31/10/2020
Ελλάδα | Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 - 17:25

Μαζική η συμμετοχή στο μαθητικό συλλαλητήριο

Το κεντρικό σύνθημα ήταν το «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία»

Η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού ήταν το βασικό αίτημα στο μαθητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (24/9) στο κέντρο της Αθήνας

Ήταν μαζική η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών, ενώ το κεντρικό σύνθημα ήταν το «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία».

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Αθήνας αναφέρονται τα εξής: «Εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται ήδη "με το καλημέρα" σε κινητοποιήσεις. Οι πρώτες μαθητικές πορείες είναι γεγονός. Τα αιτήματα που ενώνουν εμάς τους μαθητές σε όλη τη χώρα είναι δίκαια!

Δεν κινητοποιούμαστε, όπως μας κατηγορούν, έτσι- χωρίς λόγο και αιτία. Δεν κλείσαμε τα σχολεία μας για να χάσουμε μάθημα. Δεν είμαστε ανεύθυνοι, ούτε γενικά δε θέλουμε να φοράμε μάσκα. Θέλουμε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν σωστά, για όλους τους μαθητές και τις οικογένειες τους».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι.

Τα αιτήματα των μαθητών είναι τα εξής:

- Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα.

- Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.

- Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών.

- Προσλήψεις καθηγητών - να καλυφθούν όλα τα κενά. Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Με ευθύνη υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτιριακά προβλήματα.

- Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.

- Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

- Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες. Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές - εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες.

Μοιραστείτε το: