24/11/2020
Ελλάδα | Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 - 12:04

Γεωργιάδης: «Με αυστηρούς κανόνες θα λειτουργήσει η αγορά, πρώτα θα ανοίξει το λιανεμπόριο»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι η απελευθέρωση της οικονομίας θα γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή *Ποια καταστήματα ενδέχεται να ανοίξουν πρώτα και ποια η μέθοδος μέθοδο του click away

Η οικονομία θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή… Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης μίλησε την Κυριακή (22/11), στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση να απελευθερώσει την οικονομία μετά  το Lockdown.

Ο Γεωργιάδης τόνισε ότι θα υπάρξει ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας ενώ οι λοιμωξιολόγοι θα κρίνουν πότε θα ανοίξει αυτή.

«Εμείς στο υπουργείο έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί», ήταν τα λόγια του.

Εκτός αυτού μίλησε και για τους κλάδους που θα απελευθερωθούν, με πρώτον αυτόν του λιανικού εμπορίου και όπως τόνισε δεν αποκλείεται να ανοίξουν πρώτα ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχικά είδη και τα καταστήματα παιχνιδιών, τα οποία, όπως είπε, έχουν πληγεί ιδιαίτερα.

Όλα αυτά βέβαια με αυστηρά υγειονομικά μέτρα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μίλησε και για τη μέθοδο του click away. Οι αγορές δηλαδή να γίνονται με παραγγελία του καταναλωτή από το κατάστημα και μετά με καθορισμένο ραντεβού η παραλαβή, και τόνισε ότι χρειάζεται το μέτρο αυτό γιατί: «Με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος συνωστισμού στα καταστήματα».

Τέλος ζήτησε από όλους την πιστή εφαρμογή των μέτρων: «Ο ιός δεν θα αφήσει κανένα ανεπηρέαστο δεν κάνει διακρίσεις… πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, θα κάνουμε πάρτι μετά».

Μοιραστείτε το: