25/01/2022
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 - 17:52

Μηδενισμός και -3 σε Ζάκυνθο και Καβάλα!

Νίκη στα «χαρτιά» με 3-0 για Καλλιθέα και Απόλλων Πόντου στα ματς της πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκας 2 * Υπάρχει δικαίωμα έφεσης...

Άσχημα τα νέα για Ζάκυνθο και Καβάλα… Οι δύο ομάδες δεν έπεισαν τον Αθλητικό Δικαστή της Σούπερ Λίγκας 2 για το «ανυπέρβλητο» του προβλήματος τους, που τους ανάγκασε να μην κατέβουν στα ματς της πρεμιέρας κόντρα σε Καλλιθέα (εκτός οι νησιώτες) και με Απόλλωνα Πόντου (εκτός οι «αργοναύτες») με συνέπεια η τιμωρία να είναι βαριά.

Έτσι μηδενίστηκαν αμφότερες, δηλαδή χάνουν στα «χαρτιά» με 3-0 της εν λόγω αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής της SL2 και τους επιβάλλεται και αφαίρεση τριών βαθμών! 

Έτσι Ζάκυνθος και Καβάλα ουσιαστικά ξεκινούν με -3, ενώ το… κερασάκι στην τούρτα είναι και πρόστιμο 4.000 ευρώ σε κάθε μια από τις δύο ΠΑΕ.

Η ποινή είναι η προβλεπόμενη, πάντως, με τις δύο ομάδες να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε μια θεαματική ανατροπή στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, στην οποία έχουν δικαίωμα να προσφύγουν.

Τα δεδομένα, βέβαια, μετά από αυτή την απόφαση είναι ακόμα χειρότερα για την Καβάλα, η οποία δεν κατέβηκε (επειδή και πάλι δεν είχε ικανό αριθμό δελτίων ποδοσφαιριστών) ούτε στο ματς της 2ης αγωνιστικής με την Αναγέννηση Καρδίτσας και ήδη κλήθηκε σε απολογία… Κοινώς οι «αργοναύτες» βρίσκονται κοντά στο φάσμα του δεύτερου μηδενισμού και του -6 εν αντιθέσει με τους νησιώτες, που κατάφεραν να παίξουν στην προηγούμενη στροφή του πρωταθλήματος.  

 Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας το απόγευμα της Παρασκευής (19/11) αναφέρει τα εξής για τις δύο υποθέσεις:

«Αποφάσεις Μονομελούς 19.11.21

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

«• ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ α) Ποινή απώλειας του αγώνα στον οποίο θεωρείται ότι ηττήθηκε με σκορ 3-0 από την ΠΑΕ Απόλλων Πόντου, β) χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ και γ) αφαίρεση τριών βαθμών από το Πρωτάθλημα Betsson Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2021-2022

• ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση, ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ α) Ποινή απώλειας του αγώνα στον οποίο θεωρείται ότι ηττήθηκε με σκορ 3-0 από την ΠΑΕ Καλλιθέα, β) χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ και γ) αφαίρεση τριών βαθμών από το Πρωτάθλημα Betsson Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2021-2022».

Μοιραστείτε το: