01/12/2020
ΠΑΟΚ | Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 - 18:57

Σαββίδης: «Να ενωθούμε ενόψει των επερχόμενων εξωτερικών και εσωτερικών απειλών»

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Tο δικό του μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έστειλε την Τετάρτη ο Ιβάν Σαββίδης με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ τόνισε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να είναι ενωμένοι ελέω εξωτερικών και εσωτερικών απειλών, υπογραμμίζοντας ότι «το κατόρθωμα των προγόνων μας θα παραμείνει για πάντα για εμάς ένα άξιο παράδειγμα πιστής υπηρεσίας και αγάπης προς την Πατρίδα».

Αναλυτικά, το μήνυμα Σαββίδη μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα των «ασπρόμαυρων»: «80 χρόνια μας χωρίζουν από τα γεγονότα που μπήκαν για πάντα στα ιστορικά χρονικά της Ελλάδας, ως ο θρίαμβος του ελληνικού έθνους, που απέρριψε όλους τους συμβιβασμούς με το επικείμενο φασιστικό κακό.

Σήμερα σε όλο τον κόσμο οι Έλληνες υποκλίνονται στην ευλογημένη μνήμη εκείνων που πέρασαν τις σκληρές δοκιμασίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, βιώνοντας, ταυτόχρονα, ένα αίσθημα υπερηφάνειας και συμμετοχής στα σπουδαία γεγονότα εκείνων των χρόνων.Τότε, ένα πρωινό του Οκτωβρίου του 1940, η επιθυμία να προβληθεί αποφασιστική αντίσταση στον επιτεθέμενο ένωσε το λαό μας, καθιστώντας το ελληνικό “ΟΧΙ” ένα από τα λαμπρότερα σύμβολα του πατριωτισμού, θάρρους και αυτοθυσίας ολόκληρου του έθνους στο όνομα υψηλότερων στόχων.

Σήμερα, όπως και σε εκείνα τα πολύπλοκα χρόνια, όλοι χρειαζόμαστε θάρρος, υπομονή, αφοσίωση και πειθαρχία. Πρέπει να ενωθούμε εκ νέου ενόψει των επερχόμενων εξωτερικών και εσωτερικών απειλών με σκοπό την προστασία της υγείας του έθνους, της ευημερίας και των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Και το κατόρθωμα των προγόνων μας θα παραμείνει για πάντα για εμάς ένα άξιο παράδειγμα πιστής υπηρεσίας και αγάπης προς την Πατρίδα. Αιωνία η μνήμη στους πεσόντες. Ειρήνη, υγεία και ευημερία σε όλους, όσοι ζουν σήμερα».

Μοιραστείτε το: