28/10/2020
Ελλάδα | Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 - 11:28

Μητσοτάκης: «Ο νέος φράχτης στα σύνορα του Έβρου ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση»

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021

Για την κατασκευή του νέου φράχτη στα σύνορα του Έβρου μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Φέρες, το Σάββατο (17/10).

Ο πρωθυπουργός συζητώντας με τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης Χρήστο Μέτσιο, αμέσως μετά την αναλυτική παρουσίαση που του έγινε για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής του φράχτη είπε: «Η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι κρατάνε πολύ υψηλά το φρόνημα της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία».

Επίσης, ο Μητσοτάκης τόνισε ότι οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα, το έργο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021 όπως έχει προγραμματιστεί, ενώ σε ερώτηση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δ. Πέτροβιτς απάντησε ότι θα έρθει τότε στον Έβρο για να το εγκαινιάσει.

Πριν από την αναλυτική παρουσίαση του έργου κατασκευής του νέου φράχτη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου αναφέρθηκε στην επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Μάρτιο και δήλωσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία προστατεύουν αποτελεσματικά και με αποφασιστικότητα τα σύνορα της Ελλάδας που είναι σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Στην παρουσίαση έδωσαν το «παρών» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και βουλευτές του νομού.

Μοιραστείτε το: