28/10/2020
Ελλάδα | Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 - 14:47

Θέλει lockdown στην Αττική o Σύψας!

Ο μόνιμος τηλεοπτικός… αστέρας - καθηγητής λοιμωξιολόγιας υποστήριξε ότι έτσι θα αποφευχθούν τα χειρότερα

Ο Νικόλαος Σύψας… ξαναχτύπησε. Ο μόνιμος τηλεοπτικός… αστέρας - καθηγητής λοιμωξιολόγιας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό προχώρησε σε μια ακραία λύση υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να επιβληθεί lockdown στην Αττική!

«Μάλλον δεν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Η επιδημία έχει μια έντονη ανοδική τάση, έχουμε πολύ κακά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά σχετικά με τις εισαγωγές και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ΜΕΘ, την ηλικία των διασωληνωμένων που έχει κατέβει. Αυτή τη στιγμή το 70% των εισαγωγών αντιπροσωπεύουν ηλικιωμένοι και ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε ένα κακό σκηνικό…», είπε ο Σύψας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» τη Δευτέρα (21/9).

Μάλιστα για να ενδυναμώσει τις απόψεις του ο Σύψας επικαλέστηκε και τα στοιχεία τεχνικής έκθεσης του ευρωπαϊκού οργανισμού ECDC, που περιλαμβάνει «άσχημες προβλέψεις για τις επόμενες δέκα μέρες στην Ελλάδα με βάση τα μέτρα που είχαμε λάβει στις 8-10 Σεπτεμβρίου», για να υπογραμμίσει ότι «το μοναδικό μέτρο το οποίο έχει θεαματική επίδραση στην επιδημία είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας - το lockdown» και να καταλήξει για την Αττική ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα έγκαιρα «για να χτυπήσουμε την επιδημία πριν ξεφύγει».

Μοιραστείτε το: