29/10/2020
Κόσμος | Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 - 21:24

Τσελίκ: «Αν θέλουν στην Ελλάδα να επιλύσουν τα θέματα στο μέτωπο, θα το κάνουμε στο μέτωπο»

Απειλές πολέμου από τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος λόγω της επίσκεψης Πομπέο στη χώρα μας

Τσαντίστηκε ο Ομέρ Τσελίκ επειδή επισκέφθηκε την Ελλάδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και προχώρησε σε απειλές πολέμου!

«Η Τουρκία είναι μια χώρα διαβουλεύσεων. Αν θέλουν να επιλύσουν τα ζητήματα στο τραπέζι, θα το λύσουμε εκεί. Αν όμως θέλουν να επιλύσουν τα θέματα στο μέτωπο, θα το κάνουμε στο μέτωπο. Αν όμως η άλλη πλευρά χρησιμοποιεί μόνο τη σκληρή δύναμη κι όχι τη λεπτή δύναμη της διπλωματίας, τότε και η Τουρκία ξέρει καλά να χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις της, τη σκληρή της δύναμη», δήλωσε την Τρίτη (29/9) ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος.

Και πρόσθεσε ο ανεκδιήγητος αξιωματούχος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Δεν βοηθούν την περιφερειακή ειρήνη η επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία και μετά η επίσκεψη και στην Ελλάδα και οι δηλώσεις υποστήριξης. Αυτό επισκιάζει την πολιτική ίσων αποστάσεων των ΗΠΑ και δημιουργεί μια μη ικανοποιητική κατάσταση ως συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε πως οι ΗΠΑ πρέπει να επιστρέψουν στην ισορροπημένη της πολιτική.

Την ώρα που η Ελλάδα δηλώνει πως είναι έτοιμη για διερευνητικές επαφές και την ίδια ώρα επισκέπτονται την ελληνοκυπριακή πλευρά. Αυτό ουσιαστικά δείχνει την ενίσχυση της θέσης της μη επίλυσης των Ελληνοκυπρίων. Όπως και οι δηλώσεις υποστήριξης προς την Ελλάδα ουσιαστικά δείχνει πως τους κατευθύνουν σε λάθος πορεία όσους κάθονται απέναντί μας. Έτσι η Ελλάδα κάθε φορά προσπαθεί να επιβάλει πράγματα και όρους».

Μοιραστείτε το: