19/05/2022
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 - 15:51

Οικονόμου: «Όλα δείχνουν παράταση των νέων μέτρων στα γήπεδα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως είναι πρόωρη κάθε κουβέντα για αλλαγή της πληρότητας του 10% στις εξέδρες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε δηλώσεις του την Τρίτη (11/1), υποστήριξε πως η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά όλες τις εισηγήσεις των ειδικών και των επιτροπών, τονίζοντας πως είναι πρόωρη η κουβέντα για χαλάρωση των νέων μέτρων που λήφθηκαν για την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», ο Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ως τις 16 Ιανουαρίου, ημέρα που τα μέτρα για πληρότητα 10% με πλαφόν τα χίλια άτομα στις εξέδρες θα τροποποιούνταν, να γίνουν μερικές μικρές αλλαγές. Ωστόσο, εφόσον η μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού δεν έχει έρθει ακόμα, δύσκολα θα αποφασιστεί κάποια μεγάλη αλλαγή και τα νέα μέτρα οδεύουν προς παράταση.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Οικονόμου:

«Η κυβέρνηση δεν κάνει προτάσεις στις επιτροπές των ειδικών. Περιμένουμε τις εισηγήσεις τους δεδομένης και της κατάστασης στο σύστημα υγείας. Κάθε εβδομάδα θα αξιολογούνται τα μέτρα. Το πλαίσιο είναι σταθερό: η προστασία της δημόσιας υγείας και η λειτουργία του οικονομικού και κοινωνικού βίου. Να περιμένουμε αύριο τις ανακοινώσεις. Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για χαλάρωση και κυρίως να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα. Δεν αποκλείω σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα. Πάντα οι εισηγήσεις της επιτροπής λαμβάνονται πολύ σοβαρά από την κυβέρνηση».

Μοιραστείτε το: