27/01/2022
Άλλα αθλήματα | Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 - 18:11

Δεβετζή: «Είχα κακοποιητική εμπειρία από παράγοντα του αθλητισμού...»

Τι ανέφερε η άλλοτε πρωταθλήτρια του τριπλούν

Στην αποκάλυψη ότι με τη σειρά της έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα του αθλητισμού προχώρησε η Πηγή Δεβετζή.

Η πρώην πρωταθλήτρια του τριπλούν, μιλώντας την Πέμπτη (23/9) στον Αlpha και στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, διευκρίνισε ότι ο εν λόγω παράγοντας δεν ήταν από τον χώρο του στίβου και αφηγήθηκε την τραυματική της εμπειρία.

Συγκεκριμένα, είπε: «Έχω να σου πω κάτι που δεν το έχω πει ποτέ στη ζωή μου. Το είχα μέσα μου πάρα πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια το εξομολογήθηκα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας.

Έχω κι εγώ μια κακοποιητική εμπειρία στον χώρο του αθλητισμού. Παράγοντας του αθλητισμού, όχι από τον στίβο, όταν είχα κατέβει στην Αθήνα, ένα κορίτσι από την επαρχία, που δεν είχα την πονηράδα να σκεφτώ ότι θα με πλησιάσει κάποιος για να εκμεταλλευτεί κάτι από εμένα.

Γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο τότε και μου έταξε λαγούς με πετραχήλια. Ήταν πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήμουν ενήλικη, αλλά δεν είχα τις εμπειρίες, ήμουν ακόμα κορίτσι, δεν ήμουν γυναίκα. Μου έταξε μεγάλη ζωή, να με πάρει από το ΟΑΚΑ, να μου νοικιάσει σπίτι. Τον έβλεπα σαν πατέρα μου.

Μια μέρα με είχε καλέσει στο γραφείο του να μιλήσουμε για τον αθλητισμό και κάποια στιγμή με στρίμωξε, πήγε να με ακουμπήσει, κατέβασε το παντελόνι του και με έριξε στον καναπέ. Ευτυχώς με βοήθησε ο Θεός και χτύπησε το τηλέφωνό του και προσπάθησα να ξεφύγω.

Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι να κάνω, είχα παγώσει. Το έχω βιώσει όλο αυτό σε άσχημο βαθμό και πού να το πω; Ήταν παντρεμένος με παιδιά και ο λόγος που δεν το είπα ήταν επειδή σεβάστηκα τα παιδιά του και τίποτα άλλο.

Αυτόν τον συναντούσα συνέχεια. Τον έβλεπα και ήθελα να τον πνίξω. Τον συναντούσα και έκανε ότι δεν συνέβαινε τίποτα. Δεν μπορούσα να το πω στους γονείς μου. Είπα ότι δεν με θέλουν οι προπονητές και θα γυρίσω πίσω. Μετά ήμουν πολύ επιθετική με τους άνδρες.

Έπαιρνα τα μετάλλια και δεν μπορούσα να τα χαρώ. Βέβαια, όταν έμπαινα στον στίβο δεν καταλάβαινα τίποτα. Μετά δεν μπορούσα να το διαχειριστώ και να γελάσει το χειλάκι μου. Έπειτα από πολλά χρόνια είπα ότι πρέπει να το βγάλω από μέσα μου. Και τι έκανα; Εξαφανίστηκα και πήγα να ζήσω για λίγο καιρό σε μοναστήρι. Όχι για πολύ αλλά πήγα σε ανθρώπους πνευματικούς για να το βγάλω από μέσα μου, δεν το έχω πει ποτέ σε κανένα.

Πήγα εκεί, μίλησα με ανθρώπους, προσευχήθηκα. Το κουβαλούσα πολύ καιρό και πάντα μου λέγανε οι πνευματικοί όταν μου διάβαζαν ευχές “βρε παιδί μου έχεις κάτι μέσα σου που δεν το έχεις πει”; Αλλά αποφάσισα μόνη μου να πάω εκεί και το πιο σημαντικό είναι ότι πριν δύο χρόνια ευτυχώς πήγα στα Ιεροσόλυμα και μόλις μπήκα στον Πανάγιο τάφο για να προσευχηθώ είπα “Θεέ μου συγχώρεσέ τους και βοήθησέ με να προχωρήσω”. Εδώ και δύο χρόνια αισθάνομαι τόσο ωραία με τον εαυτό μου και σήμερα ήταν η κατάλληλη στιγμή και μου το έβγαλες εσύ».

Μοιραστείτε το: