28/10/2020
Ελλάδα | Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 - 13:19

Βρούτσης: «Από 23 έως 29 Οκτωβρίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων»


Για τα τελικά ποσά αναφέρθηκε υπουργός Εργασίας

Στον ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Κυριακής (18/10) ο Σπύρος Βρούτσης αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, τα οποία τόνισε πως θα καταβληθούν από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου.

Επίσης, διευκρίνισε ότι θα καταβληθούν μαζί με τις κύριες συντάξεις.

Όσον αφορά τους 172.222 κληρονόμους δικαιούχους αναδρομικών, δηλαδή χήρες και παιδιά, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι το ποσό των περίπου 145 εκατ. είναι έτοιμο για καταβολή απλώς θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία που ακολουθείται στις κληρονομιές.

Στα ορφανά, δηλαδή και από μητέρα και από πατέρα, αυξάνεται η σύνταξη σύμφωνα με νέα διάταξη όπως ανακοίνωσε ο υπουργός και προσέθεσε ότι οι δικαιούχοι κληρονόμοι θα πάρουν όλο το ποσό, όχι μόνο το 70% όπως γίνεται στις συντάξεις χηρείας.

Ο Κ. Βρούτσης ανέφερε ότι το υπουργείο ακολουθεί τις εισηγήσεις των νομικών και του ΕΦΚΑ. Έπειτα, είπε ότι για τους κληρονόμους θα ανοίξει ηλεκτρονική πλατφόρμα για μηδενική γραφειοκρατία. Η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2020. Ο υπουργός ανέφερε ότι θα γίνει ανακοίνωση για την έναρξη της διαδικασίας και θα υπάρξει εγκύκλιος για τα απαραίτητα έγγραφα.

Επιπλέον, με πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών θα γίνει η διασταύρωση των δικαιούχων.

 

 

Μοιραστείτε το: