01/12/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 - 14:20

Καραπαπάς: «Να πληρώσω για αυτό που έκανα, όχι για κάτι που δεν είπα»

Ειλικρινής ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού και υπηρεσιακός διευθυντής της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ κατά την απολογία του στην Πειθαρχική Επιτροπή της SL1, παραδέχθηκε ότι έβρισε, αλλά ήταν κατηγορηματικός ότι δεν απείλησε τον ρέφερι του ματς με τον ΠΑΣ * Επιθετική στάση απέναντι του είχε ο Αθλητικός Δικαστής, Χριστόφορος Μάρκου

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δεν προσπάθησε να ωραιοποιήσει καταστάσεις ο Κώστας Καραπαπάς και παραδέχθηκε το σφάλμα του να βρίσει το διαιτητή Καραντώνη, με αφορμή την ακύρωση -μέσω VAR- του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού στα Γιάννενα, που θα έδινε και τη νίκη επί του ΠΑΣ…

Αυτή την ειλικρινή στάση κράτησε ο εκ των αντιπροέδρων των Πειραιωτών και υπηρεσιακός διευθυντής της ΠΑΕ ενώπιων του Αθλητικού Δικαστή το μεσημέρι της Πέμπτης (15/10) χωρίς να θελήσει να κάνει το… μαύρο άσπρο.

«Να πληρώσω για αυτό που έκανα, όχι για κάτι που δεν είπα», είπε χαρακτηριστικά ο Καραπαπάς, που δείχνοντας μεταμέλεια τόνισε «έσφαλα, ήταν λάθος μου όντως τον εξύβρισα τον διαιτητή, αλλά εκείνη στιγμή είχα 300 σφυγμούς…». Το στέλεχος των «ερυθρολεύκων», ωστόσο, διέψευσε κατηγορηματικά τα γραφόμενα στο Φύλλο Αγώνα περί απειλής με τη φράση «θα δεις τι θα πάθεις…».

Κάτι που επιβεβαίωσε και ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας λέγοντας, ότι όντως ο Καραπαπάς έβρισε, αλλά δεν απείλησε, «σας διαβεβαιώνω, ήμουν δίπλα στον κ. Καραπαπά διαρκώς».

Και είναι γεγονός ότι η φράση «θα δεις τι θα πάθεις…», γενικώς και αορίστως είναι προφανέστατα δυσανάλογη για να οδηγήσει κάποιον σε εξοντωτική ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για 3 έως 5 χρόνια, όπως προβλέπει το άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα. Και αυτό το αναφέρουμε πέρα από το γεγονός ότι έχουν προκληθεί προσφάτως μέχρι και σωματικές βλάβες από παράγοντες σε αξιωματούχους αγώνων, που δεν τιμωρήθηκαν έτσι (για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της διαφοράς).

Ούτως ή άλλως η εξύβριση σε αυτή την περίπτωση έχει μεγάλη ποινή, καθώς το αντίστοιχο άρθρο 11 προβλέπει απαγόρευση εισόδου από 15 ημέρες έως 6 μήνες…

Αυτό, ωστόσο, που έκανε εντύπωση ήταν η εχθρική στάση που έδειξε ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας προς τον Καραπαπά ο αναπληρωτής αθλητικός δικαστής, Χριστόφορος Μάρκου όταν άνοιξε τον ακόλουθο διάλογο με τον εγκαλούμενο:

Μάρκου: «Πόσες φορές με έχετε εδώ σε εμένα;»

Καραπαπάς: «Τρεις φορές»

Μάρκου: «Και ήταν όλες για εξύβριση…»

Καραπαπάς: «Ναι και τώρα εμφανίζομαι, πρώτη φορά για απειλή»

Μάρκου: «Που θα πάει αυτό το πράμα;»

Καραπαπάς: «Εσείς που έχετε πάρει τους φακέλους, σε αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο που όλοι βρίζουν, πως γίνετε μόνο εγώ να είμαι κατηγορούμενος».

Μάρκου: «Δεν είστε μόνο εσείς… Έχω μια στοίβα, μια ντάνα με υποθέσεις. Εσείς είστε επανειλημμένα κατηγορούμενος για εξύβριση… Δεν είμαστε εδώ για να τιμωρούμε επειδή είμαστε κακοί, έχουμε ένα σκοπό, να μην ξαναγίνεται αυτή η συμπεριφορά…»

Καραπαπάς: «Εγώ βγαίνω μπροστά και είμαι στοχοποιημένος. Σας ξαναλέω κρίνετε η ζωή μου, με απειλή τελειώνει το ποδόσφαιρο για μένα. Σας καταλαβαίνω, σας κοιτάω στα μάτια, επειδή μπαίνω μπροστά με έχουν στοχοποιήσει, έσφαλα και θέλω να πληρώσω αλλά γι’ αυτό που έκανα. Με ενδιαφέρει η αλήθεια, να πούμε την αλήθεια, όχι να πληρώσω κάτι άλλο».

Από εκεί και πέρα, ο Καραπαπάς στην απολογία του είπε ότι με μια ποινή 3-5 χρόνων ουσιαστικά δεν θα μπορεί να ζήσει, αφού δεν θα μπορεί να εργαστεί «κινδυνεύω να χάσω τη δουλειά μου, δεν είμαι επιχειρηματίας, εγώ πεθαίνω για την ομάδα μου, κρίνεται η ζωή μου όλη επειδή κάποιος ανεπάγγελτος έγραψε πέντε λέξεις, ίσως και λόγω της πίεσης που είχε, είπα ξεφτιλισμένοι, ξεφτιλιστήκατε πάλι», τόνισε χαρακτηριστικά και παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν θα έλεγε τη φράση «θα δεις τι θα πάθεις», καθώς δεν είναι του χαρακτήρα του και ούτε της ιδιαίτερης καταγωγής μου από τα Μανιάτικα…

Τέλος, υπογράμμισε ότι αποδεικνύεται ότι δεν απείλησε το διαιτητή Καραντώνη από το γεγονός ότι ζήτησε να τον δει μετά το τέλος του ματς και του απάντησε «θα με δεχθεί αργότερα…» επισημαίνοντας, πως αν όντως υπήρχε απειλή δεν θα του απαντούσε ο ρέφερι ποτέ έτσι.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Γιάννης Χατζησαββάογλου υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις στην εν λόγω κλήση σε απολογία ώστε να εφαρμοστεί το άρθρο 19 (ποινή αποκλεισμού 3-5 ετών), ότι δεν προκλήθηκε φόβος από τη φράση που υποστηρίζει ο ρέφερι ότι του είπε ο Καραπαπάς και ότι ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν πάντα σε μεγάλη απόσταση από τον Καραντώνη. Για να καταλήξει: «Να υπάρξει τιμωρία στο σωστό μέτρο για τον κ. Καραπαπά, η δε ΠΑΕ ζητάμε να απαλλαγεί».

Μάλιστα, επισημάνθηκε ότι συντάχθηκε και εξώδικο κατά του διαιτητή από τον Καραπαπά για τα όσα υποστηρίζει ότι του είπε το στέλεχος των «ερυθρόλευκων».

Η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Δικαιοδοτικού Οργάνου της Σούπερ Λίγκας 1 αναμένεται να εκδοθεί άμεσα (εντός της ημέρας δηλαδή) και θα πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχει δικαίωμα έφεσης, στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ, κοινώς δεν θα είναι τελεσίδικη.

Μοιραστείτε το: