26/01/2022
ΓΓΑ | Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 - 00:05

Παρέμβαση ΦΙΦΑ – ΟΥΕΦΑ για επιβολή διοικούσας επιτροπής στην ΕΠΟ ζητά εμμέσως ο Αυγενάκης!

Μια αφορμή δείχνει ότι έψαχνε ο υφυπουργός Αθλητισμού για να επιτεθεί στην Ομοσπονδία και να συνδέσει την καταγγελία φθοράς του ΙΧ του πρώην πλέον μέλους του Διαιτητικού Δικαστηρίου με τη… μαφία του ποδοσφαίρου, αν και η Αστυνομία δεν συνδέει το περιστατικό με το ποδόσφαιρο

 Πλήρως εναρμονισμένος στα όσα υποστήριξε λίγες ώρες νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας εμφανίστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφορικά με την κατάσταση στην ΕΠΟ. Ο υφυπουργός Αθλητισμού εξαπέλυσε επίθεση στην Ομοσπονδία με αφορμή το περιστατικό της φθοράς του πρώην μέλους του Διαιτητικού Δικαστηρίου αν και η Αστυνομία δεν το συνδέει με τη… μαφία του ποδοσφαίρου. Εν τούτοις ο πολιτικός προϊστάμενος των σπορ βρήκε μια καλή ευκαιρία για να ζητήσει παρέμβαση ΦΙΦΑ – ΟΥΕΦΑ και εμμέσως να θέσει (για όσους μπορούν να διαβάσουν πίσω από τις λέξεις) την επιβολή διοικούσας επιτροπής απέξω στην ΕΠΟ! 

Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (11/11) αναφέρει τα εξής:

«Ο εκφοβισμός του Προέδρου Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων -μέσω της καταστροφής του αυτοκινήτου του- και η συνακόλουθη παραίτησή του από μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι στα όσα διαμείβονται στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το τελευταίο διάστημα.

Η Κυβέρνηση διά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον Αντιπρόεδρο της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ, οραματίστηκαν μια νέα εποχή σύγχρονης λειτουργίας, με διαφανείς διαδικασίες, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ευελπιστώντας ότι η ενσωμάτωση των προβλέψεων της Ολιστικής Μελέτης στο Καταστατικό της ΕΠΟ θα σηματοδοτούσε το νέο ξεκίνημα.

Αντ’ αυτού, το εναρμονισμένο με την Ολιστική Μελέτη και εκσυγχρονισμένο Καταστατικό αγνοείται επί μήνες, οι παραιτήσεις των υγιών ποδοσφαιρανθρώπων διαδέχονται η μία την άλλη, τα αρμόδια δικαστικά όργανα απορρίπτουν σκανδαλώδεις διοικητικές αποφάσεις και η απαξίωση εντείνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Η Ελληνική Αστυνομία και η Δικαιοσύνη θα επιτελέσουν στο ακέραιο τον ρόλο τους απέναντι στα φαινόμενα ανομίας και τρομοκρατίας.

Είναι, όμως, ώρα ευθύνης και για τις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές Αρχές: Ώρα να υπερασπιστούν FIFA και UEFA την Ολιστική Μελέτη, να εγγυηθούν και να εφαρμοστούν τα αυτονόητα για να ξεπεραστούν οι καταστάσεις ανωμαλίας. Με σύμμαχο την Πολιτεία που δεν θα μείνει αμέτοχη».

Μοιραστείτε το: