20/09/2021
Εκκλησιαστικά θέματα | Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 - 15:01

Χωρίς μάσκα οι ιερείς στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη

Συνωστισμός δεκάδων πιστών έξω από τον Ιερό Ναό

Ουρές σχηματίστηκαν έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Δευτέρας (25/10), κατά την έναρξη της θείας λειτουργίας ανήμερα της θρησκευτικής εορτής.

Εκατοντάδες πιστοί πήγαν στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν και να ανάψουν το κερί τους, οι περισσότεροι εκ των οποίων φορούσαν μάσκες, ωστόσο δεν τηρούσαν τις απαιτούμενες αποστάσεις.  

Στο προαύλιο του ναού τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα, προκειμένου να εμποδίζεται η είσοδος των πιστών από τη μπροστινή είσοδο και οι παρευρισκόμενοι να μπαίνουν μόνο από την πλαϊνή είσοδο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συνωστισμός και να μηδενιστούν οι αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στους πιστούς, ενώ στο σημείο υπήρχε παρουσία αστυνομικών.

Παράλληλα, δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν έξω στο δρόμο, στην οδό Αγίου Δημητρίου, αναμένοντας να προχωρήσουν προς την είσοδο του ναού, χωρίς και πάλι να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ιερείς έφτασαν στην εκκλησία χωρίς να φορούν μάσκες, κάτι που δημιούργησε αντιδράσεις από αρκετό κόσμο.

 

Μοιραστείτε το: