05/12/2020
Κόσμος | Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 - 22:32

Το δεύτερο lockdown στη Γαλλία είναι γεγονός...

Τα μέτρα σε ισχύ έως την 1η Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Μακρόν

Ήταν αναμενόμενο και επισημοποιήθηκε το δεύτερο lockdown στη Γαλλία λόγω του κορωνοϊού, όπως γνωστοποίησε με τηλεοπτικό διάγγελμα το βράδυ της Τετάρτης (28/10) ο Εμανουέλ Μακρόν.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή (30/10), θα διαρκέσουν έως την 1η Δεκεμβρίου και δεν θα επιτρέπεται στους πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους, με εξαίρεση την αγορά βασικών αγαθών, παροχή ιατρικής βοήθειας και σωματικής άσκησης για μία ώρα κάθε μέρα.

Οι Γάλλοι θα μπορούν να πάνε στη δουλειά εάν ο εργοδότης τους θεωρεί ότι είναι αδύνατο να εργαστούν από το σπίτι, ανοικτά θα μείνουν τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ τα πανεπιστήμια θα λειτουργούν με τηλεμαθήματα. Μπαρ και εστιατόρια θα είναι κλειστά και ανοικτά θα μείνουν μόνο τα καταστήματα που πωλούν αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως σουπερ μάρκετ και φαρμακεία.

«Έχουμε βυθιστεί από τη ραγδαία επιτάχυνση της covid-19, δεν τα έχουμε πάει τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Πρέπει να προστατεύσουμε την οικονομία», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας, τονίζοντας ότι το δεύτερο κύμα πιθανόν θα είναι χειρότερο από το πρώτο, ενώ πρόσθεσε ότι η διαλογή ασθενών στα νοσοκομεία θα ήταν κάτι το απαράδεκτο.

Μοιραστείτε το: