28/11/2020
Ελλάδα | Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 - 11:52

Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: «Δεν ξημέρωσε στη Θεσσαλονίκη, ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα»

Ο Νίκος Καπραβέλος μίλησε για την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας με νοσηλευτές και γιατρούς εξουθενωμένους

Πολύ δύσκολα τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη… Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος μίλησε την τηλεόραση του «OPEN», για την ασφυκτική κατάσταση πλέον στο νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας.

Ο Καπραβέλος δήλωσε το Σάββατο (21/10) το πρωί, πως το βράδυ της Παρασκευής (20/10) τα πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Σημείωσε πως συνολικά το νοσοκομείο διαθέτει 44 ΜΕΘ με 65 εξουθενωμένους γιατρούς και νοσηλευτές.

«Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού! Ήταν η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια είπε για τον ιδιωτικό τομέα: «Οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα θέλουν κάποιες μέρες για προετοιμασία. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού, περιμένουμε ποιος θα χάσει τη ζωή του. Κρατάμε με νύχια και με δόντια τον διψήφιο αριθμό θανάτων. Η λύση που βλέπουμε είναι η ένταξη όλου του ιδιωτικού τομέα και συστράτευση. Όσο αργούμε χάνουμε χρόνο. Οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα χρειάζονται εκπαίδευση που έπρεπε ήδη να είχε γίνει!»

Και ολοκλήρωσε σημειώνοντας: «Όλοι οι συνάδελφοι δίνουν τη μάχη για να κρατήσουν το σύστημα. Και περιμένουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα εφαρμογής των μέτρων από τους πολίτες, αλλά και η πολιτεία να πάρει πιο αποφασιστικά μέτρα. Δεναρκεί το χειροκρότημα».

Μοιραστείτε το: