01/12/2020
ΑΕΛ | Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 - 14:28

Κούγιας: «Η απόφαση Μητσοτάκη εξαφανίζει τα έσοδα»

Με επιστολή του ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ ζητά διευκολύνσεις και επιχορηγήσεις στις ΠΑΕ από την κυβέρνηση * Αίτημα για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στη Σούπερ Λίγκα 1

Την ανάκληση της απόφασης για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα σε ποσοστό της τάξης του 10% πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Τρίτης (20/10), με τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, την ίδια ημέρα να στέλνει επιστολή στη διοργανώτρια αρχή της Σούπερ Λίγκας 1 και να κάνει λόγο για εξαφάνιση των εσόδων.

Μάλιστα, αιτήθηκε για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών των ομάδων και ζήτησε διευκολύνσεις από την κυβέρνηση.

Αναλυτικά:

«Αξιότιμοι κύριοι, για σύγκλιση εκτατής γενικής συνέλευσης

Μετά και την άρνηση του πρωθυπουργού να επιτρέψει η κυβέρνηση την είσοδο οπαδών σε ποσοστό 10% της συνολικής χωρητικότητας των σταδίων και με επακόλουθο αυτής της αποφάσεως του κ. Μητσοτάκη την εξαφάνιση των εσόδων από τα εισιτήρια διάρκειας, από τα εισιτήρια αγώνα και από τις διαφημίσεις και τους χορηγούς, δηλαδή μείωση των εσόδων σε ποσοστό 30% του συνόλου, η ΠΑΕ ΑΕΛ ΖΗΤΕΙ να συγκληθεί άμεσα έκτακτη γενική συνέλευση των ιδιοκτητών και των στελεχών των ομάδων με τα εξής θέματα:

 - Να ζητηθεί από την κυβέρνηση στην τρέχουσα σεζόν να μην καταβληθούν οι φόροι του συνόλου των εσόδων των ΠΑΕ.

- Να μειωθούν οι μισθοί και οι δόσεις των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών κατά ποσοστό που θα αποφασιστεί στη γενική συνέλευση.

- Να ζητήσει από την κυβέρνηση να αποφασιστεί από τον Υπουργό Οικονομικών επίδομα ίσο με το βασικό μισθό στους υπαλλήλους και τα στελέχη των ΠΑΕ.

- Να ζητηθεί από την κυβέρνηση έκτακτη οικονομική επιχορήγηση των ΠΑΕ αφού σε μια ΠΑΕ επιπέδου της ΑΕΛ η απώλεια των εσόδων στις σεζόν 2019-20 και 20-21 θα ανέλθει σε 1.200.000€, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον στις 31/12/2020 να έχουν εξοφληθεί όλες οι υποχρεώσεις προς ποδοσφαιριστές, προπονητές, ΕΠΟ (πρόστιμα, ποσοστά, παράβολα) ΠΣΑΠ και θα είναι αδύνατον αφενός μεν οι ΠΑΕ να πραγματοποιήσουν μεταγραφές την περίοδο του Ιανουαρίου 2021, αφετέρου είναι αδύνατον στις 31/3/2021 να έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις της Αδειοδοτήσεως.

Με τιμή,

Αλέξης Κούγιας Πρόεδρος του ΔΣ»

Μοιραστείτε το: