όπως σας αποκάλυψε το a-sports.gr, την Τρίτη (12/8) κατά την τελευταία συνεδρίασή της.

Συγκεκριμένα, τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες ελλείψεις έχει ο ΟΦΗ, αφού δεν προσκόμισε στην Επιτροπή ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα αλλά και εγγυητική επιστολή τραπέζης (ίση με το 5% του ετήσιου μπάτζετ - αυτό το ποσοστό ισχύει για όλες τις ομάδες).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, από την πλευρά του, δεν έδωσε φορολογική ενημερότητα, ενώ οι Πανιώνιος και Κέρκυρα δεν κατέθεσαν εγγυητική, με τους Νεοσμυριώτες να μην έχουν ούτε φορολογική ενημερότητα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως και οι τέσσερις ομάδες κινδυνεύουν με πρόστιμα, τα οποία υπό προϋποθέσεις μπορούν να είναι ιδιαίτερα τσουχτερά φτάνοντας ακόμα και τα 100.000 ευρώ!

Βέβαια, η ΕΕΑ, που παλεύει και μάχεται να παραμείνει ζωντανή ως οντότητα Αρχής (όπως αποδεικνύεται από τις αποφάσεις της), δεν έχει πλέον μεγάλες δυνατότητες επιβολής σοβαρών κυρώσεων. Και αυτό διότι, ενώ παλιότερα για παρόμοιους λόγους μη παροχής άδειας οι εμπλεκόμενοι δεν μπορούσαν να πάρουν μέρος στο οικείο πρωτάθλημα, τώρα οι αποφάσεις των μη πιστοποιημένων ομάδων γίνονται επί της ουσίας εισηγήσεις για πρόστιμα και λοιπές κυρώσεις προς την ΕΠΟ.

Η ΕΕΑ, βέβαια, διατηρεί και εκείνη τη δυνατότητα επιβολής κάποιων προστίμων, αλλά πλέον δεν αποτελεί φόβητρο, μετά την αποδυνάμωσή της με νόμο επί των ημερών του Γιάννη Ιωαννίδη ως υφυπουργού Αθλητισμού…

Και η επιβεβαιώση από το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ

Η επιβεβαίωση των πληροφοριών του a-sports.gr ήρθε περίπου μιάμιση ώρα μετά το ρεπορτάζ, με τη ΓΓΑ να εκδίδει δελτίο Τύπου λίγο πριν από τις 16.30 της Τρίτης (12/8) και να αναφέρει επισήμως τα ακόλουθα: «Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:                          

  1. Εξέταση φακέλων ΠΑΕ Super League για χορήγηση πιστοποιητικού.

(α) H Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στην ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ.

(β) Η Επιτροπή δεν χορηγεί πιστοποιητικό συμμετοχής στις κάτωθι ομάδες για λόγους που αφορούν στο δημόσιο συμφέρον ή/και λόγω άρνησης παροχής στοιχείων προς την Επιτροπή κατά τα άρθρα 77Α παρ. 3 και 78 παρ. 1 του ν. 2725/1999. Για τις παραβάσεις που αφορούν στο δημόσιο συμφέρον η Επιτροπή θα συντάξει πορίσματα ελέγχου τα οποία θα διαβιβαστούν στην ΕΠΟ.

  • ΠΑΕ ΟΦΗ – λόγω έλλειψης φορολογικής ενημερότητας, ασφαλιστικής ενημερότητας και άρνησης παροχής εγγυητικής επιστολής.
  • ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – λόγω έλλειψης ασφαλιστικής ενημερότητας και άρνησης παροχής εγγυητικής επιστολής
  • ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – λόγω έλλειψης φορολογικής ενημερότητας
  • ΠΑΕ ΚΑΣΣΙΟΠΗ – λόγω άρνησης παροχής εγγυητικής επιστολής.

     Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ορίσθηκε για την Πέμπτη 21.08.2014 και ώρα 12.00 μ.».

Μοιραστείτε το: