22/01/2022
Αγγλία | Τρίτη 6 Απριλίου 2021 - 11:43

Daily Mail: «Φίλαθλοι σε όλα τα γήπεδα του Euro»

Με κόσμο θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδόσφαιρου το καλοκαίρι

Kαι οι 12 πόλεις που αναμένεται να φιλοξενήσουν το EURO το καλοκαίρι, έχουν δηλώσει στην UEFA ότι θα έχουν φιλάθλους στα γήπεδά τους, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, είχε προειδοποιήσει αυτές τις πόλεις ότι θα χάσουν το δικαίωμα φιλοξενίας, εάν δεν επιβεβαιώσουν έως την Τετάρτη (7/4), ότι είναι σε θέση να έχουν φιλάθλους στις εξέδρες.

Πάντως, λόγω της κατάστασης που επικρατεί παγκοσμίως, οι πόλεις θα περιοριστούν στο 10% της χωρητικότητας των γηπέδων τους, αριθμός μπορεί να μην είναι αρκετός για την UEFA.

Συγκεκριμένα, στην Κοπεγχάγη θα φιλοξενηθούν περισσότεροι από 12.000 θεατές, 30% της χωρητικότητας, στους τέσσερις αγώνες της, η Gazprom Arena στην Αγία Πετρούπολη έχει ήδη υποδεχθεί 22.500 οπαδούς της Ζενίτ τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Irish Times, στην Ιρλανδία, απαιτήθηκε το 25% της χωρητικότητας του Dublin Arena

Σύμφωνα με την «DailyMail», το «Γουέμπλεϊ» θα μπορεί να φιλοξενήσει 45.000, ωστόσο, υπήρχαν και αμφιβολίες στις περιπτώσεις του Δουβλίνου, Γλασκώβης, Μπιλμπάο και Μπακού, αλλά φαίνεται να ξεπερνούνται.

Η UEFA αναμένει να λάβει τελική απόφαση για την έγκριση των πόλεων φιλοξενίας στις 20 Απριλίου.

Οι 12 πόλεις του EURO 2020: Αμστερνταμ, Μπακού, Μπιλμπάο, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Γλασκώβη, Λονδίνο, Μόναχο, Ρώμη και Αγία Πετρούπολη.

Μοιραστείτε το: