28/10/2020
Ελλάδα | Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 - 13:57

Στο ιατρείο της Γιαμαρέλλου εισέβαλε ο Ρουβίκωνας


Καταδίκασαν τα γεγονότα Υπουργείο Παιδείας και Βασίλης Κικίλιας

Στο γραφείο της γνωστής λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου εισέβαλε το Σάββατο (17/10), ομάδα της Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας, λόγω των δηλώσεών της αναφορικά με τον κορωνοϊό και την θεία κοινωνία.

Έξι μέλη του Ρουβίκωνα και συγκεκριμένα δύο άνδρες και τέσσερις γυναίκες, μπήκαν στο ιατρείο της κ. Γιαμαρέλλου, κάνοντας της επικριτικές παρατηρήσεις για τις δηλώσεις της περί θείας κοινωνίας και για υποδείξεις της προς τους πολίτες να πηγαίνουν με τα πόδια όταν έχει πολύ κόσμο στα μέσα μεταφοράς.

Ο διάλογος μεταξύ των εισβολέων και της λοιμωξιολόγου καταγράφτηκε σε βίντεο που ανάρτησαν οι ίδιοι στην ιστοσελίδα της ομάδας.

Επιπλέον, τα ξημερώματα μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν συνθήματα στην πρόσοψη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Τις εν λόγω ενέργειες καταδίκασαν με δηλώσεις τους τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η δήλωση του Υπουργείου Παιδείας έχει ως εξής:

«Σήμερα τα ξημερώματα ο Ρουβίκωνας ανέγραψε συνθήματα στην πρόσοψη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Πρόκειται για άλλη μια θρασύδειλη, καταδικαστέα πράξη κατ’ επίφαση πολιτικού ακτιβισμού που πλήττει το δημοκρατικό διάλογο και τη δημόσια περιουσία.

Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας.»

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Κικίλια:

«Η εισβολή στο γραφείο της κ. Ελένης Γιαμαρέλλου Καθηγήτριας Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας δεν είναι απλώς καταδικαστέα, αλλά συνιστά μια άθλια πράξη εκφοβισμού, μια φασίζουσα συμπεριφορά. 

Η κ. Γιαμαρέλλου είναι μια κορυφαία επιστήμονας, η οποία μαζί με όλα τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, εργάζεται καθημερινά και από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε η πανδημία, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου και την στήριξή μου στους επιστήμονες της χώρας, στους ιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας. Οι θρασύδειλοι δε μας τρομοκρατούν».

 

 

 

Μοιραστείτε το: