25/01/2022
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 - 20:17

Αποδέχθηκε την αποχώρηση Φαν’τ Σιπ η ΕΠΟ και τον… κάρφωσε για το «πλάνο Κατάρ»

Η Ομοσπονδία απάντησε στις αιχμές του Ολλανδού, εμμέσως τον «περιγράφει» αποτυχημένο και ξεκαθαρίζει ότι δεν βιάζεται για τον αντικαταστάτη του * Έτσι στο βάθος μένει ζωντανή η προσπάθεια υπέρβασης για Σάντος…

Η ΕΠΟ δεν άφησε αναπάντητες τις αιχμές του Φαν’τ Σιπ στην γνωστοποίηση της πρόωρης αποχώρησης του από την Εθνική ομάδα με δεδομένο ότι το συμβόλαιο του έληγε στο τέλος του έτους…  

Η Ομοσπονδία όχι απλά σήκωσε το… γάντι και αποδέχθηκε το τέλος της συνεργασίας της με τον Ολλανδό, αλλά φρόντισε να τον… καρφώσει, αφού εμμέσως τον «περιγράφει» ως αποτυχημένο χρησιμοποιώντας μια φράση του πλέον πρώην κόουτς της Ελλάδας «πλάνο Κατάρ», το οποίο εκ του αποτελέσματος ηττήθηκε.

Παράλληλα η ΕΠΟ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να βιαστεί για τον αντικαταστάτη του Φαν’τ Σιπ και αυτό αφήνει ελπίδες και για μια προσπάθεια υπέρβασης με επιστροφή του Φερνάντο Σάντος αν δεν πάει την Πορτογαλία στο Μουντιάλ… Είναι κοινό μυστικό αυτό και σας το έχουμε έγκαιρα τονίσει και στη WEB εκπομπή του a-sports.gr στις 17/11/2021.

Αναλυτικά, η επίσημη τοποθέτηση της ΕΠΟ το βράδυ της Παρασκευής (26/11) αναφέρει τα εξής: 

«Μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, η Διοίκηση της Ε.Π.Ο. αποφάσισε να εξετάσει με ψυχραιμία, ευθυκρισία και επαγγελματισμό, χωρίς καμία βιασύνη και έξωθεν πίεση, την επόμενη ημέρα στην τεχνική ηγεσία και τη συνολική οργάνωση της Εθνικής Ομάδας.

Αποκλειστική και μόνη προτεραιότητα στη διαδικασία αυτή αποτελεί η εξασφάλιση των ιδανικότερων συνθηκών λειτουργίας της ενόψει του Nations League 2022 και των προκριματικών του επόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Κατά συνέπεια, στο κρίσιμο αυτό στάδιο, δεν είναι δυνατόν να ληφθούν αποφάσεις υπό το κράτος οποιασδήποτε πίεσης ή διλήμματος, γιατί πολύ απλά θα είναι λανθασμένες. Η Ε.Π.Ο. το επανέλαβε σε όλους τους τόνους από τη στιγμή που έληξε ο πρόσφατος αγώνας με το Κόσοβο. 
Ο κ. Φαν Σχιπ έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει, πριν τη λήξη του συμβολαίου του, από την Εθνική. Σεβόμαστε την απόφασή του αυτή. Πράγματι, άλλωστε, το όραμα μας είναι διαφορετικό δεδομένου και του απολογισμού του "πλάνου Κατάρ". Η Ε.Π.Ο. ευχαριστεί τον κ. Φαν Σχιπ για όσα προσέφερε στην Εθνική Ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. 
Με δεδομένη την εξέλιξη αυτή, η Ε.Π.Ο. στρέφεται πλέον στην αναζήτηση του νέου προπονητή, χωρίς καμία βιασύνη, μιας και ο στόχος είναι η εξεύρεση της καλύτερης δυνατής επιλογής και η επιστροφή της Εθνικής στις επιτυχίες και στις προκρίσεις σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις».

Μοιραστείτε το: