05/12/2020
ΓΓΑ | Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 - 17:29

Βόμβα… αναβολών: Με τρεις θετικούς αθλητές πλέον δεν γίνονται αγώνες!

Μειώθηκε το όριο και μοιραία υπάρχει αυστηροποίηση στο νέο υγειονομικό πρωτόκολλο για τη διαχείριση κρουσμάτων κορωνοϊού * Τι ανακοίνωσε η ΓΓΑ

Αντί για τέσσερις, που ίσχυε έως τώρα, πλέον και με τρεις θετικούς αθλητές σε κορωνοϊό θα αναβάλλονται αγώνες!

Αυτή είναι και η σημαντικότερη διαφορά στο νέο επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο για τη διαχείριση των κρουσμάτων του Covid-19, που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την Παρασκευή (23/10). Κάτι που μοιραία αυστηροποιεί τα δεδομένα και αποτελεί στην ουσία… βόμβα αναβολών.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Σε επικαιροποίηση των οδηγιών διαχείρισης κρούσματος COVID 19 στον αθλητισμό, προχώρησε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ (ΥΕΕ-ΓΓΑ), σε συνεργασία με την Αθλητική Επιτροπή του ΕΟΔΥ. Εκτιμώντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την εμπειρία που αντλείται, από την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό στον χώρο του αθλητισμού, η ΥΕΕ-ΓΓΑ εστίασε κυρίως στην διαχείριση κρούσματος και την επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα, στην κατηγορία των αθλητών που δεν υπόκεινται σε προληπτικό μοριακό έλεγχο με RT-PCR τεστ. Οι οδηγίες που αφορούν την κατηγορία των αθλητών που υπόκεινται σε προληπτικό περιοδικό έλεγχο παραμένουν ίδιες. Όπως σημείωσε ο ΓΓΑ και Συντονιστής της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής,  Γιώργος Μαυρωτάς: ‘‘Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας η Υγειονομική Επιτροπή μαζί με τον ΕΟΔΥ, προσπαθούν να οχυρώσουν την αθλητική δραστηριότητα και παρακολουθώντας τις επιδημιολογικές εξελίξεις επικαιροποιούν όποτε απαιτείται τα σχετικά πρωτόκολλα. Βασική προϋπόθεση είναι όλοι οι αθλητικοί οργανισμοί, αλλά και οι αθλητές και αθλούμενοι ατομικά, να τηρούν τις σχετικές οδηγίες ώστε η προσπάθεια να είναι κοινή, προστατεύοντας αυτό που όλοι αγαπάμε’’».

* Στις ένθετες ΦΩΤΟ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα όσα αναφέρει το πρωτόκολλο.

Μοιραστείτε το: