28/10/2020
Κόσμος | Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 - 19:12

Στην τελική φάση δοκιμών άλλο ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Το παράγει η εταιρεία Johnson & Johnson

Είναι συνεχής η μάχη της επιστημονικής κοινότητας για να βρεθεί το κατάλληλο εμβόλιο για τον κορωνοϊό και την Τετάρτη (23/9) η εταιρεία Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι αρχίζουν οι τελικές δοκιμές του δικού της εμβολίου.

Στη φάση 3 των κλινικών δοκιμών θα συμμετάσχουν 60.000 εθελοντές και το εν λόγω εμβόλιο γίνεται σε μία δόση, κάτι που θα μπορούσε να απλοποιήσει τη διανομή του σε σύγκριση με τα εμβόλια που αναπτύσσουν άλλες φαρμακευτικές και προϋποθέτουν δύο δόσεις.

Η εταιρεία εκτιμά ότι τα αποτελέσματα της φάσης 3 αναμένεται να είναι διαθέσιμα έως τα τέλη του έτους ή το αργότερο στις αρχές του επομένου, όπως δήλωσε ο δόκτωρ Πολ Στόφελς, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της J&J, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με αξιωματούχους από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και την κυβέρνηση Τραμπ.

«Τα πλεονεκτήματα ενός εμβολίου μίας δόσης είναι εμφανή ως προς τη μαζική θωράκιση του πληθυσμού και τον έλεγχο της πανδημίας σε παγκόσμιο επιπεδο», δήλωσε ο δόκτωρ Νταν Μπάρουτς, ερευνητής εμβολίων του Χάρβαρντ, που συμμετείχε στον σχεδιασμό του εμβολίου covid-19 της J&J.

Μοιραστείτε το: