24/11/2020
Πρωτάθλημα | Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 - 12:15

Λογική η εικόνα με τις απουσίες, παράλογοι οι πανηγυρισμοί του ΠΑΟ

Ο Σταύρος Κουράκος δίνει την δική του οπτική στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό

Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΥΡΑΚΟΥ

Ήταν ένα από τα ντέρμπι που σίγουρα σε λίγο καιρό δεν θα το θυμόμαστε καν. Εάν παιχνίδι με λίγες τελικές προσπάθειες, με ελάχιστες καλές στιγμές και με ένα γκολ που έκρινε τα πάντα.

Οι δεδομένες απουσίες του Ολυμπιακού ήταν αυτές που έκριναν την εικόνα στο ντέρμπι αιωνίων. Οι ερυθρόλευκοι χωρίς τους βασικούς τους επιθετικούς, Ελ Αραμπί, Χασάν και Βαλμπουενά, ήξεραν ότι θα είχαν θέμα στο επιθετικό κομμάτι, κάτι που φάνηκε 100% το Σάββατο (21/11) και θα εξακολουθήσει για όσο λείπουν αυτές οι μονάδες, ιδιαίτερα σε ματς στα οποία χρειάζεται η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα, όπως αυτό που ακολουθεί με την Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ που έψαχνε με τον Φορτούνη, στην μοναδική τελική προσπάθεια με αξιώσεις που είχε στο ματς και στην συνέχεια έκανε διαχείριση του αγώνα, πετυχαίνοντας αυτό που λέμε σαν κλισέ, μία επαγγελματική νίκη. Ήταν φυσικό στο δεύτερο ημίχρονο να δώσει χώρο στον Παναθηναϊκό, αφού ήξερε ότι δεν μπορεί να τον εκμεταλλευτεί, με στόχο να τον χτυπήσει στην κόντρα, αλλά τα μπακ των πράσινων δεν ανέβηκαν στους χώρους, με αποτέλεσμα να έχει ο Παναθηναϊκός την υπεροχή στο δεύτερο μέρος αλλά να μην μπορεί να την αξιοποιήσει ουσιαστικά.

Σε αυτό το κλίμα, από την μία στον Ολυμπιακό δεν πανηγυρίζουν τη νίκη αφού απλά έκαναν την δουλειά τους, από την άλλη όμως είναι παράλογο στον Παναθηναϊκό να «βαφτίζουν» την ήττα… νίκη! Μόνο και μόνο από αυτό φαίνεται πόσο έχει πέσει σαν ομάδα ο ΠΑΟ, πόσο έχει μικρύνει. Και θα μικραίνει ακόμα περισσότερο όταν μένουν ικανοποιημένοι με μία ήττα, μόνο και μόνο γιατί δεν έχασαν με ευρύ σκορ. Και φυσικά και οι ίδιοι το γνωρίζουν ότι εάν ο Ολυμπιακός ήταν πλήρης, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αλλά υποψιάζομαι ότι για τα επόμενα 4 χρόνια θα ακούμε ότι «ο Παναθηναϊκός φτιάχνει το δικό του γήπεδο και ρίχνει το βάρος εκεί». Σίγουρα θα αποτελεί μόνιμη δικαιολογία. Ασχέτως και αν δεν συμβάλει οικονομικά ούτε ένα ευρώ.

Για τον Ολυμπιακό, πάντως, τώρα έρχονται τα δύσκολα, αφού η Σίτι δεν είναι Παναθηναϊκός, σε καμία περίπτωση βεβαίως βεβαίως, και τα κενά που έχουν οι ερυθρόλευκοι είναι αρκετά. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να εφοπλίσει την ομάδα στην άμυνα και στο κέντρο για να κλείσει τους διαδρόμους και εάν μπορέσει να αντέξει στην πίεση της Σίτι, τότε έχει καλώς.

Μοιραστείτε το: