28/10/2020
Κόσμος | Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 - 00:50

Απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας

Ο Μακρόν κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης για τέσσερις εβδομάδες αρχικά, με προοπτική και για έξι εβδομάδες, λόγω κορωνοϊού

H Γαλλία μαστίζεται ξανά από τον κορωνοϊό και το βράδυ της Τετάρτης (14/10) ο Εμανουέλ Μακρόν κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, κάτι που σημαίνει απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες στο Παρίσι και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις (Γκρενόμπλ, Λιλ, Λυών, Τουλούζη και άλλες) για τέσσερις εβδομάδες αρχικά, με προοπτική και για έξι εβδομάδες.

Όποιος κυκλοφορεί έξω από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί «θα πρέπει να έχει κάποιον καλό λόγο», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος σε τηλεοπτικό διάγγελμα, ενώ σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 135 ευρώ.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε την ημέρα, το χρειάζεται η οικονομία μας, εμείς το χρειαζόμαστε, τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο.

Δεν θα πηγαίνουμε πια στο εστιατόριο μετά τις 9, δεν θα πηγαίνουμε στο σπίτι φίλων να γιορτάσουμε, γιατί ξέρουμε ότι εκεί μολυνόμαστε περισσότερο. Θα το ξεπεράσουμε μαζί», είπε ο Ε. Μακρόν.

Οι υγειονομικές αρχές έκαναν γνωστό ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid-19 ξεπέρασε την Τετάρτη τους 9.100 για πρώτη φορά από τις 25 Ιουνίου, ενώ καταγράφηκαν 104 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 33.037.

Μοιραστείτε το: