23/11/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 - 15:38

Σκληρή ανακοίνωση ΕΠΟ κατά Κούγια και προαναγγελία διώξεων εναντίον του

Η Ομοσπονδία με τη σειρά της αντέδρασε για τις τοποθετήσεις του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ αναφορικά με την Εθνική

Ήρθε και η σειρά της ΕΠΟ… Η Ομοσπονδία το μεσημέρι της Παρασκευής (16/10) πήρε θέση και καταδίκασε τις δημόσιες τοποθετήσεις του Αλέξη Κούγια σε σχέση με την Εθνική και κάποιους διεθνείς…

Η ΕΠΟ μάλιστα, στην σκληρή της ανακοίνωση κατά του γνωστού ποινικολόγου και ποδοσφαιρικού παράγοντα προχωρά σε προαναγγελία πειθαρχικών διώξεων εναντίον του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που κ. Αλέξης Κούγιας με δημόσια τοποθέτησή του, προκαλεί αναίτια και αρνητικά το δημόσιο αίσθημα και τη φίλαθλη κοινή γνώμη.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής και προκλητικότητας, δεδομένου ότι κατάφερε να ‘‘πιάσει στο στόμα του’’ και την Εθνική μας Ομάδα. Με ποδοσφαιρικά απαξιωτικούς, επαγγελματικά προσβλητικούς και, σε κάθε περίπτωση, με αναφορές ντροπής για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές, τον προπονητή και παράγοντες της ΕΠΟ, ‘‘άδραξε την ευκαιρία’’, λόγω ενός μη νικηφόρου αποτελέσματος, προκειμένου να κερδίσει λίγα λεπτά προβολής στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ που ‘‘διψούν’’ για τις αντιαισθητικές προσεγγίσεις του.

Εκτός κι αν ο δήθεν γνώστης του παιχνιδιού κ. Κούγιας θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο θα συνεισφέρει δημιουργικά στην προσπάθεια των διεθνών μας. Ας μην κουράζεται όμως, η παρέμβασή του αυτή δεν εκπλήσσει κανέναν. Είναι, άλλωστε, γνωστό πώς έχει συμπεριφερθεί, διαχρονικά, στους ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχει συνεργαστεί.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις αναφορές του, την πρωτοφανή για αθλητικό παράγοντα συμπεριφορά του, καθώς και την απαράδεκτη, σε όλα τα επίπεδα, προσπάθειά του να μειώσει την προσωπικότητα και την ποδοσφαιρική ικανότητα των μελών της Εθνικής ομάδας, τα οποία, αντιθέτως, η Ε.Π.Ο. τιμά για το ήθος τους, περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη και στηρίζει αμέριστα στις αγωνιστικές τους προσπάθειες.

Η Ε.Π.Ο. έχει ήδη προσφύγει στα ποδοσφαιρικά δικαστικά όργανα κατά του κ. Κούγια, ενώ εξετάζεται και η, εκ μέρους των φυσικών προσώπων, προσφυγή στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να υποστεί τις συνέπειες των συκοφαντικών δηλώσεών του».

Μοιραστείτε το: