06/12/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 - 16:03

Δεν υπήρξε ποτέ απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ να μπουν οι ομάδες από την FL στη διαδικασία αδειοδότησης!

Αποκάλυψη - σοκ από τους δικηγόρους της Ομοσπονδίας στο Διαιτητικό Δικαστήριο που στάθηκε υπέρ της έφεσης ΠΑΕ και ποδοσφαιριστών * «Παραπλανηθήκατε από την αντίδικο», είπε ο Σαράκης και συμπλήρωσε: «Εσφαλμένη η απόφαση, για αυτό ζητάμε και αναψηλάφηση» * Φωνάζουν τα στοιχεία για δικαίωση

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 

Μια αποκάλυψη - σοκ, η οποία αναμένεται να ανατρέψει τα πάντα, ειπώθηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ την Πέμπτη (21/10) κατά τη συζήτηση της έφεσης των ομάδων και των ποδοσφαιριστών, που έχουν τιμωρηθεί με περιορισμό μεταγραφών και ανάκληση δελτίων για τη μη αδειοδότησή τους από την αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας, έπειτα από προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Κι αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης, υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ποτέ απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 24 Ιουνίου 2021, που να αναφέρει πως οι προερχόμενες ομάδες από τη Football League στη συγχώνευσή τους στην Σούπερ Λίγκα 2 υποχρεώνονται να τηρήσουν τη διαδικασία αδειοδότησης! 

«Σε εφαρμογή της απόφασης σας η Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών προχώρησε στην ανάκληση των δελτίων. Θεωρούμε εσφαλμένη την απόφαση σας ζητάμε αναψηλάφηση. Παραπλανήθηκε το δικαστήριο σας, δεν υπήρχε απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ στις 24/6/2021 για να μπουν οι ομάδες σε διαδικασία αδειοδότησης. Προχωρήσατε σε μια απόφαση γιατί παραπλανηθήκατε από την αντίδικο. Είναι ψευδές αυτό…», υπογράμμισε ο Σαράκης πετώντας «βόμβα μεγατόνων»! 

Μάλιστα και ο έτερος δικηγόρος της ΕΠΟ, Νικόλαος Μπάρδης, ανέφερε τα ίδια και αμφότεροι οι νομικοί της Ομοσπονδίας τάχθηκαν υπέρ των ομάδων και των ποδοσφαιριστών!

Τα στοιχεία πλέον φωνάζουν υπέρ των έξι ομάδων, δηλαδή οι Ολυμπιακός Βόλου, Αιγάλεω, Καλλιθέα, Πανσερραϊκός, Αστέρα Βλαχιώτη και Απόλλων Πόντου (οι δύο τελευταίες ούτως ή άλλως κακώς μπήκαν στη διαδικασία αυτή γιατί είχαν υποβιβασθεί αγωνιστικά και ειδοποιήθηκαν να αναπληρώσουν κενά στις 30/8/2021 και εμφανίζονται να κάνουν τη διαδικασία που έληγε τον Ιούλιο!). 

Πέραν των ομάδων, αίτημα έφεσης έκαναν 31 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ενώ στο Διαιτητικό Δικαστήριο μίλησε και ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής, που υπογράμμισε το κοινωνικό πρόβλημα που προκαλείται. «Υπάρχει κίνδυνος να σταματήσουν το ποδόσφαιρο», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης όλοι οι δικηγόροι (Λίβας, Γρηγορίου κ.λπ) επισήμαναν την καταχρηστική απόφαση της ΕΙΜ για ανάκληση δελτίων…

Η απόφαση αναμένεται τη Δευτέρα (25/10)...

Μοιραστείτε το: