25/10/2020
Ελλάδα | Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 - 16:34

Τσίπρας για κυβέρνηση: «Δεν έχει δώσει ένα ευρώ για να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία»

Καυστικός από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Κατά της κυβέρνησης τάχθηκε για το νέο πακέτο ενίσχυσης προς ΜΜΕ ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από το Βήμα της Βουλής κάλεσε τους καναλάρχες να μην δεχθούν τα ποσά της νέας λίστας Πέτσα αλλά να τα παραχωρήσουν στο ΕΣΥ.

Στην παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στο οποίο προβλέπονται μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες του «Ιανού» αλλά και νέα κονδύλια σε ΜΜΕ στο όνομα της πανδημίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατηγόρησε την κυβέρνηση πως: «Τώρα που βλέπετε την οργή των πολιτών να φουντώνει για την ανικανότητα σας να διαχειριστείτε μείζονες κρίσεις, σπεύδετε να δώσετε λεφτά στα κανάλια για να αποκρύψουν ή να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα», ενώ συμπλήρωσε, λέγοντας: «Δεν δείχνετε όμως τα ίδια αντανακλαστικά για τα θέματα που αφορούν τις ζωές των Ελλήνων».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση σπεύδει σήμερα να δώσει επιπλέον 2 εκατ. στα κανάλια εθνικής εμβέλειας για την προβολή μηνυμάτων για την πανδημία, ενώ υποχρεούνται να τα προβάλλουν δωρεάν βάσει του νόμου. 

Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε μια περίοδο που τα κανάλια αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, εμφανίζεται σαν «τοκογλύφος», «για να τους δώσετε λεφτά για τα πάρετε πίσω σε ψέμα, προπαγάνδα και συκοφάντηση όσων σας κάνουν κριτική».

Χαρακτήρισε αυτό ως «βαθύτατα προσβλητικό για τους πολίτες και βαθύτατα προκλητικό και επικίνδυνο για τη δημοκρατία», την ώρα που «η οικονομία καταρρέει, η πανδημία σας έχει ξεφύγει και πέφτετε από τη μία αντίφαση στην άλλη, που παρουσιάζεστε ανίκανοι να διαχειριστείτε ακόμη και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και στα νησιά του Ιονίου, που η ανασφάλεια κυριεύει τη πλειοψηφία των πολιτών». 

Τέλος, μέσα σε όλα αυτά τόνισε η κυβέρνηση «δεν έχει δώσει ένα ευρώ να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία, τα δημόσια σχολεία με εκπαιδευτικούς, τις δημόσιες συγκοινωνίες», ενώ, αντίθετα, «τους κουνάτε το δάκτυλο και δίνετε και άλλα λεφτά στα ΜΜΕ, πάλι χωρίς όρους και κριτήρια, προφανώς γιατί έχετε ανοίξει μια φάμπρικα, γιατί βρίσκεστε σε πανικό και αδυναμία διαχείρισης της πραγματικότητας και εφόσον δεν μπορείτε να τη διαχειριστείτε, αυτό που θέλετε είναι να εκβιάζετε τα ΜΜΕ για να αποκρύπτουν αυτή την πραγματικότητα».

Μοιραστείτε το: