25/11/2020
Κόσμος | Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 - 16:29

Το ψέμα ενός εργαζομένου σε πιτσαρία οδηγεί 1,8 εκατομμύρια πολίτες στην Αυστραλία σε Lockdown

Ένας άνδρας που είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό, δεν είπε την αλήθεια στις Αρχές και η Νότια Αυστραλία «κλείνει» για 6 ημέρες

Απίστευτο και όμως αληθινό... Ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλία, Στίβεν Μάρσαλ την Τετάρτη (18/11), είχε δώσει εντολή στους κατοίκους την περιοχής να μείνουν στα σπίτια τους και να κατεβάσουν ρολά πολλές επιχειρήσεις για να αναχαιτιστεί το ξέσπασμα ενός πολύ μεταδοτικού, όπως πιστευόταν, στελέχους του κορωνοϊού.

Το συγκεκριμένο στέλεχος προήλθε από έναν κάτοικο της περιοχής ο οποίος εργαζόταν σε μία πιτσαρία, ενώ στις Αρχές είχε πει πως απλά είχε αγοράσει πίτσα από εκεί.

Τελικά αυτός ο άνθρωπος δούλευε στο συγκεκριμένο χώρο για αρκετό καιρό και κόλλησε πολλούς συμπολίτες του.

Ο  πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας μάλιστα, πυρ και μανία με τον υπάλληλο της πιτσαρίας δήλωσε:

«Η ιστορία του δεν έβγαζε νόημα. Τώρα ξέρουμε ότι είπε ψέματα. Αν αυτός ο άνθρωπος είχε πει την αλήθεια στις ομάδες ιχνηλάτησης επαφών, δεν θα είχαμε μπει σε εξαήμερη καραντίνα».

Και συμπλήρωσε εξοργισμένος: «Το να πω ότι βγάζω καπνούς για τις ενέργειες αυτού του προσώπου είναι πολύ λίγο. Οι εγωιστικές ενέργειες αυτού του ατόμου έβαλαν όλη μας την πολιτεία σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση».

Πέραν αυτών ο Μάρσαλ είπε για τους περιορισμούς: «Θα αρθούν νωρίς, με την ισχύ της εντολής που δόθηκε στους κατοίκους για παραμονή στο σπίτι να εκπνέει ήδη από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όταν θα επιτραπεί επίσης να ανοίξουν οι περισσότερες επιχειρήσεις».

Πάντως, το εν λόγω περιστατικό προκάλεσε την οργή των 1,8 εκατομμυρίων που κλείνεται μέσα, με ορισμένους να ζητούν εξηγήσεις πώς τα λόγια ενός ατόμου μπόρεσαν να πυροδοτήσουν μια τέτοια δραματική κατάσταση από τις Αρχές, και γιατί οι τελευταίες δεν φρόντισαν να εξακριβώσουν τα όσα αυτό ισχυρίστηκε.

Άλλοι έστρεψαν την οργή τους στον εργαζόμενο, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, απαιτώντας να καθίσει στο εδώλιο, μολονότι ο αρχηγός της αστυνομίας της Νότιας Αυστραλίας, Γκραντ Στίβενς δήλωσε ότι δεν προβλέπεται «κάποια ποινή» για την ψευδομαρτυρία στις υπηρεσίες ιχνηλάτησης στην τρέχουσα νομοθεσία, αν και αυτή μάλλον θα αναθεωρηθεί.

Άλλοι πάντως, σχολίασαν με χιούμορ το περιστατικό, μ’ έναν εξ’ αυτών να προτείνει διάφορα νέα ονόματα για τη διαβόητη πλέον πιτσαρία Woodville Pizza Bar, όπως το «Πανικός Πεπερόνι», «Θάνατος από Μαργαρίτα», «Βίγκαν Ιός» και «Πεθαίνοντας από πνιγμό»…

Να σημειωθεί πως τα κρούσματα σε ολόκληρη την Αυστραλία πλησιάζουν τις 28.000, και τα περισσότερα έχουν καταγραφεί στην πολιτεία της Βικτώρια, ενώ η Νότια Αυστραλία, έχει καταγράψει 551 κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας, και θρηνεί μόλις 4 από τα 907 θύματα της χώρας.

Ένας άνδρας που είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό, είπε εσκεμμένα ψέμα στην υπηρεσία ιχνηλάτησης επαφών και η Νότια Αυστραλία «κλείνει» για 6 ημέρες.

Μοιραστείτε το: