27/10/2020
Ελλάδα | Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 - 13:29

Εξήγηση για τα κλειστά περίπτερα από τον… τηλεστάρ Σύψα!

«Το αλκοόλ φέρνει χαλάρωση και τους ανθρώπους πιο κοντά, κι αυτό είναι επικίνδυνο…», είπε γνωστός λοιμωξιολόγος

Ένα κανάλι την ημέρα τον Νίκο Σύψα τον φέρνει πιο κοντά στο λαό… Αυτό πρέπει να είναι το σλόγκαν του γνωστού λοιμωξιολόγου, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου (26/9) ήταν η σειρά να εμφανιστεί το Mega.

Ο καθηγητής, μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊο και… τηλε-στάρ πια έδωσε την εξήγηση για τη νέα δέσμη μέτρων στις περιοχές, που είναι σε περιορισμό με το κλείσιμο και των περιπτέρων στις 12 το βράδυ.

Είπε, λοιπόν, αρχικά ο Σύψας για το πρόωρο λουκέτο στα περίπτερα : «Ανήκε στη δεσμίδα μέτρων που λαμβάνουμε για να σταματήσουμε το κύμα κυρίως στην Αττική. Το αλκοόλ φέρνει χαλάρωση και τους ανθρώπους πιο κοντά, κι αυτό είναι επικίνδυνο. Γίνονται παρεμβάσεις και στα ΜΜΜ. Νομίζω ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για το κύμα αυτό... Πολίτες και πολιτεία πρέπει να συνεργάζονται».

Σε σχέση με τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους τόνισε: «Οι μάσκες παντού θα έρθουν αν φτάσουμε στο κόκκινο. Δεν θέλουμε να δημιουργούμε μια καταστολή στους πολίτες, να παίρνουν πρόστιμο αν δεν τη φορούν. Η Αττική είναι στο πορτοκαλί, όχι στο κόκκινο. Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα επιδράσουν στις επόμενες δέκα μέρες και θα δούμε σταθεροποίηση της κατάστασης».

Στο ενδεχόμενο lockdown ο Σύψας υποστήριξε: «Θέλουμε να δούμε μια σταθερή και καθοδική τάση. Το lockdown είναι η έσχατη λύση. Δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί, πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να μη φτάσουμε εκεί. Δεν το έχουμε συζητήσει καν στην επιτροπή».

Μοιραστείτε το: