20/10/2020
Κόσμος | Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 - 20:03

Ερντογάν: «Είμαστε οικοδεσπότες, όχι φιλοξενούμενοι στην Ανατολική Μεσόγειο...»

Ο Τούρκος πρόεδρος υπέρ του Αζερμπαϊτζάν και κατά της Αρμενίας

Για μία ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλησε να δώσει το στίγμα του ότι η Τουρκία έχει λόγο σε κάθε τι που αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνοντας τη Δευτέρα (28/9) ότι η χώρα του είναι οικοδέσποινα στην περιοχή και όχι φιλοξενούμενη.

«Κάθε βήμα της Τουρκίας έχει γίνει έχοντας υπ' όψιν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας. Τα ενεργειακά αποθέματα δεν είναι το μόνο ζήτημα που ενδιαφέρει την Άγκυρα. Είμαστε οικοδεσπότες, όχι φιλοξενούμενοι στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η οθωμανική ειρήνη που είχε επιτευχθεί στη Μεσόγειο αντικαταστάθηκε από τις ιδέες του ιμπεριαλισμού που μετέτρεψε τη Μεσόγειο σε μια θάλασσα αίματος και δακρύων. Η Τουρκία είναι υπέρ της συνεργασίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Κάνοντας αναφορά και στη χώρα μας σημείωσε ότι «η Μεσόγειος είναι η θάλασσα που μας φέρνει πιο κοντά», ενώ βέβαια δεν θα μπορούσε να μην κάνει και την επίθεσή του, κατηγορώντας την Ελλάδα και την Κύπρο για «μαξιμαλιστικές ιδέες».

Παράλληλα, στη διαμάχη Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ των Αζέρων, για να πει συγκεκριμένα: «Ο λαός του Αζερμπαϊτζάν ζητά επί 30 χρόνια να λυθεί το ζήτημα. Σε ποιον ανήκουν αυτά τα εδάφη; Στο Αζερμπαϊτζάν. Και σήμερα ζουν στην περιοχή οι κατακτητές. Το Αζερμπαϊτζάν πλέον είπε ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Έπρεπε να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους».

Μοιραστείτε το: