05/12/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 - 22:31

SL2-FL: Απάντηση με ρεαλισμό, σύνεση και λογική στις κραυγές του ΠΣΑΠ

«Καταφέρεστε εναντίον μας για την καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος, χωρίς να αναζητήσετε τα αίτια», αναφέρει η διοργανώτρια προς το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να είναι όλοι μαζί!

Νηφάλια αντίδραση επέδειξε η Ένωση Σούπερ Λίγκας 2 – Football League στις βαριές κατηγορίες εναντίον της από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών με αφορμή την καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας.

Η διοργανώτρια απάντησε με ρεαλισμό, σύνεση και λογική στις κραυγές του ΠΣΑΠ (που ουδείς αμφισβητεί ότι αγωνιά), επισημαίνοντας ότι πρωτίστως θα πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια της αργοπορίας στην εναρκτήρια σέντρα… Και παράλληλα η διοικητικός φορέας της SL2-FLτονίζει ότι πιο εποικοδομητικό στην παρούσα δύσκολη φάση θα ήταν όλοι να ήταν μαζί ως «γροθιά» για να λυθούν τα προβλήματα των δύο μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών.

Αναλυτικά, η απάντηση της διοργανώτριας στον ΠΣΑΠ είναι η ακόλουθη:

«Το ημερολόγιο δείχνει 20 Οκτωβρίου, με την αγωνιστική δράση να έχει σταματήσει στην SuperLeague 2 και την Football League επτά και πλέον μήνες. Με τα πρωταθλήματά μας να μην ολοκληρώνονται λόγω της πανδημίας που οδήγησε την κυβέρνηση αρχικά σε λουκέτο και στη συνέχεια σε ένα υγειονομικό πρωτόκολλο, το κόστος του οποίου ήταν αδύνατο να καλύψουν οι ομάδες της Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας για να επανεκκινήσουν.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει από τον Μάρτιο έως τώρα για την ολοκλήρωση του περυσινού πρωταθλήματος και την έναρξη του φετινού αλλά είναι καταγεγραμμένες. Θα σταθούμε μόνο στο γεγονός ότι εις αναμονή της αναδιάρθρωσης, οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας μας ξεκίνησαν νωρίς προετοιμασία, την οποία συνεχίζουν μέχρι σήμερα, έχοντας τακτοποιημένες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις στους ποδοσφαιριστές τους. Παρότι έσοδα δεν έχουν ούτε από τηλεοπτικό συμβόλαιο, ούτε θα έχουν από εισιτήρια…

Θα σταθούμε στην αναφορά σας για απουσία από την λήψη αποφάσεων όταν στις συζητήσεις για το προσχέδιο του αθλητικού νόμου παρόντες ήταν η SuperLeague 1 και εσείς ως φορείς, αλλά ουδείς αναφέρθηκε στις δικές μας κατηγορίες, στις οποίες αγωνίζονται μέλη του συνδέσμου σας. Όσον αφορά στις δικές μας συζητήσεις, τα τηλέφωνά μας είναι πάντα ανοιχτά, σε αντίθεση με τα δικά σας.

Αναφέρεστε ότι οι φορείς δεν είναι ικανοί να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα και ποδοσφαιριστές εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, με βασικό μισθό, όταν λόγω της πανδημίας οι περισσότεροι Έλληνες εργάζονται με βασικό μισθό, τουλάχιστον όσοι ήταν τυχεροί και παραμένουν εργαζόμενοι.

Καταφέρεστε εναντίον μας, κατηγορώντας μας για ανικανότητα. Θα σας απαντήσουμε ότι τα μέλη μας, μάς εμπιστεύονταν και συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται καθώς ουδέποτε μπλεχτήκαμε σε οικονομικές ατασθαλίες ή δικαστικές διαμάχες. Υπήρξαμε πάντα καθαροί απέναντι σε όλους.

Καταφέρεστε εναντίον μας για την καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος, χωρίς να αναζητήσετε τα αίτια, όταν θα έπρεπε να είμαστε μια γροθιά για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη των δυο επαγγελματικών κατηγοριών που έχουν πληγεί όσο καμία τα τελευταία χρόνια από τις αναδιαρθρώσεις χωρίς αντίκρισμα και πλέον με τον covid-19».

Μοιραστείτε το: