25/10/2020
ΓΓΑ | Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 - 23:02

Αυγενάκης: «Πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση πέρασε το δικό της κόντρα στις απειλές»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αποκάλυψε ότι θα βρεθεί στην Ελβετία για να συζητήσει με ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ

Όπως και από όποια οπτική και να το δει ο οποιοσδήποτε ο Λευτέρης Αυγενάκης πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη σε σχέση με την ημερομηνία των εκλογών της ΕΠΟ, με την τελευταία να «αναγκάζεται» να τις τοποθετήσει τελικά εντός του πλαισίου του νέου αθλητικού νόμου.

Έτσι, ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει κάθε λόγο να επισημαίνει ότι για «πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση πέρασε το δικό της κόντρα στις απειλές» με αφορμή τα τελεσίγραφα μέχρι τέλους με την επίκληση ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ.

Αυτό είπε και σε συνέντευξη του «Ράδιο Κρήτη» την Παρασκευή (25/9) αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι τις επόμενες ημέρες θα πάει στην Ελβετία για απευθείας συνομιλίες με τις διεθνείς υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές.

«Είναι ένα θέμα το οποίο οφείλουμε να το συζητήσουμε εφόσον με το καλό λάβουμε την ολιστική μελέτη από τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, την οποία είχαν υπογράψει οι ηγεσίες τους μαζί με τον πρωθυπουργό για να τη παραδώσουν εντός τριμήνου. Οι τρεις μήνες πέρασαν, είμαστε κοντά στους έξι-επτά μήνες από τότε που υπεγράφη, αλλά λόγω κορωνοϊού υπήρξε μία καθυστέρηση μεγάλη. Παρόλα αυτά θα έχουμε την ολιστική μελέτη και πάνω εκεί θα εφαρμόσουμε τις ενέργειές μας στα επόμενα βήματά μας», δήλωσε ο Αυγενάκης και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις μας, πάντα με σεβασμό στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, να διευρύνουμε το εκλογικό σώμα. Όμως δεν κινούμαστε βιαστικά. Κινούμαστε μεθοδικά, προσεκτικά και κυρίως θεσμικά, αναμένοντας την ολιστική μελέτη από τη ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Για αυτόν τον λόγο θα έχω και ένα ταξίδι τις επόμενες ημέρες στην Ελβετία για να δούμε από κοντά κάποια ζητήματα πριν καταλήξει το κείμενο και πριν δοθούν τα πάντα επίσημα πλέον στην ελληνική κυβέρνηση. Η συζήτηση που κάνουμε είναι ανοιχτή, δεν την κάνουμε εν κρυπτώ και έχουμε επικοινωνήσει τις προθέσεις μας και στη ΦΙΦΑ και στην ΟΥΕΦΑ».

Ενώ σε ερώτηση για το χρονικό σημείο των εκλογών της ΕΠΟ και την αλλαγή της ημερομηνίας για τις 23 Νοεμβρίου ο πολιτικός προϊστάμενος των σπορ είπε: «Ούτως ή άλλως έχει πάρει απόφαση το επίσημο όργανο της ΕΠΟ για τις 23 Νοεμβρίου. Είναι μέσα στο πλαίσιο του νέου αθλητικού νόμου. Ήταν επιμονή μας, παρά τις απειλές ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ για Grexit. Έλεγαν την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου μας ότι "αν δεν κάνετε αυτό θα σας αποβάλουμε, θα σας κάνουμε, θα σας δείξουμε…". Τελικά, τίποτα από αυτά δεν έγινε, εμείς προχωρήσαμε αταλάντευτα και είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κυβέρνηση πέρασε το δικό της κόντρα στις απειλές και τα τελεσίγραφα ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ. Έχουμε προηγούμενα που δεν είχαν συμβεί τα αντίστοιχα. Εμείς προχωρήσαμε με σεβασμό και καταλήξαμε να έχουμε εκλογές όλων των ομοσπονδιών από την 1η Νοέμβρη μέχρι 17 Ιανουαρίου».

Μοιραστείτε το: