31/10/2020
Κόσμος | Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 - 15:53

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι

Κοντά στα παλαιά γραφεία του Charlie Hebdo

Επίθεση με μαχαίρι διαπράχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (25/9) στο Παρίσι και πολύ κοντά στα παλαιά γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από το αιχμηρό αντικείμενο, ενώ η αστυνομία κάνει λόγο για δύο τραυματίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και τις αστυνομικές του πηγές, η κατάσταση των δύο τραυματιών είναι αρκετά κρίσιμη.

Οι αστυνομικές αρχές μέχρι στιγμής έχουν κάνει δύο συλλήψεις, όπως μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο France Info, ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει η γαλλική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. 

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης BFM TV και Le Figaro μετέδωσαν πως ο ένας ύποπτος ακινητοποιήθηκε στα σκαλιά της Όπερας της Βαστίλλης.

Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή. Στο σημείο βρέθηκε και ένα πακέτο που αρχικά κρίθηκε ύποπτο, ωστόσο μετά από έλεγχο που έγινε δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι εντοπίστηκε μία ματσέτα, ενώ άλλες αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι βρέθηκε ένας μπαλτάς.

Χιλιάδες μαθητές παρέμειναν στα σχολεία τους στην περιοχή κοντά στο σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του δημαρχείου. 

Προσωρινά, επίσης έκλεισαν για λόγους ασφαλείας και οι σταθμοί του μετρό στην ευρύτερη περιοχή.

Μοιραστείτε το: